Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στο ΕΣΡ για τουρκικό σίριαλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στο ΕΣΡ για τουρκικό σίριαλ Facebook Twitter
48

Επιστολή προς το ΕΣΡ απέστειλε το Φεμινιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την προβολή και τη διαφήμιση της τουρικής σειράς Fatmagul, που κατά το κόμμα, «προωθεί την κουλτούρα του βιασμού.»

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο διαφημιστικό σποτ του ΜΕΓΚΑ για τη σειρά, τίθεται το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, "το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και που είναι ακόμη νωπά τα γεγονότα στην Ινδία αλλά και στη χώρα μας, όπως πρόσφατα στην Ξάνθη". Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΕΣΡ, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

 

H επιστολή:

«Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Κυρίες-κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε την ανησυχία και αντίρρησή μας για...

...την προβολή και διαφήμιση τηλεοπτικής σειράς η οποία προωθεί την κουλτούρα του βιασμού. Συγκεκριμένα, με τρόμο παρακολουθήσαμε το διαφημιστικό σποτ σειράς στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου τίθεται το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της»!

Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικάσιμη. Ο βιασμός είναι κακούργημα. Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης  (βλ. σχετικές δημοσιεύσεις από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), επομένως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το απεχθές έγκλημα του βιασμού. Είναι ακόμη νωπά τα γεγονότα στην Ινδία, αλλά και στη χώρα μας, όπως στην Ξάνθη ή άλλα περιστατικά που δημοσιεύονται δυστυχώς τακτικά. Δεδομένης της δύναμης επιβολής στην ανθρώπινη σκέψη και συνείδηση που έχουν τα μέσα ενημέρωσης, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την προβολή με οποιοδήποτε μέσο μιας κουλτούρας που χρησιμοποιεί το γυναικείο σώμα με απαξιωτικό και προσβλητικό (τουλάχιστον)τρόπο.

Οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, πολύ μεγάλο τμήμα των εφήβων δικαιολογεί τη μερική χρήση βίας στα πλαίσια μιας σχέσης. Είναι λοιπόν αυτονόητη η ανησυχία μας για την προβολή της βίας εναντίον των γυναικών, ειδικά σε ώρες prime zone.

Επίσης, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 2.1 του Συντάγματος «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

Εξαιτίας όλων των παραπάνω παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα που αρμόζουν για την προστασία της επίτευξης της ισότητας των φύλων, που τουλάχιστον νομικά είναι κατοχυρωμένη στη χώρα μας.

48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

TV & Media / Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

Η σειρά «The Osbournes» έγινε τεράστια επιτυχία και έκανε πρωταγωνιστές τη σύζυγό του, Σάρον, και τα παιδιά τους, Τζακ και Κέλι , όμως έφερε στο προσκήνιο την ήπια εκδοχή του Όζι Όσμπορν και στην πορεία, άλλαξε τα ριάλιτι
LIFO NEWSROOM