Πουλάει και φεύγει η Hochtief;

Πουλάει και φεύγει η Hochtief; Facebook Twitter
2

Άρθρο  στο πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει ότι η γερμανική Hochtief έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση του Ελευθέριος Βενιζέλος και μάλιστα έχει ήδη ειδοποίησει τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο ετοιμάζονται να πουλήσουν το ποσοστό τους οι Γερμανοί αφού σύμφωνα με το Πρακτορείο, στο «πακέτο» με καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 31η Μαρτίου είναι και ακόμη έξι μεγάλα αεροδρόμια, μεταξύ αυτών του Αμβούργου, του Σίδνεϊ και της Βουδαπέστης. Μάλιστα, κατά το Bloomberg, η Hochtief συνεργάζεται για το deal αυτό με την Ντόιτσε Μπανκ, εκπρόσωπος της οποίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Αντιθέτως ο εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου Bernd Puetter δήλωσε πως «γνωρίζει τις εικασίες στην αγορά» και ότι δεν μπορεί να προβεί σε σχόλιο.

 Η Hochtief παρότι γερμανική, ανήκει, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά πλειοψηφία, στην ισπανική κατασκευαστική Actividades de Construccion y Servicios SA.

Η εταιρία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του αεροδρομίου, κατέχοντας ποσοστό 26,6%,(+ 13,33% η Hochtief Airport Capital), σε κοινοπραξία με το Ελληνικό Δημόσιο και το  ΤΑΙΠΕΔ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μπά δεν ειναι των γερμανών το αεροδρόμιο ελ βελ??? Μονο το 26,6% έχουν??? Και δεν έχουν ούτε το μανατζμεντ ? Και ποιος είπαμε έχει την Hochtief των γερμανών ? Οι Ισπανοι???