GREEK EROTICA: Πρώτη μου Ηδονή

Facebook Twitter
5

 

Από το βιβλίο GREEK EROTICA: Εικονογραφημένη Ιστορία του Ελληνικού Ερωτικού Κινηματογράφου (Αρχείο και επιμέλεια Βάσου Γεώργα, εκδόσεις Τσαγκαρουσιάνος)

 

Πρώτη μου Ηδονή / My First Pleasure, 1974

 


 

 

Πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι μια ταινία με την Τίνα Σπάθη, όταν στα δέκα πρώτα λεπτά η νεαρή Τίνα είναι νεκρή;

Κι όμως, ο βετεράνος Απόστολος Τεγόπουλος (μαιτρ του ελληνικού μελό), ξετιλύγοντας το κουβάρι της ζωής μιας νεαρή που θα βρεθεί νεκρή από ναρκωτικά, θα μας μυήσει μέσα σε ένα σκοτεινό κόσμο sex and drugs, με ολίγον rock'n'roll...

 

 

 

 

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Σενάριο: Παναγιώτης Κωνσταντίνου

Παίζουν οι: Τίνα Σπάθη, Άρης Τσιούνης, Μίρκα Δανέζη, Χρήστος Αθανασόπουλος, Άννα Μαρκέτου, Γιώργος Βελέντζας, Γιώργος Καλαντζής.

1974, ασπρόμαυρο - 84 λεπτά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Μου αρέσει το γεγονός πως τότε κυριαρχούσε ένας κάποιος ερωτισμός και όχι ο άρρωστος ναρκισσισμός του σήμερα. Αμήχανες, οικίες σεξιστικές καταστάσεις με καθημερινά κορμιά της διπλανής πόρτας που δεν ενοχλούσε καθόλου η αντρική κοιλίτσα ή η πλαδαρότητα και τα… φυσιολογικά μεγέθη. Δεν ενοχλούσε καθόλου το πεσμένο γυναικείο στήθος και η κυτταρίτιδα. Όχι σαν σήμερα που όλα αυτά είναι σαν από διαφήμιση των Joe Weider, ινστιτούτων αποτρίχωσης, solarium, πλαστικής χειρουργικής και επώνυμων ακριβών εσώρουχων.Πάει κάποιος πρώτη μέρα στο γυμναστήριο. Αφού περνάει τις τυπικές διαδικασίες ενημέρωσης και εγγραφής περνάει στον κυρίως χώρο εκγύμνασης με βάρη. Τον αναλαμβάνει ο γυμναστής ρωτώντας τον: - «Τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας, τι στόχο έχετε;»- «Να γαμήσω!!!»
Το άσπρο (ψιλοκατεβασμένο) σώβρακο είναι όλα τα λεφτά. Αν ήταν και λίγο κίτρινο μπροστά και λίγο καφέ απο πίσω θα ταίριαζε με την όλη αισθητική του 1974!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!