Άντρες στην Ολλανδία φωτογραφίζονται πιασμένοι χέρι-χέρι για συμπαράσταση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων που ξυλοκοπήθηκε

Άντρες στην Ολλανδία φωτογραφίζονται πιασμένοι χέρι-χέρι για συμπαράσταση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων που ξυλοκοπήθηκε Facebook Twitter
16

#allemannenhandinhand

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lodewijk Asscher (@lodewijkasscher) στις

 

Τα social media έχουν γεμίσει με Ολλανδούς άντρες που κρατιούνται από το χέρι σε μια κίνηση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης μετά το απαράδεκτο περιστατικό όπου ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ξυλοκοπήθηκε βάναυσα επειδή ήταν πιασμένοι από το χέρι δημοσίως.

Οι Jasper Vernes-Sewratan και Ronnie Sewratan-Verne περπατούσαν αμέριμνοι στην πόλη Arnhem, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, όταν δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα αγνώστων, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Όπως δήλωσε ο Jasper, οι δυο τους δεν συνηθίζουν γενικά να κρατιούνται από το χέρι δημοσίως επειδή δεν θέλουν να προκαλούν. «Είχαμε περάσει όμως ένα υπέροχο βράδυ, ήταν αργά και νομίζαμε πως ήμασταν μόνοι», λέει και προσθέτει: «Πριν καλά το καταλάβω, είχα βρεθεί στο έδαφος και πάλευα με τρεις άντρες που είχαν πέσει πάνω μου». 

Η επίθεση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Ολλανδία, με την πλειοψηφία του κόσμου να καταδικάζει το περιστατικό. Με αφορμή το συμβάν, η Ολλανδή δημοσιογράφος Barbara Berend απηύθυνε έκκληση προς του άντρες να κρατηθούν από το χέρι δημοσίως και να φωτογραφηθούν έτσι, κοινοποιώντας μετά την φωτογραφία με το hashtag #allemannenhandinhand (#allmenhandinhand) σε ένδειξη συμπαράστασης για το ζευγάρι που δέχθηκε επίθεση. 


Ο Ολλανδός πολιτικός Alexander Pechtold, αρχηγός του κόμματος των Δημοκρατικών, ήταν ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του μαζί με τον Wouter Koolmees, μέλος του κόμματος, να κρατιούνται από το χέρι λίγο πριν μπουν σε μια σύσκεψη. «Σταματήστε τη βία ενάντια στους ομοφυλόφιλους», έγραψε στο μήνυμα που συνόδευσε την ανάρτησή του. 


Το ίδιο έκανε και ο Ahmed Marcouch, μέλος του κόμματος των Εργατικών, που φωτογραφήθηκε πιασμένος από το χέρι με μια ομάδα ανθρώπων. «Χέρι- χέρι με ομοφυλόφιλους και δίπλα- δίπλα ενάντια στις διακρίσεις ως ποινικό αδίκημα. Μαζί για την ελευθερία, την ισότητα και αδελφότητα», σχολίασε στην φωτογραφία του στο Twitter.


Μια δασκάλα δημοσίευσε μια φωτογραφία με τους μαθητές της πιασμένους από το χέρι, γράφοντας: «Γιατί θέλουμε όλοι να μπορούν να περπατούν πιασμένοι χέρι- χέρι». 


Οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας ποδοσφαίρου N.E.C. Nijmegen φωτογραφήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο έξω από το στάδιο, ενώ ο Pierre van Hooijdonk, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, δημοσίευσε μια φωτογραφία του να κρατάει από το χέρι έναν άλλον άντρα. Ακόμη και η Αστυνομία της χώρας συμμετείχε στην πρωτοβουλία, ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία με άντρες αστυνομικούς πιασμένους από το χέρι. 

Zondag 2 april 2017 werden in Arnhem twee homoseksuele mannen mishandeld omdat ze hand in hand liepen. Wij zijn tegen zinloos geweld en doen mee met de challenge. #handinhand #allemannenhandinhand #LDN247

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Politie Leiden (@politieleiden) στις


Φωτογραφίες στο ίδιο μήκος κύματος δημοσίευσαν επίσης η Ιατρική Σχολή, η αεροπορική εταιρία Transavia, ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και δεκάδες Ολλανδοί που ζουν και εργάζονται εκτός χώρας, καταδικάζοντας την ομοφοβία. 

Με πληροφορίες από Mashable

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Πιστευω οτι αν γινοταν κατι τετοια στην Ελλαδα ο Αυτιας και ο Παπαδακης θα παιρνανε συνεντευξη απο την κυρια Μαρια και απο το μπαρμπα Κωστα σε καποιο δρομο της Αθηνας οι οποιοι θα λεγανε κατι του τυπου " Δεν επρεπε να τους δειρουν ΑΛΛΑ και αυτοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΥΝΝΝ ! Χαλασε ο κοσμος παιδι μου... " και αλλα τετοια . Ταυτοχρονα σιγουρα θα υπηρχε παραθυρο με συνδεση με τον Ανθιμο ή καποιον της ιδιας συνομοταξιας να λεει τα ομοφοβικα που συνηθως λεει . Την Ολλανδια οι περισσοτεροι Ελληνες την εχουν στο μυαλο τους ως μια χωρα ΄χαλαρων ηθων' , με coffee shops , οικους ανοχης σε καθε δρομο και κομματα παιδοφιλων ( χαρης στα μελοδραματικα ψεμματα της Κανελη ) αλλα αντιθετως ειναι μια κοινωνια οπου επικρατει ισοτητα , ανοχη στο καθε τι διαφορετικο ειτε αυτο ειναι θρησκεια , σεξ.προσανατολισμος , φυλη κλπ , μια υψηλα μορφωμενη και πολιτισμενη εν τελη κοινωνια . Το γεγονος οτι ενα απο τα θυματα οντως ανεφερε οτι οι δραστες μαλλον ηταν Μαροκινοι ειναι θλιβερο αλλα δεν ειναι καινουργιο . Αντιστοιχα περιστατικα με νεαρους Μαροκινους δραστες εχουν συμβει πολλες φορες στο προσφατο παρελθον στη χωρα . Δυστηχως καποιες κοινοτητες επιθυμουν την ανοχη στο διαφορετικο μονο οσον αφορα τους ιδιους χωρις να σεβονται στο ελαχιστο οποιονδηποτε αλλο .
Κοψε κατι,δεν ξερω αν ειναι ψεμα τα κομματαπαιδοφιλων στην Ολλανδία και μακαρι να ειναι ψεματα,αλλα τα coffee shops και οι οικοι ανοχης υφιστανται και δεν βρισκω τιποτε το πολιτισμενο σε αυτα,ουτε κατι που πρεπει να κανει μια χωρα υπερηφανη,στο ονομα του προοδευτισμου.Ο Πολιτισμος υπερασπιζεται τη ζωη και την αξιοπρεπεια,αν νομιζεις οτι συμβαλουν σε αυτα οι ουσιες και η πορνεια,τι να πω;''περι ορεξεως...''
mimiko να σε ενημερωσω οτι στην Ολλανδια τα coffee shops και οι οικοι ανοχης αποτελουν ουσιαστικα τουριστικη ατραξιον Β διαλογης στα οποια πολυ σπανια να πετυχεις Ολλανδο . Αντιθετως ειναι πολυ ευκολο να βρεις πολλους συμπατριωτες μας ! Οσο για το κομμα των παιδοφιλων ποτε δεν υπηρξε . Τρια ατομα οντως επιχειρησαν αυτο το αηδιαστικο εγχειρημα αλλα ποτε τους δεν καταφερανε να μαζεψουνε το ελαχιστο των 20 υπογραφων απο καθε δοιηκιτικο διαμερισμα της χωρας , προκειμενου να καταθεσουν αιτηση για τη δημιουργια κομματος στις αρχες . Οποτε φυσικα και δεν τους στηριξανε ουτε οι κοντινοι συγγενεις τους , ποσο μαλλον η Ολλανδικη κοινη γνωμη . Αλλα η Κανελλη , η οποια το αποκλειω να μην ηταν σωστα ενημερωμενη , εβγαινε με κροκοδειλια δακρυα και μιλουσε για Χαγη και "αει σ*χτηρ και αυτη η Ευρωπη" κλπ κλπ και δημιουργησε ολοκληρο αστικο μυθο . Ενταξει , η συγκεκριμενη ειναι αδιστακτη στην αντιευρωπαικη της προπαγανδα . Εσυ ομως φιλε , ενημερωσου , ταξιδεψε , μαθε για να ειναι η γνωμη σου περισσοτερο εμπεριστατομενη .
Ολα εντάξει greeko25!!!αφου σε αυτα τα στεκια πανε μονο τουριστες του κακου νοτου και δεν πάνε οι ιδιοι,να τους δωσουμε και συγχαρητηρια.Οσο κλεινει η πορτα τους,ε;Εκεινοι ειναι οι ηθικοι που δεν πανε,ωστοσο τα συντηρουν για να τσεπωνουν,με σεβασμο στον πολιτισμο και τον ανθρωπο,Και καθομαστε ολοι οι υπολοιποι και εκθειαζουμε μια κεκαλυμμενη υποκρισια.Δεν χρειαζομαι κανενα Ολλανδο για προτυπο,δυστυχως εχω πολλους Ελληνες παραδειγμα προς αποφυγη,αλλα υπαρχουν και πολλοι που η γενια τους ανεβασε την Ελλαδα ψιλα.Καποιοι ειναι ακομα εν ζωη,ας τους μιμιθουμε.Ο Γιαννης Τσεκλενης ειναι ενας απο αυτους για να εχεις και εσυ εμπεριστατωμενη αποψη.
Mimiko αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι αυτα τα στοιχεια δεν χαρακτηριζουν τη χωρα και την κοινωνια της. .Προφανως διαφωνεις και δικαιωμα σου . Σε θεματα Λοατ ισοτητας και δικαιωματων και ρατσισμου γενιμα παντως ,ναι , η Ολλανδια αποτελει προτυπο και τη συγκεκριμενη αξιεπαινη χειρονομια δεν θα την αναμεναμε σε παρομοια περιπτωση απο κανεναν ελληνα πολιτικο η' δημοσιο παραγοντα. Δεν γνωριζω τον κυριο Τσεκλενη , να το ψαξω αλλα δεν πολυκαταλαβαινω τι σχεση εχει με το θεμα.
greeko25,δεν σχολιασα την Ολλανδια οσο αφορα τα δικαιωματα της λοατ και το ρατσισμο,προφανως και ειναι πολυ πιο μπροστα.Επ αφορμη το θαυμασμο σου σχολιασα,σχετικα με συγκεκριμενους χωρους που διαθετουν και δεν αποτελουν αναπτυξη και παραδειγμα προς μιμιση,αλλα προς αποφυγη.Πανω στο τελευταιο ανεφερα τον κυριο Τσεκλενη,ως ενα προσωπο που μαζι με αλλους της γενια του εθεσαν τις βασεις για μια πνευματικα αλλα και επιχειρηματικα δυνατη Ελλαδα και οι διαδοχοι τους κατεστρεψαν οτι καλο βρικαν,πληρωνοντας σημερα το τιμιμα του ''οτι φαμε και οτι...''.Εκει λοιπον προτεινω να εστιασουμε,στο γεγονος που καναμε λαθος και πως μπορουμε να διορθωθουμε.Αφου εχουμε και την πρωτη υλη αλλα και τους σωστους ανθρωπους,αρκει να παψουμε να χαζευουμε σαν χανοι οτι μας πασαρουν απο εξω,ως δηθεν προοδευτικο.Οσο αφορα το κυριως θεμα,με την κινηση συμπαραστασης των ολλανδων πολιτικων και μη.Ενα μεγαλο μπραβο,αλλα το καλυτερο που θα μπορουσαν να κανουν οι πολιτικοι τους για τα θυματα,αφου μεταξυ τους δεν εχουν τετοια θεματα,θα ηταν να προστατευουν τους πολιτες τους καλυτερα απο ''εισαγωμενους'' παραγοντες,στο ονομα ανοιχτα συνορα για ολους.Διαφορετικα αυτο που εκαναν ειναι υποκρισια.
Δεν θεωρω οτι ειναι τοσο ευκολο να προστατευσουν τους ΛΟΑΤ πολιτες τους απο "εισαγωμενους παραγοντες" ετσι ευκολα απο τη μια μερα στην αλλη, οποτε εν το μεταξυ , η χειρονομια τους εμενα μου φανηκε εξαιρετικη . Πρεπει να προβαλουμε και να εστιασουμε στους πνευματικους ανθρωπους στην πατριδα μας , αλλα πρεπει ταυτοχρονα να μιλησουμε και για τα κακως κειμενα εδω . Και το συγκεκριμενο post περισσοτερο δινει αφορμη για το δευτερο . Το ιντερνετ και η παγκοσμιαποιηση και της πληροφορια βοηθα να κανουμε ακριβως αυτο : να συγκρινουμε την πραγματικοτητα μας με αυτη αλλων χωρων και να κανουμε συζητηση . Στα αρχικα μου σχολια μιλησα για την υποκρισια της ελληνικης κοινωνιας και πολιτιας στα θεματα των ΛΟΑΤ οπως επισης και για την ανειλικρινια της κυριας Κανελη η οποια βγηκε σε καναλι και ειπε ωμα ψεμματα για μια αλλη χωρα για πολιτικες της σκοπιμοτητες . Η ενσταση σου πανω σε πιο θεμα ειναι ? Διαφωνεις πανω σε αυτα η΄στο γενικο υφος των comments μου ?
Νομιζω εκανα σαφες στο που διαφωνω,αλλα και που συμφωνω μαζι σου.Ισως σε μπερδεψα διοτι δεν σχολιασα τη θεση σου που αφορα στο κυριως θεμα.Βεβαιως και συμφωνω σε αυτο που λες,περι υποκρισιας της ελληνικης κοινωνιας απεναντι στα θεματα της λοατ,αλλα δεν ειναι μονο η ολλανδια πιστεψε με που ααντιμετωπιζει με σεβασμο αυτους τους ανθρωπους,ειναι και ο Καναδας,ειναι και η Σουηδια και αλλες ανεπτυγμενες χωρες παραδειγμα προς μιμιση.Ακριβως λοιπον επειδη αυτοι οι ανθρωποι εχουν τα ιδια δικαιωματα και το ιδιο μεριδιο σεβασμου στη κοινωνια,το βρισκω πολυ αστοχο αλλα και θλιβερο το να συγχεουμε την ελευθερια τους με την ελευθερια(κεκαλυμμενη σκλαβια) των τεκεδων και των πορνειων.Για το θεο,οσο αφορα τα τελευταια,δεν το αναλυω αλλο,αυτη ειναι η θεση μου απεναντι σε οτι δεν σεβεται την ανθρωπινη αξιοπρεπεια.Οσο για τη συντροφισσα Κανελη,δεν εκπλησομαι για τα ψεματα που προανεφερες,να ηταν μονο αυτα που εχει πει κατα καιρους,και μονο το γεγονος οτι απουσιαζε απ τη βουλη οταν ψηφιζοταν το συμφωνο συμβιωσης,λεει παρα πολλα.Ειδες τελικα που δεν διαφωνουμε και τοσο;Δεν ξερω και δεν με αφορουν οι θρησκευτικες σου πεποιθησεις,αλλα σου ευχομαι,οπως και σε ολους,Καλο Πάσχα με εκεινους που αγαπας.
Ωραία όλα αυτά, αλλά άκρως υποκριτικά. Ελάχιστα ΜΜΕ, ολλανδικά ή άλλα, έγραψαν ότι οι επιτιθέμενοι ήταν Μαροκινοί ή μαροκινής καταγωγής. Και οι πολιτικοί που κρατιούνται χέρι-χέρι είναι αυτοί που επέτρεψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινούς να εγκατασταθούν στην Ολλανδία και να μην σέβονται την τοπική κουλτούρα. Να εισπράττουν επιδόματα, να βρίζουν, να επιτίθενται, να κλέβουν, να φωνάζουν και να είναι γενικώς η καφρίλα μιας κοινωνίας που πέρασε δεκαετίες για να επιτύχει την κοινωνική πρόοδο που πολλοί θαυμάζουν. Λέει ένας από τα θύματα ότι οι δυο τους δεν συνηθίζουν γενικά να κρατιούνται από το χέρι δημοσίως επειδή δεν θέλουν να προκαλούν. Αυτό το είχε ξεπεράσει η Ολλανδία. Δεν φοβόσουν πριν 10 χρόνια. Τώρα φοβάσαι. Λόγω των Μαροκινών. Οι πολιτικοί αρνούνται το πρόβλημα. Ο μόνος που μιλάει είναι ο ακροδεξιός Βίλντερς. Πολλοί ομοφυλόφιλοι ψήφισαν Βίλντερς ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο. Ας μην αναρρωτιούνται μετά Μέρκελ, Ρούτε και Σοσιαλιστές κάθε είδους ανά την Ευρώπη κλπ γιατί η ακροδεξιά ανεβαίνει. Γιατί όλοι οι άλλοι λένε "φέρτε κι άλλους", επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Κάνουν ότι δεν υπάρχει, ενώ οι λαοί τους βράζουν.Οι περισσότεροι πολιτικοί στην Ευρώπη, σε δυσαρμονία μς τις κοινωνίες τους, έχουν μια διεστραμμένη θεώρηση της πολιτικής ορθότητας και μας οδηγούν στην άβυσσο. Αγνοούν το πρόβλημα ακόμα και τώρα που γιγαντώνεται. Να το βράσω το "χέρι-χέρι" σας. Θέλετε να συμπαρασταθείτε ως πολιτιοί, κάντε κάτι!
Ελπιζω με τον ορο μαροκινους να εννωεις ολου τους πνευματικα αναπηρους και πολιτισμικα τριτοκοσμικους λαους.Παντως η αντιδραση πολλων Ελληνων πιστευεις οτι θα ηταν διαφορετικη; Μηπως ειμαστε κι εμεις ως ενα βαθμο τριτοκοσμικος λαος;Η μετεπειτα συμπεριφορα του καθε ανθρωπου επιρεαζεται απο την ανατροφη και αγωγη που λαμβανει, οχι αποκλιστικα απο καταγωγες, θρησκευματα.
Mariosjhg, με τον όρο Μαροκινούς εννοώ τους Μαροκινούς. Φυσικά δεν είναι έτσι όλοι οι Μαροκινοί, αλλά προφανώς δεν ξέρεις ην πραγματικότητα στην Ολλανδία, όπου οι Μαροκινοί είναι η μεγαλύτερη ξένη πληθυσμιακή ομάδα και αυτή με την εκτενέστερη εγκληματική δράση. Μένοντας στη βόρεια Ευρώπη, έχω φίλους (και μάλιστα κολλητούς) Μαροκινούς, όπως επίσης Τηνύσιους και Τούρκους. Οι πρώτοι είναι κυρίως αυτοί που δεν θέλουν να ενταχθούν και κάνουν όλα όσα είπα παραπάνω. Και κάποιοι Τυνήσιοι δημιουργούν προβλήματα, και πολλοί Τούρκοι, όπως επίσης κάποιοι αυτόχθονες Ολλανδοί, Σουηδοί, Βέλγοι, κλπ. Η φυλή, το θρήσκευμα και η καταγωγή βεβαίως δεν οδηγούν νομοτελειακά σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, αλλά είναι μια πραγματικότητα πως την πιο αντικοινωνική συμπεριφορά στην Ολλανδία σε θέματα αξιών εμφανίζει η συγκεκριμένη πολιτισμική ομάδα. Πώς να το κάνουμε; Και ορισμένοι Ολλανδοί βεβαίως κάνουν τα ίδια αλλά λίγοι. Έλα εδώ να δεις πώς αρνούνται πεισματικά να ενταχθούν, φτύνουν κορίτσια με φούστες στο δρόμο, απειλούν ή επιτίθενται σε όποιον δεν τους αρέσει, ανάβουν τσιγάρο μέσα στο μετρό ή στις αποβάθρες και κάνουν ό,τι καφρίλα μπορείς να φανταστείς. Ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ, Μαροκινός ο ίδιος που έφτασε στην Ολλανδία στα 15 του τους το είπε δημοσίως: αν δεν σας αρέσει εδώ, Fuck off! (http://talkingpointsmemo.com/livewire/dutch-mayor-muslims-freedom-fuck-off. Αλλά βλέπεις, ακόμα και το Youtube λεχει αφαιρέσει τα βίντεο!). Οι αυτόχθονες Ολλανδοί πολιτικοί το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως και είναι ήξεις αφίξεις. Όσο αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πηγή του προβλήματος αυτό γιγαντώνεται και ο κόσμος αποξενώνεται από τους mainstream πολιτικούς. Κάποια μέρα θα βγει πραγματικά ένας Βίλντερς λοιπόν και τότε θα μας πάρει όλους ο διάολος.
Θυμάσαι τη σκηνή στο Life of Brian όπου εμφανίζεται μια ομάδα αυτοκτονίας την ώρα που ο Μπράιαν είναι πάνω στο σταυρό; Αντί όμως να τον σώσουν από τους Ρωμαίους, αυτοκτονούν μπροστά του λέγοντας " that will show them". Kάτι τέτοιο μου θύμησε η αντίδραση των Ολλανδών βουλευτών. Οι μαροκινοί δράστες θα κάνουν καιρό να συνέλθουν μετά από αυτό...