Συρία: Βομβαρδισμός σε σχολείο που στέγαζε πρόσφυγες στη Ράκα- Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί

Συρία: Βομβαρδισμός σε σχολείο που στέγαζε πρόσφυγες στη Ράκα- Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
1

Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία της Ράκα στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, κατά πάσα πιθανότητα, του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού εναντίον προσφυγικού καταυλισμού, την ώρα που οι χώρες του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους συνέρχονται στην Ουάσινγκτον. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.


Ταυτόχρονα, οι σύροι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους πληθαίνουν τις επιθέσεις τους στη Δαμασκό και την επαρχία της Χάμα, λίγο πριν από τον νέο γύρο των ενδοσυριακών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι οποίες δεν αποτελούν πηγή μεγάλων ελπίδων για την διευθέτηση της σύρραξης που έχει αφήσει πίσω της 320.000 νεκρούς μέσα σε έξι χρόνια.


Στην επαρχία της Ράκα, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή κατά σχολείου που στέγαζε πρόσφυγες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε χθες νότια της Αλ-Μανσούρα, πόλης που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, η οποία αποτελεί συχνό στόχο των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.


«Επρόκειτο για πρόσφυγες από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν. «Ακόμη βγάζουν πτώματα από τα ερείπια».


Το Παρατηρητήριο δηλώνει ότι είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιος διεξάγει τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών και τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούνται.


Η ομάδα κατά του Ισλαμικού Κράτους «Raqa is Being Slaughtered Silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά) που αναρτά πληροφορίες από τη Ράκα, έδωσε επίσης πληροφορίες για την επιδρομή. «Το σχολείο που έγινε στόχος στέγαζε 50 οικογένειες προσφύγων», ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter κάνοντας λόγο για τέσσερις εξόδους και αναρτώντας φωτογραφίες από τα ερείπια του σχολείου.


Σύμφωνα με την ομάδα «Raqa is Being Slaughtered Silently», ένα και μοναδικό νοσοκομείο έχει απομείνει σε λειτουργία στη Ράκα και αυτό προορίζεται μόνο για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


Οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις, μία αραβοκουρδική συμμαχία, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια