Σεισμός

Δριμύ ψύχος στην ανατολική Μακεδονία-Συνελήφθη ιδιοκτήτης σκύλου στη Δράμα που δεν προστάτευσε το ζώο από το κρύο

Δριμύ ψύχος στην ανατολική Μακεδονία-Συνελήφθη ιδιοκτήτης σκύλου στη Δράμα που δεν προστάτευσε το ζώο από το κρύο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Σε λευκό κλοιό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ από τις επτά το πρωί επικρατεί έντονη χιονόπτωση μέσα στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας. Με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων και στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά, ενώ με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες θεωρείται σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσουν αύριο, όπως υπήρχε η αρχική εκτίμηση από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

 

Κλειστό είναι το αεροδρόμιο, αλλά και το ΤΕΙ ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τα δρομολόγια από και προς το νησί της Θάσου εκτελούνται μόνο από το λιμάνι της Κεραμωτής. Λιγοστά είναι επίσης είναι τα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ κυρίως προς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή και η διέλευση των αυτοκίνητων γίνεται χωρίς προβλήματα.

 

Ωστόσο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, που σε ένταση είναι μεγαλύτερη από τη χθεσινή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο σχεδόν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καβάλας και της Δράμας. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τα συνεργεία των δήμων και της αντιπεριφέρειας είναι να κρατηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Στην Καβάλα ο δήμος ρίχνει θαλασσόνερο, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ στη Δράμα οι υπηρεσίες του Δήμου έριχναν πάνω από 30 τόνους αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στο κέντρο της πόλης και τις γειτονιές.

 

Μέσα στις επόμενες ώρες, λόγω αδυναμίας να κρατηθεί ανοιχτό μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας θα εκδώσει απόφαση διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αίσθηση προκαλεί η σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενός κατοίκου της Δράμας, ιδιοκτήτη οικόσιτου ζώου (σκύλου), γιατί δεν μερίμνησε να το προστατέψει από το δριμύ ψύχος, με αποτέλεσμα το ζώο να βρει τραγικό θάνατο. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» και με φωτογραφία που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, το ζώο βρέθηκε νεκρό, παγωμένο σαν στήλη άλατος επάνω στο σύρμα περίφραξης σε κτήμα στη Δράμα. «Ήταν δεμένο και αβοήθητο στο να προφυλάξει τον εαυτό του από τις τραγικές μείον θερμοκρασίες. Θάνατος πέραν του τραγικού» σχολιάζουν μέλη του συλλόγου.

 
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχως σε ολη την ελληνικη επαρχια τα ζωα αντιμετωπιζονται ακομα σαν " εργαλεια" χωρις ιχνος στοιχειωδους σεβασμου στην υπαρξη τους. Κριμα για το ζωακι που "εφυγε" αβοηθητο χωρις να μπορει να αντιδρασει... Επιβολη της νομοθεσιας για τα ζωα ΤΩΡΑ!