Ο Λαφαζάνης επιμένει πως έρχεται η δραχμή - Δήλωσε σε συνέντευξη πως μέσα στο 2017 επιστρέφουμε στο εθνικό νόμισμα

Ο Λαφαζάνης επιμένει πως έρχεται η δραχμή - Δήλωσε σε συνέντευξη πως μέσα στο 2017 επιστρέφουμε στο εθνικό νόμισμα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
7

Την εκτίμηση ότι το 2017 η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα κάνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές, πέραν της συνθηκολόγησης με τους δανειστές, ψηφίζοντας τα μέτρα για μετά το 2018, όπως έκανε και το 2015 με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου".

Η άλλη επιλογή της κυβέρνησης, προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, είναι οι εκλογές για να παραδώσει την εξουσία, επισημαίνει όμως πως "η καρέκλα έχει αποδειχθεί πολύ γλυκιά για τους κυβερνώντες".


Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστηρίζει ότι "Οι συνθήκες θα μας υποχρεώσουν να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνει με πρωτοβουλία των δανειστών ή αν θα το υλοποιήσουμε εμείς, με συγκεκριμένο σχέδιο, όπως προτείνει η Λαϊκή Ενότητα" υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης και επισημαίνει: "αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές εντός του 2017, πράγμα απίθανο, οδεύουμε σε άτακτη χρεοκοπία".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
τι θα γινει αν γυρισει η Ελλαδα στην δραχμη?θα κερδισουμε κατι?η θα χανουμε πολυ στο συναλαγμα?καποιος που να ασχολιεται λιγο πολυ με αυτα τα πραγματα να μας πει θα ηταν καλα.και αν γυρισουμε στην δραχμη οσοι εχουν ευρω στην τσεπη τους τι τα κανουν?
Καθώς κανένας δεν θα μας δανείζει για χρόνια θα γίνονται συνέχεια υποτιμήσεις. Παράλληλα το χρέος μας θα συνεχίσει να είναι στο ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το κατα κεφαλήν εισόδημα. Το πιο άμεσο θα είναι μια γερή αύξηση τιμων από την πρώτη στιγμή για οτιδήποτε εισάγεται, από λεμόνια ως βιμηχανικό εξοπλισμό και πετρέλαιο.
"Γιατί άσχημα ήμασταν με τη δραχμούλα?""Δηλαδή πόσο χειρότερα να είναι σε σχέση με το ευρώ?""Ε θα ζοριστούμε λίγο στην άρχη αλλά μετά θα ερθει η ανάκαμψη. Με δραχμή μεγαλουργήσαμε τόσα χρόνια"
Θα σχολιάσω τον συγκεκριμένο, σαν δείγμα πολιτικού που δεν είναι επαρκής για να εκλέγεται βουλευτής και να πληρώνεται από το δημόσιο χρήμα.Σπούδασε μεν μαθηματικά, δεν πήρε όμως πτυχίο ποτέ και κατά συνέπεια δεν εργάστηκε ποτέ ως καθηγητής.Στα βιογραφικά του δεν αναφέρεται καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, πλην του στελέχους πολιτικών οργανώσεων των ΚΚΕ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ."Πουλάει" επαναστατική πολιτική αριστεροφροσύνη (*) θεωρητικά, αλλά είναι πρόθυμος και επιρρεπής σε οσφυοκαμψίες και υποκλίσεις άμα μυρίζει "ψητό" (γιατί και η θεωρία κάποια στιγμή κουράζει...).Τελευταίο (αλλά όχι αμελητέο για τα κριτήριά μου) : Βάφει τα μαλλιά του, ένδειξη έλλειψης ρεαλισμού για αυτόν και όλους τους άντρες πολιτικούς που το κάνουνε. Τι ιδέες μπορεί να κατεβάσει ένα κεφάλι 70άρη που νομίζει ότι είναι 40άρης ; (*) Το σχόλιο ισχύει και για όσους "πουλάνε" δεξιοφροσύνη.
Τελικά επέλεξε τον παράδεισο της Ελλάδας. Όπου ΟΛΟΙ τρώνε και πίνουν ίσα και δίκαια. Η διαφθορά είναι ανύπαρκτη, οι πολιτικοί είναι σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες και το κράτος αρωγός σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζουμε. Ζήτω η ΕΛΛΑΣ!