Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα να είσαι άθεος παρά ένας υποκριτής Καθολικός

Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα να είσαι άθεος παρά ένας υποκριτής Καθολικός Facebook Twitter
4

Νέα έντονη κριτική εναντίον ορισμένων των μελών της Εκκλησίας του εξαπέλυσε ο Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας πως είναι προτιμότερο κάποιος να είναι άθεος παρά «ένας από εκείνους τους πολλούς Καθολικούς που διάγουν διπλό, υποκριτικό βίο».

«Είναι σκανδαλώδες να υποστηρίζεις ένα πράγμα και να κάνεις κάτι άλλο. Αυτό είναι διπλή ζωή. Υπάρχουν αυτοί που λένε, "είμαι πολύ Καθολικός, πάντα πηγαίνω στη λειτουργία, ανήκω σε αυτήν κι εκείνη την ένωση". Κάποιοι θα έπρεπε επίσης να λένε, "η ζωή μου δεν είναι χριστιανική, δεν πληρώνω τους υπαλλήλους μου καλούς μισθούς, εκμεταλλεύομαι ανθρώπους, κάνω βρώμικες δουλειές, ξεπλένω χρήμα, κάνω διπλή ζωή"», είπε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που μετρά σχεδόν 1.2 δις μέλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού. «Υπάρχουν πολλοί Καθολικοί που είναι κάπως έτσι και δημιουργούν σκάνδαλα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε "αν αυτός είναι Καθολικός, καλύτερα να είσαι άθεος"», πρόσθεσε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει πολλές φορές διαμηνύσει τόσο τους ιερείς όσο και τους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πως πρέπει και να εφαρμόζουν αυτά που διακηρύττει η θρησκεία τους. Στις ομιλίες του, έχει επίσης επανειλημμένα καταδικάσει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς και έχει δώσει εντολή στους καρδινάλιούς του να μην συμπεριφέρονται «σαν να είναι πρίγκιπες». 

Παλιότερα είχε πει πως οι Χριστιανοί θα έπρεπε να βλέπουν τους άθεους σαν καλούς ανθρώπους αν όντως κάνουν καλές πράξεις.

* Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Υπάρχει τόσο υποκρισία στην εκκλησία. Σας το λέω εγώ ένας απλός καθολικός που έζησα την πολύ άσχημη πλευρά της εκκλησίας. Όμως αυτό ακριβώς είναι και το χάρισμα που σου δίνεται όταν πιστεύεις πραγματικά. Το χάρισμα της διάκρισης ανάμεσα στο καλό και στο κακό, το σωστό και το λάθος, το λόγο του Θεού από τον υποκριτή παπά.Πίστη είναι ακλόνητη προσήλωση στο στόχο σου. Πίστη είναι μία σειρά από δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η υποκρισία στην εκκλησία είναι μία από αυτές. Ο Πάπας έχει δίκιο. Ο Χριστός πάνω από όλα ήθελε αυθεντικούς Ανθρώπους, δεν τον ένοιαζε αν παρατάνε τα δέοντα.