Oργή και απειλές Άγκυρας για τη μη έκδοση των στρατιωτικών: Θα αξιολογηθούν οι διμερείς σχέσεις από την αρχή

Oργή και απειλές Άγκυρας για τη μη έκδοση των στρατιωτικών: Θα αξιολογηθούν οι διμερείς σχέσεις από την αρχή Facebook Twitter
9

Έντονη είναι η αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο.

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι πλέον μετά από αυτή την απόφαση, θα βρεθούν υπό συνολική αξιολόγηση οι διμερείς σχέσεις με την Αθήνα, ενώ ξεκαθαρίζει θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εξασφαλίσει την έκδοση και την ποινική δίωξη των στρατιωτών, με κάθε νόμιμο μέσο.

«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που εμποδίζει την παραπομπή των ατόμων που είχαν ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε στόχο τη συνταγματική νομιμότητα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 248 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν δε 2.193 πολίτες, αλλά και απείλησαν τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Με την απόφαση αυτή των ελληνικών αρχών», συνεχίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ «που μέχρι σήμερα έχουν εμποδίσει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, πρωτίστως των DHKP/C και PKK, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος και γειτονική χώρα αποφεύγει να πράξει τα ελάχιστα απαραίτητα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος».

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, η στάση της ελληνικής δικαιοσύνης οδηγεί στην παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων και την ατιμωρησία των εγκληματιών σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. «Η Ελλάδα που στο παρελθόν έχει βιώσει πραξικοπήματα, δυστυχώς με την απόφαση αυτή περιήλθε στη θέση μιας χώρας που προστατεύει πραξικοπηματίες», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διεθνή
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
''ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ , ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ'' ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!Αραγε τους θυμούνται οσοι κόπτονται για τους 8 Τουρκαλάδες;;;Αυτο θα ηταν αξιοπρέπεια για την Ελλάδα.
Ειλικρινά, καμία σχέση! Άλλο το να υπάρχει μία ''αντιπαλότητα'' και μία προαιώνια διαφορά με τους απέναντι, και άλλο να ξεχνάμε το γεγονός ότι είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, για το οποίο θα πρέπει να είμαι περήφανοι και να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Κράτος με μνημη χρυσόψαρου είμαστε.Το κράτος δικαίου εφαρμόζεται πρώτα στους πολίτες του,κοιτα γυρω σου και θα δεις πολυ αδικια.Οσο για το ευρωπαϊκο κράτος δεν χρειαζομαι καμια ληστροσημορια με μνημόνια για να μου θυμίζει οτι ουτος ή αλλως γεωγραφικα ειμαι ευρωπαίος.Η πτώση απ τα συννεφα θα ειναι οδυνηρη.
Το λάθος το έκανε πάλι η ελληνική κυβέρνηση (όπως πάντα) που έσπευσε να υποσχεθεί την έκδοσή τους (χωρίς να είναι αρμόδια) με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο κ. Τσίπρας έχει μιμηθεί σε πολλά τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί δεν μιμήθηκε την πολιτική του τελευταίου τη δεκαετία του 1980 όταν οι ΗΠΑ ωρύονταν για την έκδοση του Ρασίντ;;;
Μπράβο σου Ελλάδα ... Έστω κ ετςι, έστω κ για τους 8, σταθηκες (απο τις λίγες φορές στα τελευταία χρόνια) στο ύψος των περιστάσεων, όπως σου αρμόζει... Σημερα φάνηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που σε εκφράζει... Μπράβο στον Άρειο πάγο κ το επιτελείο του!