Τούρκος ναυτικός συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σαλαμίνα (update)

Τούρκος ναυτικός συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σαλαμίνα (update) Facebook Twitter
2

Τούρκος ναυτικός συνελήφθη στη Σαλαμίνα για κατασκοπεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Πρόκειται για αρχιμηχανικό που ονομάζεται Τζενγκίζ Ουουγκούρ, ο οποίος ανήκει στο πλοίο με σημαίας Τουρκίας M/V Makbule Ana και συνελήφθη να τραβά φωτογραφίες σημείων του ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Τον Τούρκο εντόπισε να τραβά φωτογραφίες Έλληνας καπετάνιος που ζήτησε να τις σβήσει. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία που συνέλαβε τον 51χρονο, για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα.

Ο Τούρκος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
με φιλμ τραβούσε? δεν ήξερε να πάρει μια μηχανή με wi-fi να ανεβαίνουν αυτόματα στο σύνεφο μέσω tethering? δεν μπορούσε να τραβήξει με smartphone να ανεβαίνουν στο σύνεφο ή έστω στην ανάγκη να τις στείλει με ένα email? Τραγική είδηση, αφενώς στην εποχή των δορυφόρων (ναι η Τουρκία έχει δορυφόρους σε αντίθεση με εμάς, τους Gοkturk-1 και 2 κατασκοπευτικού σκοπού κατά πως λέγεται) το να τραβά ο ναυτικός φωτογραφίες με κάμερα offline δεν μου μοιάζει για προμελετημένη κατασκοπεία. Είτε απλά έβγαλε φωτογραφίες από χόμπυ άρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια (αλλά να τιμωρηθεί με κάποιο πρόστιμο μιας και υπάρχει νόμος για την απαγόρευση φωτογραφιών σε σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος), είτε κουτοπόνηρα και καιροσκοπικά σκέφτηκε πως θα μπορούσε πουλώντας τις φωτογραφίες στον Τουρκικό στρατό να βγάλει λεφτουδάκια οπότε και θα πρέπει να τιμωρηθεί (εκτός και αν η ηληθιότητά του είναι ήδη μια αυστηρή ποινή). Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω πως ήταν σε μυστική αποστολή και δεν θα πρέπει να προκληθεί ένταση. Έχουμε δεκάδες λόγους τεκμηριωμένους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για να ζητήσουμε τα ρέστα από τους γείτονες, αυτός δεν είναι ένας από αυτούς.