Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

 

Υπενθυμίζεται πως ο κος Γιακουμάτος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα κλινικού παθολόγου και εργάσθηκε σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά και βουλευτής της ΝΔ.

 

Αρχικά ο κος Γιακουμάτος υποστήριξε πως υπάρχουν δύο είδη ομοφυλοφιλίας χαρακτηρίζοντας το ένα «κολλητική αρρώστια». Είπε επίσης πως το 50% γεννιέται έτσι και το άλλο είναι «οι επίκτητοι».

 

Μίλησε επίσης για το ποσοστό οιστρογόνων με τα οποίο γεννιούνται όσοι ανήκουν στην κατηγορία της «συγγενής ομοφυλοφιλίας» και είπε πως είναι αυξημένα σε σχέση με τα ανδρογόνα. Σε άλλο σημείο αναφέρει πως στην τηλεόραση, όλα τα παραδείγματα είναι, το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά

 

Τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης μετά το 9ο λεπτό:

 

 

Τη συνέντευξη σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: «Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων, και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια». Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέα – Νέα Δημοκρατία – ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει «έκανα λάθος». Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι «δεξιοί». Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες... Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια».