Προς κατάργηση οδεύει το ολοήμερο σχολείο από την επόμενη χρονιά

Προς κατάργηση οδεύει το ολοήμερο σχολείο από την επόμενη χρονιά Facebook Twitter
6

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά.

Η εν λόγων απόφαση του υπουργείου Παιδείας -αν και εφόσον υλοποιηθεί- οδηγεί σε κατάργηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που διαρκεί από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα, αφήνοντας κενό στην εκμάθηση δεξιοτήτων.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι από την κατάργηση του ολοήμερου μοντέλου θα εξοικονομηθούν περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν κενά στα σχολεία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το κοινωνικό έργο συνεχίζεται... Πιο ταξική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ , υποτίθεται ότι ανέλαβαν για να προστατεύσουν τους κοινωνικά αδύναμους,Αίσχος!
Ενώ το ζητούμενο είναι να εναρμονιστεί το σχολείο με το πρόγραμμα των εργαζόμενων γονέων (λιγότερες διακοπές), αυτοί πάνε να μειώσουν τις ώρες απασχόλησης των παιδιών, δηλαδή, να γίνουν τα παιδιά αλητάκια ώστε να ταιριάζουν με την κυβέρνηση.
Ας μην γκρινιάζουμε, έχουν σχέδιο. Τα νηπιαγωγεία θα τελειώνουν πάλι στις 12:30 και θα πρέπει να παίρνεις μαζί το παιδί στην δουλειά σου. Οπότε η μάθηση εμπλέκεται με την πρακτική για πρώτη φορά στην Ελλάδα!Αλλά δεν πειράζει θα γλυτώσουμε 3000 εκπαιδευτικούς που δεν προσφέρουν τίποτα και έτσι θα παραμείνει ανοιχτεί η ΕΡΤ με τους περίπου ισάριθμους εργαζόμενους που προσφέρουν τόσα.
Όχι, αγαπητέ-ή δεν δουλεύουν δωρεάν (απλώς για πολύ λίγα). Η θέση του υπεύθυνου ολοημέρου -που προς αποφυγήν παρεξηγήσεως δεν έχει λιγότερες ώρες από τους υπόλοιπους δασκάλους, συμπληρώνει το ωράριό του στο πρωινό- καταργείται. Έτσι σε κάθε σχολική μονάδα βρίσκεται ένας δάσκαλος να περισσεύει και στέλνεται αλλού να βουλώσει τρύπες. Μειώνονται επίσης οι ώρες διδασκαλίας πολλών αντικειμένων στο πρωινό πρόγραμμα κι έτσι οι δάσκαλοι προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους θα διδάσκουν στο ολοήμερο εκ περιτροπής. Επιπλέον, με τη ρύθμιση ότι για να γραφτεί ένα παιδί στο ολοήμερο πρέπει ΚΑΙ οι δύο γονείς του να εργάζονται, προσδοκούν ότι πολλά σχολεία δεν θα μαζέψουν τον απαραίτητο αριθμό μαθητών και τα ολοήμερα τμήματα θα κλείσουν. Πρόκειται να γίνει τρομερή καραμπόλα με τις επανατοποθετήσεις και δεν έχω καμία πίστη ότι θα καταφέρουν τα σχολεία να ανοίξουν στην ώρα τους, έστω και με το νέο πρόγραμμα.