Αντιδράσεις και από τα γερμανικά ΜΜΕ για τα σχόλια Λαζόπουλου

Αντιδράσεις και από τα γερμανικά ΜΜΕ για τα σχόλια Λαζόπουλου Facebook Twitter
10

Το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι εγχώριες αντιδράσεις που προκάλεσε απασχόλησαν και τα γερμανικά ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στο περιστατικό με δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις.

«Οι Έλληνες εξοργισμένοι μετά την προσβολή στον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Die Welt», η οποία σημειώνει ότι «ένας Έλληνας κωμικός μπήκε στο στόχαστρο διότι εκφράστηκε κακόγουστα για την παραπληγία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» και παραθέτει τόσο την επίμαχη δήλωση του κ. Λαζόπουλου όσο και αναρτήσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Από τον περασμένο χρόνο, ο Λαζόπουλος κοροϊδεύει ξανά και ξανά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών», αναφέρει η εφημερίδα και υπενθυμίζει ότι πριν από λίγο καιρό ο Έλληνας ηθοποιός «απένειμε» στον κ. Σόιμπλε, με φωτογραφικό μοντάζ, τιμητικό βραβείο «απανθρωπιάς».

Το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό «Der Spiegel» έχει τίτλο «Κωμικός προσβάλλει τον Σόιμπλε - οι Έλληνες εξοργισμένοι» και αναφέρει σχετικά: «Κατηγορία - "όχι αστείο". Έλληνας κωμικός χλευάζει την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τώρα πρέπει ο κωμικός να αντιμετωπίσει σκληρή κριτική από τους συμπατριώτες του».

Το άρθρο αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Σόιμπλε είναι στην Ελλάδα λιγότερο αγαπητός από οπουδήποτε αλλού και υπογραμμίζει ότι από την αρχή της κρίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρείται «αυστηρός πρωτεργάτης της πειθαρχίας», ο οποίος σέρνει τη χώρα από τη μύτη με τα σκληρά του μέτρα λιτότητας. «Αυστηρές δηλώσεις, κοροϊδία και καρικατούρες για τον Σόιμπλε δεν είναι σπάνιο πράγμα. Αυτό πίστευε μάλλον και ο κωμικός Λάκης Λαζόπουλος - και τόλμησε μια άσχημη προσβολή», γράφει το περιοδικό και επισημαίνει ότι τα σχόλια του ηθοποιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τηλεθεατών, ακόμη και κατά την διάρκεια της εκπομπής.

Η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», υπό τον τίτλο «Έλληνας κωμικός προσβάλλει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» αναφέρει ότι ο Λάκης Λαζόπουλος «κάνει αστεία για την οικονομική κρίση και επιτίθεται εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών» και προσθέτει ότι «τα σκληρά λόγια του Λαζόπουλου προκάλεσαν κύμα οργής». Η εφημερίδα παραθέτει σχόλια από το διαδίκτυο και την σχετική δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η κορμοστασιά του Σόιμπλε», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει: «Κωμικός παρεκτρέπεται με ένα σχόλιο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ο κυνικός υπαινιγμός για την παραπληγία του Σόιμπλε του επιστρέφει άμεσα».

Ανάλογα δημοσιεύματα αναρτώνται στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το περιοδικό Focus και άλλα μέσα.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΞΥΔΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΗΝΥΣΗ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Τουρκία: «Ξέπλυναν» με ξύδι πλατεία μετά από συγκέντρωση Κούρδων - Μήνυση από φιλοκουρδικό κόμμα για ρατσισμό

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πλατεία Απεραντοσύνης, στην περιοχή Μεντεσέ της Μούγλα, όπου το DEM είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση με αίτημα την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΟΜ ΜΠΑΡΑΚ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεθνή / Μετά τη Γκίλφοϊλ, ερωτήματα και για τον Τομ Μπάρακ: Στο στόχαστρο τα οικονομικά συμφέροντα του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία

Ερωτήματα εγείρονται γύρω από τις οικονομικές σχέσεις του Αμερικανού πρέσβη με εταιρεία που συνδέεται με την κατασκευή πετρελαιαγωγού ύψους 15 δισ. δολαρίων, ο οποίος θα παρακάμπτει τα Στενά του Ορμούζ - Τι απαντά η Αμερική
THE LIFO TEAM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΛΟΓΑ

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Βάζει τέλος στις άμαξες με άλογα – Συμφωνία Μαμντάνι για την απαγόρευσή τους

Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν εδώ και χρόνια την κατάργησή τους, καταγγέλλοντας την καταπόνηση των ζώων - Αντιδρούν οι αμαξάδες, που φοβούνται ότι θα χάσουν το εισόδημά τους
THE LIFO TEAM
ΒΙΑΣΜΟΣ ΡΑΣΕΛ ΜΠΡΑΝΤ ΔΙΚΗ

Διεθνή / Ο Ράσελ Μπραντ ήταν ένα «σεξουαλικό αρπακτικό», ανέφερε η εισαγγελέας κατά την έναρξη της δίκης του για βιασμό

Ο 51χρονος ηθοποιός και κωμικός αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες βιασμού, τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και μία κατηγορία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΜΑ

Διεθνή / Αλβανία: Φωτιές στο υπουργείο Παιδείας και σε τράπεζες – Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις κατά του Ράμα

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους των Τιράνων, με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα – Η ΕΕ ζητά έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: CNN, MS NOW και Politico διατηρούν την πρόσβαση στον Λευκό Οίκο με νέα δικαστική απόφαση

Δικαστής που διορίστηκε από τον ίδιο τον Τραμπ διατηρεί την πρόσβαση 78 δημοσιογράφων - CNN, MS NOW και Politico είναι πιθανό να δικαιωθούν για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου
THE LIFO TEAM
ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑΒΙ ΠΙΛΑΪ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Νάβι Πιλάι: «Ο Τραμπ να ζητήσει από τους νομικούς συμβούλους του να του εξηγήσουν τι σημαίνει διεθνές δίκαιο»

Η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης 2026 καταδίκασε τις κυρώσεις του Τραμπ κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αντίδραση» στο γεγονός ότι το βραβείο δεν απονεμήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρωσία: Δεν έχει καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής της ενεργειακής εκεχειρίας

Το Κρεμλίνο τόνισε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κάνουν τα πάντα για να συνεχιστεί ο πόλεμος, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι διαπραγματευτές του προσπαθούν να φέρουν ένα τέλος σε αυτόν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» , είπε .Μιλαει μονο για τον Σοιμπλε.Ζητησε συγγνωμη απο τις οργανωσεις αναπηρων.Ο Σόιμπλε υπονομεύει,απειλεί ,απαξιώνει την χώρα ,χρόνια τώρα. Δεν ζήτησε συγγνώμη.
Ακόμα και ο Σόιμπλε είναι άξιος να τυγχάνει υποστήριξης για μια τέτοια επίθεση σε αυτόν αλλά και σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες.Μπορεί να έχει πει αυτά που έχει πει και μπορεί έχει κάνει αυτά που έχει κάνει αυτά που έχει κάνει όμως είναι απάνθρωπο και απολύτως ρατσιστικό να πέρνεις μια αδυναμία του άλλου, την οποία ούτε ο ίδιος επέλεξε να έχει-ούτε ήθελε, και να εξαπολύεις μια επίθεση στην οποία αδυνατεί να αντιδράσει.Σε καμία περίπτωση μία συγνώμη στις οργανώσεις αναπήρων δεν λύνει το ζήτημα και προπαντώς δεν τον κάνει καλύτερο άνθρωπο γιατί πολύ απλά όταν θα βρεθεί ακόμα ένας αδύναμος άνθρωπος με τον οποίο έχει κάποιο θέμα δεν θα διστάσει να τονίσει την αδυναμία του για να τον ξεφτιλίσει(άλλωστε 100 χρόνια αυτό ακριβώς έκανε ο κ.Λαζόπουλος με την σαχλαμαροεκπομπή του).Αυτό όμως δεν είναι κριτική ούτε σάτυρα είναι απανθρωπία και μικρότητα.
@VasiliaΟ "ηλίθιος" είναι επίθετο που απευθύνθηκε σε ένα πρόσωπο, δεν στοχοποίησε ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων.Ποιος θα έπρεπε να είχε αντιδράσει για το "ηλίθιος"; Μόνο ο ενδιαφερόμενος (ο αποδέκτης).
Όταν δε συμφωνείς με τις ιδέες ή τις πράξεις κάποιου και ταυτόχρονα έχει καρκίνο, θα του επιτεθείς για τις ιδέες και τις πράξεις του και ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα τον καρκίνο.Αν είναι μαύρος, λευκός, ή ερυθρόδερμος, αυτό ΔΕΝ αποτελεί επιχείρημα.Αν είναι Εβραίος, Τούρκος, Έλληνας, ή Γερμανός, επίσης.Αν είναι ανάπηρος ή αρτιμελής, μια από τα ίδια.Το αντίθετο είναι ρατσιστικό και προκαλεί αηδία (τουλάχιστον σε σκεπτόμενους ανθρώπους, ανεξαρτήτου χρώματος, υγείας, εθνικότητας κτλ)
@ anna.p Διάβασε ξανά το κομμάτι που παρέθεσες. Ξεκινά με το "o Σόιμπλε" και μετά το γενικεύει με το "όταν ένας άνθρωπος" σε κάθε ανάπηρο. Ο Σόιμπλε μπορεί να είναι κάθαρμα, μπορεί και όχι. Η αναπηρία του δεν έχει καμιά σχέση με αυτό. Δες και τον λαζόπουλο. Μια χαρά αρτιμελές [...]
δεν ξερω εαν το καταλαβαίνεις, ο Σόιμπλε οτι κανει το κάνει επειδή έτσι υπαγορεύει ο τρόπος σκέψης του, οχι επειδή είναι σε αναπηρικό καροτσάκι!!! καλό ή κακό αυτο που κάνει δεν εχει σχέση με το εαν περπατάει. Άλλωστε έχουμε άπειρα παραδείγματα πολιτικών που ειναι αρτιμελείς και ειναι χειρότεροι του Σόιμπλε!Αμαν πια με αυτο τον συμψηφισμό! Τι σχέση έχει η μπαρουφα του Λαζόπουλου με το εαν εχει ζητησει συγγνωμη ο Σόιμπλε?Αν θελει ο Λαζόπουλος να κρίνει τον Σόιμπλε δεν χρειαζεται να επικαλεστεί την αναπηρία του! Αλλα οπως ίσως δεν καταλαβαίνεις και ο Λαζόπουλος ειναι καθηλωμένος στις δικές ιδεοληψίες, οσο ο Σόιμπλε, για να πω και χειρότερα!