Βίντεο που διέρρευσε έχει προκαλέσει οργή για όσα υπέστη ένας σκύλος σε γυρίσματα γνωστού φιλμ

Βίντεο που διέρρευσε έχει προκαλέσει οργή για όσα υπέστη ένας σκύλος σε γυρίσματα γνωστού φιλμ Facebook Twitter
5

To φιλμ «A Dog's Purpose» με τους Britt Robertson και Dennis Quaid έχει για πρωταγωνιστές σκύλους των οποίων παρακολουθούμε τις ζωές καθώς συνδέονται με τους ανθρώπους και τους ιδιοκτήτες του.

Το φιλμ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους λανσάρεται ως η απόλυτη ταινία για τους φιλόζωους και όσοι το είδαν πρώτοι στην κλειστή προβολή κάνουν λόγο για μια ταινία που θα κάνει όσους αγαπούν τα ζώα να κλάψουν.

Όμως ένα βίντεο που διέρρευσε έχει καταφέρει να προκαλέσει την οργή των φιλόζωων και των οργανώσεων εναντίον της ταινίας και παράλληλα μεγάλες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε ένα λυκόσκυλο το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε και να κινδύνεψε με πνιγμό. Το βίντεο που διέρρευσε δείχνει έναν τρομαγμένο σκύλο να ρίχνεται κυριολεκτικά με το ζόρι σε μια δεξαμενή στην οποία έχει προκληθεί τεχνητό κύμα με μηχανήματα. Το ζώο έχει προηγουμένως προβάλλει αντιστάσεις και φαίνεται αναστατωμένο με την προοπτική να βρεθεί στο νερό παρά τις προσπάθειες που κάνει ο εκπαιδευτής. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει το σκυλί να παλεύει με το νερό που το παρασέρνει στην άκρη της δεξαμενής και τότε εμφανίζεται να βυθίζεται. Εκπαιδευτές και μερικοί ακόμη που είναι στα γυρίσματα, φαίνονται να πέφτουν εσπευσμένα στο νερό ενώ την ίδια ώρα ακούγεται μια φωνή να διατάζει τη διακοπή της καταγραφής της σκηνής. 

Το υλικό αυτό διέρρευσε από το ΤΜΖ και αρχικά προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης PETA η οποία καλεί τους σινεφίλ να μη δουν την ταινία στο σινεμά και στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Ο φορέας επιτήρησης (American Humane Society) για τη διαχείριση των ζώων σε γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών αντέδρασε επίσης ζητώντας εξηγήσεις από την παρατηρητή που είχε οριστεί να επιβλέπει τα γυρίσματα. Την ίδια ώρα φορείς και οργανώσεις για τα ζώα, αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους για όσα αποκάλυψε το βίντεο αυτό.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Lasse Hallström καταδίκασε τα όσα δείχνει το βίντεο και δηλώνει πως στα συγκεκριμένα γυρίσματα δεν ήταν εκεί για να δει ο ίδιος τι ακριβώς συνέβη με τον σκύλο. Δήλωσε πολύ ενοχλημένος με την μεταχείριση του ζώου και υποσχέθηκε διεξοδική έρευνα και τιμωρία των υπευθύνων. Πηγές από την παραγωγή της ταινίας αναφέρουν ωστόσο πως το βίντεο είναι μονταρισμένο και πως ο «Ηρακλής», ο γερμανικός ποιμενικός που πρωταγωνιστεί στη σκηνή, είναι άριστα εκπαιδευμένος σκύλος ο οποίος είναι μια χαρά στην υγεία του και δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Διεθνή / Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επιτέλους ας παψουμε να αυτοαποκαλουμαστε καποιοι φιλόζωοι.Οχι δεν υπάρχουν φιλόζωοι,υπαρχουν σκυλοφιλοι,γατοφιλοι αλλα φιλοζωοι δεν ειναι.Οχι μονο επειδη πολλοι ανθρωποι εκμεταλευονται προς οφελος τους τα ζωα οπως στο εν λογο βιντεο αλλα και επειδη δεν γινεται οταν τρως σουβλακια και το κατοικιδιο σου την αγαπημενη του κονσερβα που σημαινει πως καποια αλλα ζωα σφαγιαστηκαν,να δηλωνεις φιλοζωος.Εγω ειμαι γατοφιλος και τρωω μαζι με τον γατο μου χοιρηνα σουβλακια με πολυ ορεξη και καθολου τυψεις.
Ασχολούμαστε με το πώς πρέπει να σε λένε και πώς πρέπει να με λένε. Λες και δεν ξέρουμε τι είναι τι και ποιος κοροιδεύει ποιον. Δεν πάει ο καθένας να αυτοαποκαλείται όπως θέλει; Ας κάνει ο καθένας ό,τι θεωρεί για τον εαυτό του αξιοπρεπές και τέλος. Χωρίς <<μισό κρατάς λάθος ταμπελίτσα>>.
Ποιος ασχοληθηκε με ποιον και ποιος μιλησε για ταμπελες;;;Μια διαφορετικη διατύπωση απ'αυτο που ειπες και εσυ εκανα,δηλαδη ''ξερουμε τι ειναι τι και ποιος κοροϊδευει ποιον''.Δεν μας ειπες τελικα με τι κατοικιδιο συντροφια τρωτε μαζι σουβλάκια; Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...