Το εκνευριστικό "θα σέβεστε" και άλλα 5 αστεία που κούρασαν

Το εκνευριστικό "θα σέβεστε" και άλλα 5 αστεία που κούρασαν Facebook Twitter
4

H φράση "Έχω προλάβει το [τάδε], θα σέβεστε" δεν είναι καινούργια στο ίντερνετ, απλώς χρησιμοποιούνταν σπάνια, όπως και στην πραγματική ζωή: όταν ταίριαζε. Γι' αυτό και είχε πλάκα.

Μου άρεσε πριν με κουράσει: Δείχνει ταυτόχρονα κομπασμό, αλλά και αυτοσαρκασμό απ' την πλευρά του ατόμου. Σ' έναν κόσμο που αλλάζει, οι δικές του συνήθειες, εμπειρίες και αναμνήσεις μοιάζουν πλέον τόσο μακρινές, που ο ίδιος μοιάζει αρχαίος. Είναι μια αυτοπαρωδία του στυλ των ηλικιωμένων, πετυχημένη και αστεία, αν λεγόταν με κάποια πραγματική αφορμή. Όπως και κάθε φράση, παροιμία ή σλόγκαν.

Το "θα σέβεστε" είχε γίνει meme (η αγγλική μετάφραση των ελληνικών μιμιδίων) εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει γνωστό πατέρα ή μητέρα, και επαναλαμβανόταν με διαφορετικούς τρόπους προσαρμοσμένο απ' τον καθένα. Μόνο τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες έγινε μαζικό και εκνευριστικό. Κι από εκεί που ουσιαστικά μας γνωστοποιούσε χιουμοριστικά κάτι για αυτόν που το χρησιμοποιούσε, τώρα μας γνωστοποιεί ότι (κλείσιμο ματιού) ξέρει κι αυτός ότι είναι η viral φράση των ημερών και τη χρησιμοποιεί για να τη χρησιμοποιήσει. Για να μη χάσει.

Και για να γίνουν πιο μαζικά τα πράγματα, αν τα μισά στάτους ή τουίτς λένε "θα σέβεστε", τα άλλα μισά λένε "τι είναι αυτό το θα σέβεστε;" και "σταματήστε με το θα σέβεστε μας πρήξατε!".

Πριν δυο βδομάδες ήταν εκείνο το μοβ πουλί που ήταν της μόδας να το ποστάρεις, να αναρωτιέσαι μεγαλόφωνα τι είναι, να το παρωδείς, να το μισείς. Πριν από τρεις εβδομάδες ήταν το Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE που έμπαινε καταχρηστικά πλέον κάτω από κάθε στάτους για πλάκα. Πιο πριν κάτι άλλο. Όλα ξεκινάνε ως αστεία, και είναι όντως. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γίνονται μαζικά αλλά της μόδας. Όλοι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ή να τα κράξουμε. Μέχρι να τα αντικαταστήσουμε με το επόμενο meme που θα ξεζουμίσουμε εξαντλητικά. 

Για να φτιάξω τα καθημερινά '15 Μικροπράγματα' έρχομαι σε επαφή με εκατοντάδες αστεία, ατάκες και meme πριν επιλέξω αυτά τα ελάχιστα που μπαίνουν στο ποστ. Είμαι προφανώς συνυπεύθυνος για τη διάδοση κολλητικών φράσεων, αλλά μόλις καταλαβαίνω ότι κάτι κουράζει ψιλοντρέπομαι. Κι έτσι, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες 9 στα 10 αστεία που έβρισκα έλεγαν "θα σέβεστε" κρατήθηκα και επίτηδες δεν έβαλα ούτε ένα. 

Μόνο σήμερα, ως υστερόγραφο, αυτό:

Το εκνευριστικό "θα σέβεστε" και άλλα 5 αστεία που κούρασαν Facebook Twitter

[+] Άλλα 5 αστεία που κουράσανε τους τελευταίους μήνες

απ' την σχετική σελίδα:

.....

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Εάν εσεις κουραστήκατε με τα "αστεία",εγώ κουράστηκα με το καθημερινό βίντεο όπου ένα μωρό(εναλλακτικά,κατοικίδιο,πλέον είναι το ίδιο πράγμα...) κάνει κάτι/το οτιδήποτε,υποτίθεται χαριτωμένο,δήθεν ξεκαρδιστικό,αλλά για μένα βαθιά θλιβερό και απάνθρωπο.Το ότι ξημέρωσε η εποχή όπου οι άνθρωποι κάνουνε παιδιά για να τα βγάλουν στο διαδίκτυο,δεν σας εκνευρίζει;Το ότι κάποιοι "φιλόζωοι" εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ζώων για ένα κομμάτι ψωμί προς άγρα κλικ,δεν σας ανησυχεί;Δεν είναι χαριτωμένα,αύριο θα βγουν άλλα και θα 'χουμε ξεχάσει τα σημερινά!!
Η λέξη μιμίδιο επινοήθηκε για να αποδώσει το meme, όπως το γονίδιο το gene. Το ότι αυτοί που επινόησαν τους αγγλικούς όρους (ο Dawkins στην περίπτωση του meme) είχαν τα ελληνικά στο μυαλό τους όταν το έκαναν, δεν σημαίνει επουδενί ότι το "meme είναι μετάφραση του ελληνικού μιμιδίου". Θα νομίζουν οι Ελληναρες ότι ανακαλύψαμε ακόμα και τα memes.