Ο παίκτης που ηθικολόγησε ασταμάτητα επειδή ο Καρβέλας τον ρώτησε αν είναι γκέι

Ο παίκτης που ηθικολόγησε ασταμάτητα επειδή ο Καρβέλας τον ρώτησε αν είναι γκέι Facebook Twitter
17

Έγινε θέμα όταν την περασμένη εβδομάδα ο Καρβέλας ως κριτής του Star Academy στρίμωξε άκομψα έναν παίκτη, λέγοντάς του «Αν εγώ ήμουν η γκόμενά σου και άκουγα το τραγούδι που είπες - κάτσε γκόμενα ή γκόμενος;». Εκείνος μετά από την αρχική αμηχανία απάντησε "γκόμενα".  

Δεν ξέρω αν ο Καρβέλας έκανε την ερώτηση τυχαία (δεν ρώτησε άλλους για την σεξουαλικότητά τους πάντως), αν όμως κάποιος παίκτης ήταν ανοιχτά γκέι και δεν ντρεπόταν γι' αυτό, θα ήταν άσχημο ο Καρβέλας να του λέει "αν ήμουν η γκόμενά σου" και "η κοπέλα σου θα απογοητευόταν". Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εξαιρετικά αδιάκριτο να στριμώχνεις έτσι κάποιον για την προσωπική του ζωή, κάι μάλιστα στην τηλεόραση, μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές, μπροστά στους φίλους και συγγενείς του παίκτη. 

Ο παίκτης ταράχτηκε, και είναι κατανοητό. Πέρασε την υπόλοιπη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για την ερώτηση. Όμως το ενδιαφέρον είναι πως τάχα δεν την βρήκε "προσβλητική" για τον ίδιο και δεν την πήρε προσωπικά, αλλά ενοχλήθηκε εκ μέρους των νέων παιδιών που έβλεπαν το πρόγραμμα...

Υπάρχει μια σχετική παροιμία για τη μύγα, πάντως ο παίκτης ανέφερε πολλές φορές ότι αυτό που έγινε ήταν κακό για "τα παιδιά 15 χρονών", που προφανώς απ' όλα όσα συνέβαιναν στην ελληνική τηλεόραση θα στιγματίζονταν ανεξίτηλα επειδή θα μάθαιναν ξαφνικά ότι μπορεί κάποιος να έχει φίλο αντί για φίλη. Eπίσης ας μην αναλύσω πόσο κακό μπορούν να κάνουν στην εύθραυστη ψυχολογία εφήβων γκέι αγοριών και κοριτσιών τέτοιες δηλώσεις, γεμίζοντάς τους με έξτρα ντροπή και ενοχές.

Η ηθικολογία του παίκτη χτύπησε κόκκινο στο πρόσφατο λάιβ, όταν μιλώντας απευθείας στον Καρβέλα του είπε πως κάποιες ερωτήσεις δεν μπορούν να γίνονται στην τηλεόραση, όχι επειδή είναι χαζές ή αδιάκριτες αλλά "επειδή μας βλέπουν και μικρά παιδιά, 15 χρονών". Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόλλησε με τα παιδιά 15 χρονών κι όχι 5 ή 10, αλλά ο Καρβέλας αλλάζοντας τακτική τον ρώτησε γιατί θεωρεί προσβλητικό ακόμα και το να συζητιέται η ομοφυλοφιλία εν έτει 2017.

Ακολούθησε και ο τσακωμός του Καρβέλα με τον Φουρθιώτη («Θα διακόψεις ΕΣΥ εμένα;»): 

Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με κάποιον που χρησιμοποιεί το -σαχλό παρόλα αυτά- επιχείρημα "ω Θεέ μου, σκεφτείτε τα καημένα τα παιδιά", αν πραγματικά ήταν ένας συντηρητικός ηθικολόγος που δεν έχει καμία σχέση με την ομοφυλοφιλία.

Όμως ο εν λόγω παίκτης χρησιμοποίησε ομοφοβικά κλισέ τη στιγμή που, ασχέτως αν είναι γκέι ή όχι -δεν το ξέρουμε και δε μας νοιάζει-, το ίντερνετ είναι γεμάτο φωτογραφίες του απ' τη δουλειά του σε γκέι κλαμπ, πάνω στα άρματα του Gay Pride να κουνάει την γκέι σημαία του ουράνιου τόξου, ημίγυμνες ομοερωτικές με εσώρουχα κλπ. (Δεν τις βάζω εδώ, ούτε θα μεταφέρω μαρτυρίες, ούτε θα περαστούν σχετικά σχόλια.) 

Κατέληξε ο παίκτης να κουνάει το δάχτυλο σ' όσους θεωρούν ότι το 2017 δεν είναι κακό το να μιλάς για τους γκέι, κι ο Καρβέλας κατέληξε να υπερασπίζεται την γκέι κοινότητα. 

«Όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια και λέει κομπλεξικά πράγματα, και εμείς έχουμε δικαίωμα να λέμε αυτά που πρέπει» έγραψε η Πάολα Ρεβενιώτη στο facebook της, λέγοντας πράγματα που ο παίκτης δεν ήθελε να πει στην τηλεόραση. «Δεν μπορείς να ενοχοποιείς νέα παιδιά με τα κόμπλεξ και τις φοβίες σου. Δηλαδή το μάθημα στα νέα παιδιά είναι ότι πρέπει να κανεις τον 'μάγκα άντρα' για να κάνεις καριέρα;» 

Τι θα έκανα στη θέση του; ΟΚ, ας πούμε ότι θα επέλεγα για διάφορους λόγους να πω ότι έχω κοπέλα όταν με ρώτησε ο Καρβέλας. Μετά θα δήλωνα ενοχλημένος απ' την αδιάκριτη ερώτηση και θα πήγαινα παρακάτω. Κανένας δε θα το θυμόταν μία εβδομάδα αργότερα. Αυτός όμως επί μία εβδομάδα το κρατούσε στην επιφάνεια και μετά ξαναείπε πράγματα που -τουλάχιστον για τους πρώην φίλους του- ακούστηκαν τελείως υποκριτικά. 

Το αποτέλεσμα; Ξανά πρώτο θέμα, ενώ παλιοί και νυν γνωστοί του τον έκαψαν ήδη στο facebook.  

Έχοντας πει αυτά, δε σημαίνει ότι έχασε τελείως το δίκιο του για την προβοκατόρικη αρχική ερώτηση του Καρβέλα. Όπως έγραψε φίλη δεν θα τον σκοτώσουμε επειδή έδωσε μια αμήχανη απάντηση. Όμως λάθος του το ότι κόλλησε με τα "15χρονα παιδιά που μας βλέπουν κι ακούν τέτοια πράγματα για γκέι!" και μετά, προετοιμασμένος όπως ήταν είπε πάλι το ίδιο στον Καρβέλα αντί να του πει ότι η ερώτηση του ήταν προσβλητική γιατί ήταν αδιάκριτη και, αν το θεωρούσε απαραίτητο, να του τα χώσει όπως έπρεπε.

Χρησιμοποίησε πάλι τα καημένα τα παιδάκια, κι αυτό εγώ δεν το λέω αμήχανη απάντηση, αλλά προετοιμασμένη ηθικολογία, που τον κράτησε στην επικαιρότητα αντί να αφήσει το θέμα να περάσει και να εξαφανιστεί... 

Mικροπράγματα
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Eκτός από την υποκρισία του παίκτη,υπάρχει και η μεγαλύτερη του Καρβέλα ο οποίος ενώ εμφανίζεται ως κουλ και επικριτικός προς τον παίχτη που "το 2017 θεωρεί πως είναι προσβολή να έχει κάποιος σύντροφο του ίδιου φύλου;", όλοι θυμόμαστε πως ,προκειμένου να "ξεπληρώσει" τον Λαζόπουλο για το ¨μακάκα", τον αποκάλεσε "φούστη" στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου! Φαίνεται το 2008 ήταν προσβολή. Αλλιώς γιατί να τον αποκαλέσει έτσι; Αφού δεν είναι ντροπή (που δεν είναι). Αρα ο Καρβέλας είναι απελευθερωμένος ντεμέκ.
Μου φαίνεται καθαρά θέμα για την αύξηση της ...μηδενικής τηλεθέασης της εν λόγω εκπομπής.(κάτι με τις τσίχλες, κάτι με τους πούστηδες, πού θα πάει η ριμάδα η τηλεθέαση θ' ανέβει).Επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος είναι τόσο στόκος, ούτως ώστε να έχει διατελέσει στα "πόστα" που έχει διατελέσει και να μην έχει -προκαταβολικά- σκεφτεί μία (1) κοφτή και αποστομωτική απάντηση, που να μην δίνει δικαιώματα - αλλά ούτε και να είναι ρόμπα, σε περίπτωση που κάποιος θα "τύχαινε" να τον ρωτήσει, άλλωστε σε τηλεοπτικά σκουπίδια συμμετέχει....Απ' την άλλη μπορεί και να είναι, όντως, στόκος. Τι να γίνει παλληκάρι μου και την πίτα χορτάτη και τον σκύλο ολόκληρο, δεν παίζει.
Όταν κάτι έχει τηλεθέαση 3% μάλλον δεν το βλέπει κανένας .Ο τσακωμός του Καρβέλα με τον Φουρθιώτη («Θα διακόψεις ΕΣΥ εμένα;») ή η τσίχλα είναι αναμενόμενα από ένα άνθρωπο που θεώρησε πως εσείς εμένα είναι το μπλόκο της αστυνομίας!!!! και μετά την καταδίωξη από το αυτοκίνητο δεν πετούσε τσίχλες αλλά μάλλον αμιδραλοτά Μυκόνου. Αλλά σε μια χώρα με νόμους θα ήταν αυτόφορη διαδικασία το να μην σταματήσεις σε μπλόκο όχι ο Καρβελας να ήσουν αλλά ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.Που είχε πει για τον εκπρόσωπο του Σύριζα στη ψυχαγωγία "εμένα η μητέρα μου ξέρει από μικρό παιδί πως είμαι Μακάκος αυτού ξέρει πως είναι Φούφης:"
Πιο πολύ σκέφτομαι αυτά τα καημένα τα 15χρονα που σοκαρίστηκαν στο άκουσμα της λέξης gay και έτρεξαν αμέσως να ανοίξουν τα λεξικά να μάθουν τι σημαίνει..."Τελεβιζιόν! Τελεβιζιόν! Αχ πόσο μ'αρέσεις τελεβιζιόν!" τραγούδαγε πριν μερικές δεκαετίες ο Χάρυ Κλυν...
Το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι η συνειδητοποίηση ότι ο ελληνικός συντηρητισμός και η αντιδραστική σε αυτόν ελευθεριότητα δεν έχουν διανύσει χιλιόμετρο απ' τα '90s, τουλάχιστον ως προς την αφόρμηση και επιχειρηματολογία τους. Ο ομο/έτερο-ερωτισμός, και εν γένει τα προσωπικά του καθενός, δε θα έπρεπε πια να αποτελούν τηλεοπτικό φετίχ, ιδίως μετά την αυτόβουλη και ολοπρόθυμη έκθεση του καθενός στα social media.
Για την αγαπη του σκυλου του το εγραψε οχι για τους γκει.Επισης εχει γραψει κ "αν εισαι str8 αν εισαι bi αν εισαι down αν εισαι high μου ειναι αδιαφορο/αν δεν θελεις μονο εμενα φερνω κ τον κολλητο μου" (Χριστινα Αναγνωστοπουλου - Str8)Παντως εγω στα 15 μου (το '99) εβλεπα το μεγαλειο της trash tv κ μαλιστα απο πρωιας,με επακολουθα μεσημεριατικα ξεφτιλικια κ αγενειες.Ελα τωρα που θα θιχτει η σημερινη μας νεολαια...
Βασικά, τον Καρβέλα δεν τον ένοιαξε να υποστηρίξει την gay κοινότητα αλλά να βγεί από πάνω για την αδιάκριτη ερώτηση που έκανε. (Πριν μερικά χρόνια, άλλωστε, είχε αποκαλέσει Φούστη τον Λαζόπουλο χρησιμοποιόντας τον όρο υποτιμητικά.)Το να ρωτάς κάποιον που δεν έχει την συμπεριφορά του απόλυτου αρσενικού αν είχε φίλο ή φίλη ενώ σου έχει πει εξαρχής «φίλη» είναι κάτι παραπάνω από αγένεια, αν γίνει σε κάποια ιδιωτική στιγμή μεταξύ αγνώστων, πόσο μάλλον δημοσίως μεταξύ κριτή και κρινόμενου.Είναι μία κίνηση στα όρια του bulling και ως τέτοια σαφώς και είναι κακό πρότυπο για τα 15χρόνα, που θα την μιμηθούν, γιατί θα νομίσουν πως τέτοιες βλακώδεις συμπεριφορές είναι ανεκτές από την κοινωνία και όχι κατακριτέες. Στο κάτω κάτω, ο παίκτης δεν δήλωσε ποτέ πως δεν είναι gay, δήλωσε απλά πως αφιερώνει το τραγούδι στην πρώτη του αγάπη. (Πόσων gay η πρώτη τους αγάπη δεν ήταν ετεροφυλόφιλη;) Αλλά ακόμη και να μην θέλει να μοιραστεί με το κοινό τα γούστα του ο παίκτης, η ερώτηση του Καρβέλα είναι καθαρά σεξιστική και ρατσιστική γιατί υπονοεί πως οποιοσδήποτε άνδρας δεν έχει την συμπεριφορά του Απόστολου Γκλέτσου (!) ή οποιαδήποτε γυναίκα δε μοιάζει με την Μενεγάκη είναι gay. Κάτι που η ζωή διδάσκει πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Η ερώτηση λοιπόν, σαν ερώτηση δεν είναι κακή. Ο τρόπος, ο τόπος και το νόημα της είναι, και συνεπώς ναι, είναι κακό όταν αυτές οι ερωτήσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο στα πλαίσια ενός ψυχαγωγικού προγράμματος που παρακολουθούν 15χρονα γιατί μεθαύριο μιμούμενα τον Καρβέλα θα ρωτήσουν για χαβαλέ κάτι αντίστοιχο ένα, όχι και τόσο αρρενωπό, αγόρι που έχει σηκωθεί στον πίνακα και που καλά καλά δεν έχει ανακαλύψει την σεξουαλικότητα του. Ίσως μάλιστα αρχίσουν να του πετάνε και τις τσίχλες τους όπως έκανε και ο “εξυπνάκιας” προχθές στην τηλεόραση...
Δίνετε πολύ ωραία και ελπιδοφόρα εξήγηση. Δυστυχώς όμως οι εικασίες σας δεν μοιάζουν να έχουν καμία σχέση με αυτά που είπε ή/και εννοούσε ο παίκτης. Μακάρι να είχε πει ότι δεν έπρεπε να γίνει η κουβέντα γιατί να μην νομίσουν τα 15χρονα ότι είναι ΟΚ να ρωτάνε αν είναι γκέι όποιος δεν έχει την συμπεριφορά του Απόστολου Γκλέτσου. Επίσης δεν ειπώθηκε τίποτα περί πρώτης αγάπης και επιπλέον ο Καρβέλας δεν το συνέχισε καθόλου αφότου ο παίκτης είπε "φίλη" όπως λέτε. Αντιθέτως ο παίκτης το συνέχισε αφότου είπε "φίλη" δίνοντάς του περισσότερη βαρύτητα απ' όση του άξιζε. Μακάρι να είχε έστω αφήσει να υπονοηθεί ότι το κακό στην ερώτηση του Καρβέλα ήταν η ομοφοβία, όμως αντιθέτως είπε ότι δεν ήταν σωστή η ερώτηση γιατί την άκουσε ο μπαμπάς του και παιδάκια. Εκτός αν η εικασία που κάνατε βασίζεται σε κάτι που δεν είδαμε, φοβάμαι πως μόνος του, τελικά, το έκανε μεγάλο θέμα, και μάλλον όχι για τους σωστούς λόγους που λέτε εσείς αλλά για να δείξει πόσο γκέι δεν είναι...
Νομίζω πως δεν γράφουμε εδώ για να δικάσουμε τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά για να σχολιάσουμε τον αντίκτυπο ενός τέτοιου σκηνικού και τον τρόπο που έγινε ανεξάρτητα από το αν ήταν ο Στέλιος που έχει δουλέψει σε gay bars.Έστω λοιπόν πως δεν ήταν η πρώτη του αγάπη, απαγορεύεται να ήταν μία γυναίκα ανάμεσα στους πολλούς άνδρες που θα είχε; Θα έπρεπε ντε και καλά να πει πως ήταν άνδρας; Έστω πως κάποιος δεν είναι πολύ macho, και είναι στα όρια του θυληπρεπούς, είναι απαραίτητο πως είναι και gay; Δεν υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που δίνουν την αίσθηση πως είναι gay ενώ είναι str8; (Ο Λάνθιμος π.χ. θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί από κάποιους gay)Έστω πως είναι gay και η σχέση ήταν άνδρας. Θα πρέπει ντε και καλά να του κάνει ο οποιοσδήποτε outing σε ζωντανή σύνδεση ενώ δεν είναι έτοιμος; Μπορεί κάποια μέλη της οικογένειας του να μην το ξέρουν και να μην θέλει να τους το πει με αυτόν τον τρόπο; Μπορεί να το ξέρουν, να ζουν στην επαρχία και να μην θέλει να τους βάλει σε διαδικασία να αντιμετωπίζουν καθημερινά σχόλια για το παιδί τους. Δεν θα πρέπει να το σεβαστούμε αυτό; Θα πρέπει να κάνουμε κάποιον ακτιβιστή με το ζόρι;Σαν gay ο ίδιος, ντράπηκα με το συμβάν και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα γιατί αισθάνθηκα να μπαίνω για λίγο στη θέση του. Μπορεί να είμαι ανοιχτά gay, στον κύκλο μου αλλά στην τηλεόραση δεν θα έβγαινα να δώσω λογαριασμό όπως θα ένιωθα και άσχημα να απαντήσω σε κάποιον άγνωστο που θα με ρωτούσε ευθέως.Αλήθεια, η Βίσση βγήκε ποτέ να απαντήσει στους ψίθυρους που έλεγαν πως διατηρούσε σχέση με την ελληνοαμερικανίδα Cristin Crocos την ρώτησε ποτέ κανείς;Και αλήθεια, γιατί όλα τα καψουρουράγουδα που της γράφει ο Καρβέλας δεν αναφέρονται ποτέ σε μία ομοφυλοφιλική σχέση αφού κοπτεται τόσο για τα τα δικαιώματα των gay;
Μπράβο ρε συ Άρη για το άρθρο και γενικά πως καταφέρνεις και τα έχεις τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό σου, πράγματα πολλές φορές πολύ μπερδεμένα και κρατάς ίσες αποστάσεις και με σεβασμό!!!
@ Σουτζούκ ΛουκούμΌλα όσα λες στο 00:43 είναι σωστά και πολύ λογικά, αλλά ο εν λόγω διαγωνιζόμενος δεν περιορίστηκε σε τέτοιου τύπου παρατηρήσεις. Τον Καρβέλα δεν τον πάω και οι τρόποι του προφανώς δε μου αρέσουν, και η ερώτηση που έκανε ήταν αδιάκριτη. Βέβαια, δεν ήταν τρομακτικά αδιάκριτη αφ' εαυτής - όπως το είπες και μόνος σου, το ότι η κοινωνία μας είναι ομοφοβική καθιστά αδιάκριτη την ερώτηση. Σε πολλές τέτοιου τύπου εκπομπές κάνουν ερωτήσεις του τύπου "είσαι παντρεμένος; έχεις παιδιά;" κλπ. και κανείς δεν κόπτεται για το αδιάκριτο της ερώτησης. Συμφωνώ, αφού οι κοινωνία μας είναι ακόμη πολύ πίσω, κάποια πράγματα είναι ακόμη ταμπού να τα ρωτάς δημοσίως - αλλά να το λέμε τουλάχιστον ότι αυτό είναι ενδεικτικό του επιπέδου της κοινωνίας.Αν λοιπόν ο παίκτης είχε επιμείνει στο αδιάκριτο της ερώτησης, θα ήμουν 100% μαζί του. Αλλά, στα δύο βιντεάκια που παρατίθενται εδώ, μιλάει επανειλημμένος για "προσβολή". Όχι, κάθε άντρας που δεν "στίβει την πέτρα" δεν είναι απαραίτητο να είναι γκέι, αλλά γιατί είναι προσβολή αν σκεφτείς ότι ίσως είναι; Εγώ όταν είχα βρεθεί σε πράγματι άνετο και προοδευτικό περιβάλλον (εκτός Ελλάδος), και πάνω σε μια κουβέντα για σχέσεις με είχαν ρωτήσει "αλήθεια εσύ με την κοπέλα ή το αγόρι σου το νιώθεις αυτό;" δεν είχα νιώσει ότι με προσβάλλουν. Αλλά κι αυτό αποδίδεται στην καταπιεστική κοινωνία, κατανοητό. Αυτό με τα "παιδιά που μας βλέπουν" όμως δεν σώζεται. Το ανέφερε 15 φορές, και πάντα ήταν σαφέστατο ότι δεν μιλούσε για το κακό παράδειγμα της αδιακρισίας. Ήταν ξεκάθαρο ότι θεωρούσε την εν λόγω συζήτηση "σόκιν".Δεν θέλω να δικάσω εδώ τον άνθρωπο (ούτε να αναγάγω τον Καρβέλα σε αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων :Ρ), αλλά δε μπορώ να μην κριτικάρω τη νοοτροπία. Είναι απολύτως σεβαστό να μην θες να γίνεις με το ζόρι gay icon, να μη θες να βροντοφωνάξεις τις (πιθανές) σεξουαλικές σου προτιμήσεις (ασχέτως ακόμη και με το πόσο προοδευτική είναι η κοινωνία), αλλά τότε θα έπρεπε να χαρακτηρίζεις την ερώτηση αδιάκριτη ή άχρηστη/άσχετη με το θέμα, όχι όμως προσβλητική ή ακατάλληλη δι' ανηλίκους.
@ Iris PrismaticaΟ Στέλιος Καλλίτσης, το χειρίστηκε εντελώς λάθος κατά τη γνώμη μου. Εντελώς λάθος ο Καρβέλας και εντελώς λάθος η Gay Κοινότητα και η Πάολα Ρεβενιώτη. Όμως ξαναλέω πως δεν σχολιάσω για να δικάσω κανέναν, και ειδικά τον πιο αδύναμο της όλης ιστορίας που είναι ο Στέλιος. Αν ο Στέλιος ή ο κάθε Στέλιος 15χρονος ή 30χρονος αυτοκτονήσει μη αντέχοντας την ψυχολογική πίεση από τους μεν και τους δε μετά θα κλαίμε...Και ξαναλέω, είναι διαφορετικό να είσαι ακτιβιστής για εσένα τον ίδιο, και διαφορετικό να θέλεις να κάνεις ακτιβιστές και την οικογένεια σου για τα σχόλια που θα δέχονται μετά οι ίδιοι αν έχουν εκφράσει πως δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Εγώ μπορώ να κάνω και να λέω ό,τι θέλω. Τον αδερφό μου όμως δεν μπορώ να τον βάλω σε μια κατάσταση αύριο στο σχολείο που θα πρέπει να διαχειριστεί τον χλευασμό των συμμαθητών του για εμένα αν ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.
Ακριβώς. Θεωρούμε ακόμα ντροπή να είναι καποιος γκέι. Και το εξωφρενικό, θεωρείται ακατάλληλο για ανηλίκους να ακούνε ότι υπαρχουν γκέι άνθρωποι! Σημειωτέον οι 15 χρονοι σύμφωνα με τον νόμο είναι σεξουαλικά ενήλικοι, πράγμα βέβαια που ΔΕΝ εχει καν σχέση με συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας. Και μετά αναρωτιούνται πολλοί, γιατί πρεπει να ανοίξει αυτή η συζήτηση και στα σχολεία. Η υποκρισία της ελληνικής τηλεόρασης είναι απίστευτη. Έχει μείνει πιο πίσω ακόμα κι απ τις κόμματα και την κοινωνία. ΥΓ Κάποιος αστυνομικός έψεξε τον πρώτο ανοιχτά γκει συναδελφό του σε ανάρτηση, λέγοντας ότι "δε φτάνει που μας αποκαλούν μπατσους, γουρούνια, χρυσαυγίτες, δολοφόνους τώρα θα μας λένε και γκέι" !!! Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε!
Καλά.Όλα αυτά μου θυμίζουν Μικρούτσικο, που από 20%, πήγε το fame story στο 80%Έχει και το Survivor χτυπήσει κόκκινο, δεν γίνεται αλλιώς. : )Από ό,τι δείχνει η τακτική πιάνει. Προσωπικά δεν κοιτάω κανένα reality. Πριν το σκηνικό μάλιστα με την τσίχλα ούτε ήξερα ότι υπήρχε αυτό το πρόγραμμα.Όσον αφορά τους παίχτες μπορούν απλά να αποχωρήσουν, αντί να δέχονται συμπεριφορές που τους ενοχλούν, είναι ένα θέατρο όλο αυτό (του παραλόγου :p).