«Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι Πρόσφυγας» - Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά ανοιχτά για το μίσος και τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα του 2017

«Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι Πρόσφυγας» - Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά ανοιχτά για το μίσος και τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα του 2017 Facebook Twitter
20

Με συχνές παρεμβάσεις τις μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, αναρτήσεων στα social media ή του καναλιού της στο YouTube, η γνωστή παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη εκφράζει συχνά τις απόψεις της και τοποθετείται ανοιχτά κατά διαφόρων εδραιωμένων στερεοτύπων και αντιλήψεων.

Αυτή τη φορά, με ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι της στου YouΤube, εφορμούμενη και από προσωπικά μηνύματα που έχει λάβει από φαν της, μιλά για τον ρατσισμό, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις και το μίσος και εξηγεί με απλή γλώσσα τι σημαίνει να είσαι ομοφυλόφιλος, μετανάστης ή πρόσφυγας στην Ελλάδα του 2017.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να εξηγήσω σε κάποιον άνθρωπο ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν έχει καμία διαφορά από το να είσαι ετεροφυλόφιλος. Είσαι άνθρωπος. [..] Το μίσος είναι το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις και να αισθανθείς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η γνωστή παρουσιάστρια.

Το βίντεο που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο YouTube έχει ήδη περισσότερα από 350,000 views.

Πολιτισμός
20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM