EΡΧΟΝΤΑΙ!

Τασούλας: Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία

Τασούλας: Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
9

«Βροχή» αντιδράσεων προκάλεσε στα έδρανα της αριστεράς η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα στη χθεσινή εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

 

H ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, είπε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας όμως ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια ομοβροντία αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για όλα όσα περιμένουν τον ελληνικό λαό από την «περήφανη» διαπραγμάτευση.

 

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» είπε ο Κώστας Τασούλας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
9

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη - «Αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ

«Η παράταξή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία και δεν πρόκειται επ ουδενί να επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων φαινομένων» είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν έχω ψηφίσει ποτέ κόμμα της Δεξιάς. Αλλά ν'αγιάσει το στόμα του. Και μην μπερδεύουμε την αριστερά με τον κομμουνισμό (και τα δύο να διεκδικούν αισχρά ένα ηθικό πλεονέκτημα που με τις πράξεις τους απέδειξαν ότι δεν δικαιούνται). Αν είχε κερδίσει ο Μπελογιάννης θα είχαμε την τύχη της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου και της Αλβανίας του Χότζα.
Όσο ο Τσίπρας και άλλοι στο Σύριζα προσπαθούν να τσιμπήσουν ψήφους από ηλίθιους αριστερούς (δηλαδή αυτούς που πιστεύουν ότι ο Σύριζα είναι αριστερό κόμμα), άλλο τόσο κάποιοι από την ΝΔ προσπαθούν να τσιμπήσουν ψήφους από Χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς γενικότερα (ο προσδιορισμός ηλίθιος εδώ είναι πλεονασμός).
Μπορώ να το κάνω και εγώ αυτό.Το πρόβλημα είναι πως κάποιος νομίζει πως το να δηλώνεις\ες κομουνιστής σημαίνει ότι είσαι Σταλινικός.Τις απλουστεύσεις αθλητικής εφημερίδας στο καφενείο σου.
Ο Μπελογιάννης Σταλινικός ήταν, σύντροφε.Όσο για τους ηλίθιους αριστερούς, αρχίζω να πιστεύω πως οι Συριζαίοι είναι οι μόνοι έξυπνοι αριστεροί...Αυτά για τώρα, άντε καλή ΕΣΣΔ.
Τι να σχολιάσεις εδώ; Δεν αξίζει ο κόπος. Ντρέπομαι που τα αστικά κόμματα είχαν μόνο αυτή τη δήλωση να κάνουν. Σαν ελεύθερος πολίτης πάντως, εύχομαι όλοι οι θαυμαστές του κάθε μπελογιάννη να ζήσουν κάτω από τον Σοσιαλιστικό ήλιο. Μόνο να ξέρουν πως αντηλιακό ΔΕΝ παρέχεται από την "Α"ριστερά.