ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ακόμη χειρότερα τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για το φιάσκο με την αίθουσα αστέγων που έκλεισε το βράδυ του χιονιά στην Αθήνα

Ακόμη χειρότερα τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για το φιάσκο με την αίθουσα αστέγων που έκλεισε το βράδυ του χιονιά στην Αθήνα Facebook Twitter
5

«Ψέματα και δικαιολογίες» θα μπορούσε να τιτλοφορείται η υπόθεση με το πρωτοφανές περιστατικό κλεισίματος του χώρου φιλοξενίας αστέγων στην Αθήνα, τη βραδιά που ο χιονιάς έπληττε την πρωτεύουσα. Το τι πραγματικά συνέβη ανέδειξε ένας πολίτης μέσα από την καταγγελία που έκανε στα social media εκείνο το βράδυ.

Σήμερα διαμηνύεται πως η τιμωρία για τον υπάλληλο του δήμου της Αθήνας, που έκλεισε επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου την Λέσχη Φιλίας του δήμου, στην Πανόρμου θα είναι αυστηρή, αλλά και πως ο υπάλληλος φέρεται να είπε ψέματα και κανείς δεν ήταν άρρωστος εκείνο το βράδυ.

Από την Τρίτη, είναι σ' εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εκεί αποκαλύπτεται πως τελικά γνωρίζαμε τη μισή αλήθεια.


Ενημερώνοντας το σώμα, ο γενικός γραμματέας του δήμου Λευτέρης Καστανάκης, ανάφερε ότι με τον υπάλληλο  είχε επικοινωνήσει ο προϊστάμενός του πριν κλείσει τη Λέσχη, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει μισή ώρα παραπάνω, ώστε να βρεθεί άλλος υπάλληλος να αναπληρώσει τον αντικαταστάτη του, που δήλωσε ασθενής. Εκείνος, όμως,  επέλεξε να φύγει αν και η οικία του ήταν δίπλα και δεν διέτρεχε κίνδυνο να αποκλεισθεί.


Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος έστειλε γιατρό στο σπίτι του αντικαταστάτη του στο Περιστέρι, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ασθενής και τον βρήκε απολύτως υγιή. Τότε εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Καστανάκη, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε ασθένεια, αλλά ότι δεν είχε τη δυνατότητα λόγω της χιονόπτωσης να μεταβεί στη Λέσχη Φιλίας.


Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. «Θα είναι λόγος απόλυσης», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Ελλάδα
5

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΒΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά σε δίκη για τους βιασμούς τριών ανηλίκων

Πρωτοδίκως, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή για δύο βιασμούς 17χρονων το 2015, ενώ είχε αθωωθεί για δύο ακόμη υποθέσεις
THE LIFO TEAM
Upfront 2026: Πώς η δημόσια έκθεση επηρεάζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ελλάδα / Upfront 2026: Πώς η δημόσια έκθεση επηρεάζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ισοδυναμεί η ορατότητα με περισσότερη ασφάλεια; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ασφαλή και συμπεριληπτική δημόσια σφαίρα; Αυτά συζήτησαν μεταξύ άλλων οι τρεις ομιλητές στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του The Upfront Initiative της LiFO και της Tsomokos.
THE LIFO TEAM
Upfront 2026:

Ελλάδα / Upfront 2026: Αναζητώντας τις ισορροπίες μεταξύ τέχνης, πολιτικής και ελευθερίας της έκφρασης

Οι συζητήσεις που καταλαμβάνουν χώρο στην επικαιρότητα, η αληθινή πολυφωνία και το woke στην τέχνη, την πολιτική και την καθημερινότητα ήταν οι βασικές θεματικές που εξερεύνησαν οι ομιλητές του πάνελ «Γέφυρες σε έναν πολωμένο κόσμο: Το woke μετά το hype και την αμφισβήτηση» στο The Upfront Initiative των LiFO και Tsomokos.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αυτή η χώρα είμαστε, δε καταλαβαίνω τι σας παραξενεύει, όλοι για τη πάρτη τους νοιάζονται, ακόμα και άνθρωποι να πεθαίνουν από το κρύο στους δρόμους δεν ιδρώνει το αυτί τους...
Από μια άποψη δεν είναι χειρότερα, γιατί τουλάχιστον αναλογεί πολύ μικρότερη ευθύνη στον Δήμο για το όλο φιάσκο. Αν βέβαια μιλάμε σχετικά μεε το ποιόν των εν λόγω υπαλλήλων, είναι τρισχειρότερα. Αναισθησία και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη φρικτότερη μορφή της.