ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.3.2017 | 15:13

Τι λετε?

Όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στο φόβο των πολλών και στην εξυπνάδα των λίγων.Stendhal, 1783-1842, Γάλλος συγγραφέας-Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να βρίσκεται στο κατώφλι μια χρυσής εποχής. Αν είναι έτσι όμως,πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσουμε το δράκο που φυλάει την πόρτα, και ο δράκος αυτός είναι η θρησκεία.Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος-Οι φάροι είναι πιο χρήσιμα κτίσματα από τις εκκλησίες.Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας-Κι αν ακόμα υπάρχει Θεός, αμφιβάλλω ότι έχει τη ματαιοδοξία να προσβάλλεται από αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή Του.Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος-Η θρησκεία θεωρείται από το λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη.Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος-Απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα.Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος-Υπήρξε μια εποχή που όλοι οι άνθρωποι πίστευαν στο Θεό και η Εκκλησία κυβερνούσε τον κόσμο.Η εποχή αυτή ονομάζεται ΜεσαίωναςRichard Lederer, 1938-, Αμερικανός συγγραφέας-Όταν ένα άτομο πάσχει από μία παράνοια, αυτό λέγεται τρέλα. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία παράνοια, αυτό λέγεται θρησκεία.Robert M. Pirsig, 1928-, Αμερικανός συγγραφέας-Είμαι επιφυλακτική προς εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει ο θεός, γιατί παρατηρώ πως συμπίπτει πάντα με τις δικές τους επιθυμίες.Susan Anthony, Αμερικανίδα φεμινίστρια.-Όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι άθεοι.Ernest Hemingway, 1899 - 1961, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1954-Ο πολιτισμός ποτέ δε θα φτάσει στην τελειότητα, αν η τελευταία πέτρα της τελευταίας εκκλησίας δεν πέσει πάνω στο κεφάλι του τελευταίου ιερέα.Emile Zola, 1840-1902, Γάλλος συγγραφέας-Όλη η θρησκευτική κατάσταση του σύγχρονου κόσμου οφείλεται στη έλλειψη ενός τρελοκομείου στην Ιερουσαλήμ.Thomas Paine, 1737-1809, Άγγλοαμερικανός συγγραφέας-Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν άθεο, δεν είναι πιο αξιόπιστο από το γεγονός ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο.Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925-Στην αρχή, ο Θεός δεν ήξερε ότι ήταν Θεός, διότι ήταν εντελώς μόνος. Για να ξέρεις ότι είσαι Θεός,πρέπει να υπάρχουν δύο: ένας που θα είναι Θεός και ο άλλος που θα λέει «Θεέ μου».Francois Cavanna, 1923-, Γάλλος ευθυμογράφος-Θα πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο ευσταθεί η ιστορία ότι ένας παντογνώστης και παντοδύναμος Θεός έπλασε τους ανθρώπους ελαττωματικούς εκ κατασκευής και μετά τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.Gene Roddenberry, 1921-1991, Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός.-Ο χριστιανισμός είναι εχθρός της ελευθερίας και του πολιτισμού.August Bebel ( 1840-1913 , Γερμανός σοσιαλιστής)
8
 
 
 
 
σχόλια
Η θρησκεία στη Δύση έχει πάψει να είναι τροχοπαίδι στην προοδευτική σκέψη και την τεχνολογική πρόοδο παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο να σχηματοποιεί φιλοσοφικές αναζητήσεις που είναι πάντα επίκαιρες. Για παράδειγμα μέσα από την μυθιστορία του Αδάμ και της Εύας το στοιχείο της ελεύθερης βούλησης, της κατ εικόνα και καθ ομοίωση δημιουργίας τους, να τα εντάξουμε στην δική μας δημιουργία που ονομάζεται Τεχνητή Νοημοσύνη (τεχνητή προς το παρόν) να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους των επιλογών μας.(ένα παράδειγμα)
έχεις αραδιάσει 15-20 απόψεις κάποιον ανθρώπων...μπορώ να σου αραδιάσω άλλες τόσες που λένε ακριβώς το αντίθετο.Το θέμα είναι οτι όλοι αυτοί που λένε τα παραπάνω κάνανε την αναζήτησή τους και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα..εσύ έκανες την δικιά σου αναζήτηση?Μπορεί να τους διαψεύσεις στο τέλος...
Δεν πιστεύω σε ολα αυτά που διάβασα!!Με έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας,προφητευμενο πριν από 2000 χιλιάδες χρόνια!!Μαζι με ολα τα αλλα στην Καινή και Παλαιά Διαθήκη,το κοντό και το μακρύ του καθένα!!!
Η Καινη και παλαια ειναι παραμυθια,δεν στο εχουν πει αυτο?Ποιος προφητεψε το τριτο παγκοσμιο?Ασε με να μαντεψω,πας και σε χαρτοριχτρες ε?
Από τον τριακονταετη πόλεμο κι ύστερα η, πολιτική τουλάχιστον, παρουσία του χριστιανισμού εχει πέσει κατακόρυφα, πόσο μάλλον στον 21ο αιώνα. Αν μου το έλεγες τον 17ο αιώνα θα συμφωνούσα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ