ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.1.2017 | 15:25

πιέζομαι!

Νιώθω τεράστια πίεση από το φροντιστήριο. Δίνω δεύτερη φορά εξετάσεις και αν κι εγώ πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου από πέρυσι οι καθηγητές του φροντιστηρίου που πηγαίνω (και πήγαινα και πέρυσι) δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι και με πιέζουν υπερβολικά πολύ. Το θέμα είναι πως οι γονείς μου πιστεύουν σε εμένα και ανησυχούν που ακούν αρνητικά σχόλια επειδή πέρυσι (κυρίως) επειδή ανέβηκαν πολύ οι βάσεις δεν πέρασα σε καμία σχολή και ανησυχούν για το μέλλον μου. Λογικά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι..δεν την αντέχω όλη αυτή την πίεση και δεν αποδίδει το διάβασμά μου στα διαγωνίσματα γιατί αγχώνομαι υπερβολικά πολύ και γράφω χάλια. Έχω αγχωθεί τόσο πολύ γιατί μου μένουν μόνο 4 μήνες να αναπληρώσω όλη την ύλη. Τι θα κάνω αν δεν περάσω πάλι σε κάποια σχολή? Αν περάσω εκτός Αθηνών αφού οι γονείς μου δεν θα μπορούν να με στείλουν λόγω οικονομικών? Θα απογοητευτούν όλοι μου οι συγγενείς και φίλοι γιατί αξίζω(!!) και είναι κρίμα να μην γράψω λόγω άγχους.. Δεν θέλω να είμαι το παιδί της οικογένειας που απέτυχε για 2η φορά και πήγε σε ΙΕΚ.. (αν κι εγώ η ίδια δεν επχω κανένα απολύτως θέμα με τα ΙΕΚ η οικογένειά μου τα θεωρεί όπως και τα ΤΕΙ υποδεέστερα επειδή όλοι τους έχουν σπουδάσει σε πολυτεχνειακές και ιατρικές σχολές. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά μέχρι να γίνει θα πεθάνω από το άγχος.
5
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς χαλάρωσε, οι πανελλήνιες δεν καθορίζουν το μέλλον σου και στο υπογράφω πως μόλις περάσει όλο αυτό θα θυμάσαι πόση σημασία έδινες και τι σκεφτόσουν και θα γελάς. Συμφωνώ κι εγώ να μιλήσεις σε ένα καθηγητή που εμπιστεύεσαι για να ζητήσεις βοήθεια και καμία συμβουλή. Τώρα για το θέμα ΙΕΚ-ΤΕΙ κι εγώ έτσι έλεγα αλλά σκέψου ότι ορισμένες ειδικότητες που υπάρχουν σε αυτά και προφανώς χρειάζονται στη ζωή, δεν υπάρχουν σε ΑΕΙ. Όλες οι δουλειές χρειάζονται και να θυμάσαι πως κανένας μα κανένας από τους φίλους και συγγενείς δε σ'αγαπάει και σε νοιάζεται λόγω των βαθμών σου. Να είσαι σίγουρη!! Ελπίζω να ηρεμήσεις και να τους σκίσεις όλους στις πανελλήνιες!
Καταρχας, λες στους καθηγητες σου οτι σε ενοχλει αυτη η σταση τους, δηλαδη η υπερβολικη πιεση που ασκουν πανω σου και οτι αυτο μπορει να σου φερει αρνητικα αποτελεσματα παρα την πολυποθητη επιτυχια.Οσο για το οτι οι γονεις σου θεωρουν τα ΙΕΚ και τα ΤΕΙ κατωτερα, συγγνωμη κιολας αλλα ειναι για γελια.Οι νοσοκομες που μας φροντιζουν στο νοσοκομειο, οι περισσοτερες προερχονται απο τετοιες σχολες, οι μηχανικοι αυτοκινητων που επισκευαζουν τα αμαξια για να παει ο μπαμπας και η μαμα στην δουλεια το ιδιο. ( Και υπαρχουν ενα σωρο παραδειγματα ακομα).Κλεισε τα αυτια σου στην πιεση και κανε οτι καλυτερο μπορεις. Καλη επιτυχία !!!!!!!!! :)
Σε συμβουλεύω να χαλαρώσεις.Όντας πιεσμένη ούτε να διαβάσεις μπορείς και όλο αυτό γίνεται γολγοθάς.Αρχικά κανε μια κουβέντα με τους γονείς σου,πες τους αυτά που νιώθεις.Ζήτησε από έναν καθηγητή σου να σε βοηθήσει να βάλεις ένα πρόγραμμα στο διάβασμά σου.Βάζοντας πρόγραμμα μπορείς να έχεις και τον απαιτούμενο χρόνο που έχει ανάγκη ένα παιδί στην ηλικία σου.Θα σου πω πως οι εξετάσεις που θα έχεις στο πανεπιστήμιο θα είναι πολύ πιο δύσκολες και πιεστικές από τις πανελλαδικές.Επίσης δεν είναι ανάγκη να σπουδάσουν όλοι σε ΑΕΙ η ΤΕΙ.Για τους συγγενείς,θεωρώ πως αγχώνεσαι άδικα,κανείς από αυτούς προφανώς δεν είναι ουσιαστικά δίπλα σου όπως επίσης ακόμη και αν περάσεις στην καλύτερη σχολή δεν πρόκειται να είναι δίπλα σου επί της ουσίας.Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!
Πέρυσι δεν πέρασες λόγω άγχους ή επειδή δεν ήξερες τα θέματα που έπεσαν; Αν αγχώνεσαι πολύ δεν θα καταφέρεις τίποτα.Από την άλλη αν πέρυσι πήγες να δώσεις εξετάσεις τουρίστας και απέτυχες, προφανώς και οι καθηγητές σου σε πιέζουν γιατί βλέπουν ότι δεν αποδίδεις.Και οπώς είπε και ο Ntinos Thatcher πιο πάνω, δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι επιστήμονες. To IEK δεν είναι αποτυχία όταν είναι μια συνειδητοποιημένη επιλογή.
Αυτη ελληνικη νοοτροπια που εχουν οι γονεις που θελουν ολα τα παιδια τους να γινονται επιστημονες δεν την καταλαβαινω κ σαν περασεις τι θα γινει; Πιθανοτερο να σερβιρεις καφεδες. Σημασια εχει ασχοληθεις με κατι που εσυ θες, οχι να κανεις χατηρια γονιων δεν καταλαβα τι εχουν οι ιδιωτικες σχολες; Αγχωνεσαι για βλακειες.