Ο Καμμένος επιμένει στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τα κυκλώματα

Ο Καμμένος επιμένει στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τα κυκλώματα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Την ανάγκη καταγραφής και ταυτοποίησης ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών προσφύγων, που δεν καταγράφονται με το ισχύον σύστημα και με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε απάνθρωπη εκμετάλλευση, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην παρέμβαση του, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Παράλληλα επανέλαβε την ελληνική πρόταση για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διασύνδεσή τους με τράπεζες δεδομένων διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τρίτων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους ομόλογους του για το υποστηρικτικό έργο που ανέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπισή του προσφυγικού.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι θα εγγράψει το θέμα του προσφυγικού στην ημερήσια διάταξη της τακτικής υπουργικής Συνόδου των υπουργών 'Άμυνας τον προσεχή Απρίλιο.

Στη σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων για συνεργατικά προγράμματα ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών χωρών με παροχή κινήτρων, ενώ έγινε ανασκόπηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρική και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής των σχετικών εντολών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι στις εντολές αυτές πρέπει να περιληφθούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής της Βαλέτας για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να φτάσει ο Καμμένος να τους το πει αυτό; Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, όταν γίνεται τόσος ντόρος για trafficking κλπ;Εν πάσει περιπτώσει, μπράβο του για αυτό.