4 πράγματα που συμβαίνουν στον κόλπο σας, όταν σταματάτε να κάνετε σεξ

4 πράγματα που συμβαίνουν στον κόλπο σας, όταν σταματάτε να κάνετε σεξ Facebook Twitter
Όπως λένε γυναικολόγοι και ψυχολόγοι, μία γυναίκα που αυτοϊκανοποιείται συχνά, γνωρίζει καλύτερα το σώμα της από ηλικία σε ηλικία και είναι σε θέση να γνωρίζει τι θέλει, πώς και σε ποια χρονική στιγμή.
6

Δεν είναι κάτι νέο στην επιστημονική κοινότητα: μια υγιής σεξουαλική ζωή έχει άπειρα οφέλη. Πέρα από τη χαρά του πράγματος, οι τακτικές σεξουαλικές συνευρέσεις μειώνουν τα επίπεδα του στρες και την αρτηριακή πίεση, ελαττώνουν τις πιθανότητες εμφράγματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, αναλόγως του επιπέδου... δυσκολίας και έντασης, ακριβώς όπως η γυμναστική, το σεξ λειτουργεί ως άσκηση, ενώ με κάθε οργασμό διαπιστωμένα ο οργανισμός εκλύει μεγάλες δόσεις ωκυτοκίνης, της ορμόνης που είναι γνωστή ως "ορμόνη της αγάπης" μεν, αλλά ρυθμίζει και τα επίπεδα διάθεσης. 

Ωστόσο, το σεξ δεν είναι αυτονόητο για όλους. Κυρίως για τις γυναίκες, που μεγαλώνοντας συνήθως μέσα σε ένα πατριαρχικό πλέγμα συνηθειών, περιορίζουν τον κύκλο των επιλογών τους, με βάση του τι είναι κοινωνικά αποδεκτό. Αυτό μεταφράζεται σε όχι τακτικό σεξ και σε μία σειρά από συνέπειες και για τον ψυχισμό και για το σώμα τους. Για τον κόλπο τους, ιδίως. 

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στον κόλπο γυναικών που δεν κάνουν τακτικά σεξ; Σύμφωνα με γυναικολογικές έρευνες, τίποτα το εξαιρετικά δραματικό. Απλώς, πρέπει να αναμένονται αυτές οι 4 συνέπειες.

1.

Αν έχει μεσολαβήσει αρκετό χρονικό διάστημα από την τελευταία σεξουαλική επαφή, μία δυσανεξία είναι αναμενόμενη, όπως επίσης και λίγος (ή περισσότερος) πόνος. Σύμφωνα με τον Brett Worly, μαιευτήρα - γυναικολόγο, επικεφαλής του γυναικολογικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, για όλη αυτή τη δυσφορία ευθύνεται η ακινησία των μυών του κόλπου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, το σεξ δεν είναι κάτι που όταν συμβαίνει, προξενεί μόνο αισθήματα χαράς. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία που πόνος και απόλαυση βαδίζουν χέρι - χέρι. Όταν ο πρώτος υπερκαλύπτει τη δεύτερη, η λύση βρίσκεται στα πιο στοχευμένα προκαταρκτικά και στο λιπαντικό, το οποίο όχι μόνο δεν είναι ταμπού, αλλά βοηθά πολλές γυναίκες να απολαύσουν το σεξ, ακόμη και μετά από πολύ καιρό απραξίας.  

2.

Υπάρχουν, βέβαια και πιο σοβαρές περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο χρόνος ακινησίας του κόλπου, προκαλεί πραγματικό «κλείδωμα» των μυών της περιοχής. Οι κολπικοί μύες συσφίγγονται με τέτοιο τρόπο που καθιστούν αδύνατη τη διείσδυση και αφόρητο το αίσθημα πόνου. Στη γυναικολογία, η κατάσταση αναφέρεται ως δυσπαρευνία, ωστόσο, δεν προκαλείται μόνο από την αποχή από το σεξ. Κάποτε έχει και άλλα αίτια.  Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η συμβουλή και η παρακολούθηση από ειδικό, που θα βοηθήσει τη γυναίκα να ξαναβρεί τους ρυθμούς και την επαφή με το συγκεκριμένο κομμάτι του σώματος και της σεξουαλικότητάς της. 

3.

Όταν μια γυναίκα σταματά για καιρό να κάνει σεξ, οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι το σώμα ξεχνά σταδιακά την αίσθηση του οργασμού, ώσπου στο τέλος παύει να την αναζητά. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ευλογία για κάποιαν που θέλει να απαλλαγεί από τις απαιτήσεις της σάρκας -δεν είναι όλες οι χρονικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας ίδιες-, ωστόσο κάπως έτσι χάνονται τα οφέλη που προσφέρει στην καλή υγεία του σώματος η σεξουαλική επαφή. Όσο για την αυτοϊκανοποίηση οι ειδικοί έχουν νέα: ακόμη κι αν δεν υπάρχει σύντροφος στη ζωή μιας γυναίκας, το να αυτοϊκανοποιείται μόνο καλά έχει να προσφέρει. Όπως λένε γυναικολόγοι και ψυχολόγοι, μία γυναίκα που αυτοϊκανοποιείται συχνά, γνωρίζει καλύτερα το σώμα της από ηλικία σε ηλικία και είναι σε θέση να γνωρίζει τι θέλει, πώς και σε ποια χρονική στιγμή. 

4.

Χωρίς σεξ, ο κόλπος ατροφεί. Η παραγόμενη ποσότητα οιστρογόνων που παράγει το γυναικείο σώμα φθίνει και ο τόσο ο κόλπος όσο και η μήτρα περιέρχονται σε κατάσταση ατροφίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τόσο τα τοιχώματα του κόλπου, όσο και η μήτρα, ξηραίνονται και σταδιακά συρρικνώνονται και ατροφούν. Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό για γυναίκες που εισέρχονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, όχι όμως και για γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε παραγωγική ηλικία. «Χρησιμοποιήστε ή ξεχάστε το», λέει η γυναικολόγος Barb DePree, ειδικά όταν απευθύνεται σε ασθενείς της άνω των 25 ετών...

Με στοιχεία από το Prevention.com 

Υγεία & Σώμα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γιατρός Δημήτρης Κοτζαμπασάκης μιλάει για τις πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Υγεία & Σώμα / Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Aυτισμός

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Η μητέρα του δεκαεφτάχρονου Πάνου που έχει αυτισμό περιγράφει τις προσκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει από τότε που ο γιος της ήταν μωρό μέχρι σήμερα και η Χριστίνα Παναγιωτάκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες δράσεις τους για την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εξάλειψη των στερεοτύπων.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Άκου την επιστήμη / Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, για όλα όσα άλλαξαν στη ζωή μας δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Άννα Κ. / Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Η Άννα Κόκορη μιλά με την Γωγώ Δαβανέλου, δασκάλα του μαθήματος γιόγκα EveryBody Υoga, για το τι σημαίνει να είσαι χοντρή, για την αγάπη για την άσκηση, τη συμπερίληψη και το φαγητό.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Φιορίτα Πουλακάκη

The Health Book / Φιορίτα Πουλακάκη: «Ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο του μαστού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες»

Η δρ. Φιορίτα Πουλακάκη περιγράφει την επόμενη ημέρα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, καθώς και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται ώστε να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε πιστοποιημένες υπηρεσίες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν όσοι αποφασίζουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα όρια της διατροφής και αποτελεί τρόπο ζωής; Υπάρχει κάτι εύκολο γι’ αυτές τις οικογένειες στην Ελλάδα; Μήπως θα δούμε σύντομα τη γενιά εφήβων που θα δίνει ραντεβού για χορτοφαγικά μπέργκερ και θα επιλέγει ρούχα από δεύτερο χέρι;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μάριος Θεμιστοκλέους

The Health Book / Μάριος Θεμιστοκλέους: «Σύντομα η λοίμωξη του κορωνοϊού δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα»

Κάνοντας τον απολογισμό του εμβολιαστικού προγράμματος, καταγράφοντας όσα πετύχαμε, μέχρι ποιο σημείο σηκώσαμε τον πήχη της ανοσίας και πόσους θανάτους θα αποφύγουμε κρατώντας την oικονομία ανοιχτή, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου «Ελευθερία» Μάριος Θεμιστοκλέους προχωρά στον επόμενο μεγάλο στόχο, την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αξιοποιώντας, ανάμεσα σε άλλα, τα διδάγματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

The Health Book / Κωνσταντίνος Στρατάκης: «Η Γενετική ανοίγει νέους δρόμους στην Ιατρική»

Η Γενετική, οι γονιδιακές εξετάσεις και οι θεραπείες συνθέτουν την επόμενη ημέρα της Ιατρικής και ανοίγουν νέους δρόμους για την αντιμετώπιση χρόνιων και σπάνιων νοσημάτων. Ο Κωνσταντίνος Στρατάκης μας ξεναγεί σε αυτόν τον νέο κόσμο που «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του DNA για να εξασφαλίσει καλύτερη υγεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δημήτρης Παρασκευής

The Health Book / Δημήτρης Παρασκευής: «Το καλό και το κακό σενάριο και τα μαθήματα της πανδημίας»

Οι εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης είναι καταιγιστικές και ο απόηχός τους σκέπασε την πανδημία, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής διαλύει τα σύννεφα της σύγχυσης και σταχυολογεί τα σημαντικά μαθήματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

The Health Book / Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

Η πανδημία ανέδειξε με κάθε τρόπο την αξία των εμβολίων και η έρευνα που έγινε με πρωτοφανείς παγκόσμιες συνεργασίες απέδωσε καρπούς, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη εμβολίων νέας γενιάς για κάθε αναδυόμενη υγειονομική απειλή, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ιωάννα Παυλοπούλου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν κανεις σεξ βγαζεις τριχες σε ολο το σωμα.Βγαζεις αφρους απο το στομα και λιποθυμας καθε 5 λεπτα.Το δερμα βγαζει λεπια και το χειροτερο,ο κολπος σου ατροφει και σε λιγα χρονια αποβαλλεται απο το σωμα.Ολα αυτα μακροπροθεσμα η βραχυπροθεσμα οδηγουν στο θανατο.Δυστυχως οσοι δεν κανουν σεξ ειναι καταδικασμενοι....Μπουχουχου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ