38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ

38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
11

Την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη συνολικά 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».

Σύμφωνα με τον Σκάι, στην ερώτηση αναφέρεται ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα».

Σύμφωνα με του βουλευτές, «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης».

Τέλος, ερωτώνται αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Να νομιμοποιηθεί και η ελεύθερη υλοτομία .Ο λαός έχει δικαίωμα στη δωρεάν θέρμανση και άμα 《πιάνουν》και τα χέρια του να φτιάχνει και τα έπιπλά του ώστε να δώσει ακόμα ένα χτύπημα στον καπιταλισμό των πολυεθνικών!!!!Ηasta la victoria siempre muthafuckas!!!!
Ως νέο άτομο που έχει κάνει αρκετό ελεύθερο κάμπινγκ εχω να πω τα εξής. Απ'όλα στα μέρη που έχω κατασκηνώσει εγω, εντός και εκτός Αττικής, μέρη όλα γνωστά για την παράδοση που έχουν στο ελεύθερο κάμπινγκ, όχι απλά δεν τα βρήκα μέσα στο σκουπίδι και τα αποτσίγαρα αλλά μάλιστα δεν συγκρίνονταν σε καμία περίπτωση με παραλίες με ξενοδοχεία, ξαπλώστρες και καντίνες. Γιατί; Επειδή απλά όταν στήνεις την σκηνή σου, νιώθεις το χώμα όταν κοιμάσαι, τα κλαδιά των δέντρων σε προστατεύουν από τον ήλιο, όταν ζεις στην φύση μαθαίνεις και να την εκτιμάς. Κατά την γνώμη μου η νομιμοποίηση αυτή μπορεί να γίνει μια υπέροχη αφορμή ο νεοέλληνας να απόκτηση οικολογική συνείδηση η οποία καλώς ή κακώς δεν αποκτάται ούτε μέσα στην πόλη ούτε με κυριγμα ούτε με επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους.
Ελεύθερο κάμπινγκ μάλιστα. Ακόμα και όσοι επιδίδονται σε αυτό το σπόρ συνειδητοποιημένα και με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο (η μειοψηφία) αντιλαμβάνονται ότι:1. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν πληρεί καμία προδιαγραφή ασφαλείας για τους κατασκηνωτες. Δεν υπάρχει ιατρικό κέντρο στον χώρο, αν υπάρχει γιατρός ή νοσοκομείο σε κάποιο διπλανό οικισμό μπορεί να μην είναι σε θέση να περιθάλψει τους κατασκηνωτές 2. Ποιός θα αναλάβει να οριοθετήσει τον χώρο όπου θα επιτρέπεται το κάμπινγκ καθώς επίσης την διατήρηση της καθαριότητας του χώρου, τους κανόνες ασφαλείας για φωτιά ή την απαγόρευση κοπής ξύλων. Θα εγγυηθεί κανείς ότι μαζί με τους κατασκηνωτές δεν θα σκάσει μύτη καμία παράνομη καντίνα;3. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ΕΥΘΕΙΑ επίθεση εναντίων όλων των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον χώρο του κάμπινγκ αλλά και γενικότερα του τουρισμού.
Νέο κάλεσμα ΕΟΤ.Άπλυτοι όλου του κόσμου ελάτε στην Ελλάδα.Την χώρα που όλα επιτρέπονται.Πέρυσι κάνετε κατασκήνωση στο ΑΠΘ και τα κάνατε όλα Σκ@τά φέτος παντού.Βέβαια υπάρχουν και ελάχιστοι που είναι συνειδητοποιημένοι με το ελεύθερο κάμπινγκ και δεν αφήνουν πίσω ούτε γόπα, αλλά οι περισσότεροι φέρονται σαν Έλληνες και εκεί.Στο κουφονησι ας πούμε κάποιοι είχαν κάνει κατάληψη στο μοναδικό δέντρο του νησιού απλώνοντας εόρες, ψηστιέρες, ψάθες, κιλίμια και αφήνοντας τους άλλους να καούν .Στη Λευκάδα στα πευκούλια έρχονται και στήνουν μια σκηνή το Μάρτιο στη καλύτερη σκιά για να πάνε τον Αύγουστο -όπως κάνουν με τις καρέκλες στις θέσεις παρκινγκ έξω από το σπίτι τους.
Ρωτούν λες και δεν ξέρουν το επίπεδο του νεοέλληνα: για να μας πουν οι 38, πόσοι από τους ελεύθερους κατασκηνωτές θα μαζέψουν τα σκουπίδια τους πριν εγκαταλείψουν την κατασκήνωση; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα βάλουν φωτιά στα δάση; Φαντάζεστε τι έχει να γίνει έτσι και μαθευτεί στα εξωτερικά ότι στην Ελλάδα κατασκηνώνεις όπου θέλεις; Ένας απέραντος σκουπιδότοπος και καμμένη γη. Και ΦΠΑ δεν πρόκειται να εισπράξετε.
Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για μια άλλη χώρα όμως. Στην Ελλάδα του ¨όλα μου ανήκουν,δεν σέβομαι τον διπλανό μου, βρομίζω με τα σκουπίδια μου τις παραλίες και τους δρόμους" χωρίς καμία κύρωση, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Δυστυχώς είμαστε κανίβαλοι.