Μήνυμα Τσίπρα από την Κέρκυρα: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη

Μήνυμα Τσίπρα από την Κέρκυρα: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη Facebook Twitter
6
Μήνυμα Τσίπρα από την Κέρκυρα: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη Facebook Twitter

Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε, δε, τα εξής: Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων» συμμετέχοντας μάλιστα και ο ίδιος ενεργά ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι (μπότη). Ο κ. Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΤΡΑ ΔΕΘ

Πολιτική / Ανάρτηση Κυριάκου Μητσοτάκη: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030» 

Τα μέτρα που αφορούν επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τον κατώτατο μισθό, το «Σπίτι μου», το ηλεκτρικό ρεύμα και τον «κουμπαρά για τη νέα γενιά»
THE LIFO TEAM
ΑΜΑΛ ΚΛΟΥΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν με την Αμάλ Κλούνεϊ: Στο επίκεντρο της συζήτησης τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου
THE LIFO TEAM
 Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Πολιτική / Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μίλησε σχετικά με τα νέα σχολικά βιβλία και την απεικόνιση οικογενειών με γονείς του ιδίου φύλου, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να ασκεί λογοκρισία.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Σαμαράς έβγαλε τρομερή χολή, η οποία θα κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση και το ενδεχόμενο σχηματισμού από τον ίδιο ενός νέου κόμματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ποιος ακριβως περασε τις συμπληγαδες ασχετε; τα μπερδεψες λιγο, αντε κανε μια στροφη 360. Ο Οδυσσεας περασε τη Σκυλλα και τη Χαρυβδη αμορφωτε αριστερε (ξερω, πλεονασμος το τελευταιο)
Ποσο αστεια επικοινωνιακη τακτικη! Δηλαδη πώς θα ηταν το μηνυμα του Τσιπρα αν ειχε επισκεφτει......τη Ροδο; "Ο Κολοσσος της κρισης θα νικηθει!"...τη Σαντορινη; "Η κοινωνια ειναι ενα ηφαιστειο ετοιμο να εκραγει!"...την Κρητη; "Θα βγουμε απο τον οικονομικο Λαβυρινθο!"Ποιοι του τα γραφουν αυτα τα φτηνιαρικα σχολια;