Σε δίκη παραπέμπεται ο Γ. Παπανδρέου για τη φράση «Λεφτά υπάρχουν»

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γ. Παπανδρέου για τη φράση «Λεφτά υπάρχουν» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης. Αιτία της μήνυσης είναι η φράση «Λεφτά υπάρχουν» που είχε εκστομίσει κάποτε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Π. Σταμάτης ζητά στην μηνυτήρια αναφορά του από τον Γ. Παπανδρέου την καταβολή 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απάντησε στην είδηση της δίκης του Γ. Παπανδρέου με μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «καιροσκοπισμό» και «φαιδρότητα», σχολιάζοντας πως η συγκεκριμένη φράση «ποτέ δεν αποτέλεσε σύνθημα της προεκλογικής του 2009, αλλά απάντηση σε όσους επιχειρούσαν από τότε να καταρρίψουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

«Κάθε καιροσκόπος που χρησιμοποίησε την κομμένη φράση για ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς, έβαλε το λιθαράκι του στη φαιδρότητα της δίκης της 19ης Ιανουαρίου.

Μία ακόμα για εμάς - δεν μας φοβίζει. Για τη χώρα, όμως, είναι ένα ακόμα σκαλί προς τα κάτω. Τα λιθαράκια είναι πολλά, όσα και τα θέματα που αντιμετωπίστηκαν καιροσκοπικά και απειλούν πλέον καθολικά την τύχη της χώρας και των πολιτών.

Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες, οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα, όπως κι αν βαφτιστούν από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, επικοινωνιολόγους και λοιπούς μετέχοντες του πελατειακού κράτους και των μηχανισμών προσοδοφορίας τους.

Εν τέλει, όλα αυτά, αποτελούν μέρος μόνον της κρίσης του πολιτικού συστήματος, που επιτρέπει σε κάποιους να καλλιεργούν κλίμα εναντίον των πολιτικών γενικά, αλλά ειδικότερα, να μεταφέρουν όλες τις ευθύνες στα κατασκευασμένα «εξιλαστήρια θύματα» της κρίσης.

Έτσι όμως, βολεύονται πολλοί - από τους υπαίτιους της κρίσης, τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τους συνενόχους, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε και να καλυφθούν τα πραγματικά αίτια, αλλά και να ξεχαστεί ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για την συνεχή αδυναμία να κλείσει ο κύκλος της κρίσης.

Βεβαίως, στην όλη ιστορία, συνυπάρχει και το γελοίον του πράγματος, αφού, οι ίδιοι που αναπαράγουν ειδήσεις περί εδωλίων, βάλουν τάχα κατά του απατεώνα Αρτέμη Σώρρα. Αλλά γι' αυτό, θα επανέλθουμε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδικο, την κομμένη φράση που ποτέ δεν αποτέλεσε σύνθημα της προεκλογικής του 2009, αλλά απάντηση σε όσους επιχειρούσαν από τότε να καταρρίψουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων - της ατζέντας που υπερψηφίστηκε από το 44% του ελληνικού λαού - το ΚΙΝΗΜΑ έχει απαντήσει πολλάκις, αλλά μυστηριωδώς, δεν περιλαμβάνεται σε κανένα σχετικό δημοσίευμα. Για την περίπτωση που αυτό οφείλεται σε αβλεψία, επισυνάπτουμε το σχετικό αρχείο εδώ».

Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ειναι εξοχως ενδιαφερον το οτι οχι μονον υπαρχουν "καποιοι"οι οποιοι υποστηριζουν σθεναρως τον ΓΑΠ και τις πολιτικες του, οι οποιες εβαλαν την χωρα μεσα "στον λακκο με τα φιδια",αλλα και το οτι η "υποστηριξη"αυτη παρεχεται απο "καποιους"οι οποιοι ανηκουν στην δεξια/συντηρητικη παραταξη.Στους ,θεωρητικα,αντιπαλους του 'σοσιαλιστη" πρωην πρωθυπουργου !Ενδιαφερον ,αλλα οχι απροσδοκητο.Διοτι,ταυτοχρονα "στηριζουν"και τον "σοσιαλιστη"Σημιτη ,αυτον που ο Κωστας Καραμανλης ειχε αποκαλεσει "αρχιερεα της διαπλοκης."Οπως στηριζουν-τωρα-και τον Θ.Παγκαλο ο οποιος ειχε αποκαλεσει τον Κωστα Καραμανλη "ανυπαρκτο πρωθυπουργο" και υπευθυνο για την οικονομικη καταστροφη της χωρας.Δεν θα εκπλαγω ιδιαιτερως,μαλιστα,εαν στο προσεχες μελλον προσφερουν την σθεναρη και...αδολη υποστηριξη τους και στον ...Αλεξη Τσιπρα ! Διοτι τιποτα δεν βρισκεται εκτος του -δυνητικου- πλαισιου λειτουργιας τους. Τι ,ομως,σημαινει αυτη η πρακτικη ; Μηπως οτι οσοι τα λεγουν αυτα,οσοι λειτουργουν ετσι, εχουν "μνημη χρυσοψαρου" ;Ασφαλως οχι.Η μνημη τους ειναι μια χαρα.Απλα πιστευουν οτι απευθυνονται προς ενα ακροατηριο πολιτων μερος του οποιου διαθετει "μνημη χρυσοψαρου".Και ελπιζουν να διευρυνουν αυτο το "τμημα" οσο το δυνατον περισσοτερο.Ο νεοφιλελευθερισμος,και οι ποικιλες "παραφυαδες" του,δεν εχουν μονον αρνητικα.Εχουν και θετικα σημεια.Πρωτο των οποιων ειναι το οτι "ενωνουν εις σαρκα μιαν"ετεροκλητα και πρωην "αντιμαχομενα"στοιχεια !Λειτουργωντας ως ο "μεγας συσπειρωτης",ως η τέλεια ...πολιτικη super glue !Στο πλαισιο,βεβαια,του κοινου συμφεροντος και των κοινων στοχων.Ο πρωτος των οποιων ειναι να τελειωσουν την "δουλεια",να ολοκληρωσουν το "πειραμα",που αρχισαν στην Ελλαδα.Το θεμα,συνεπως,δεν ειναι ουτε το ποιοι ειναι αυτοι,ουτε γιατι λειτουργουν ετσι.Αυτα ειναι απο προφανη εως και αυτονοητα.Το θεμα ειναι κατα ποσον επιτυγχανουν τον στοχο τους,την μετατροπη δηλαδη οσο το δυνατον περσσοτερων πολιτων σε ..."πολιτικα χρυσοψαρα" .Πιστευω,ευχομαι και ελπιζω οσο το δυνατον λιγοτερους.Για να διατηρησει καποιες ελπιδες να αποφυγει την καταστροφη η χωρα,η κοινωνια,και ολοι οι απλοι απολιτες.
Κάποιος που αναπαράγει αντισημιτικά και συνωμοσιολογικά hoaxes, αμφισβητεί το IQ ενός ανθρώπου που έχει σπουδάσει στο Amherst και το Χάρβαρντ. Ας μας λυπηθεί κάποιος.
Δραγασάκης Γιάννης : «Αδικούμε τον Παπανδρέου» https://www.youtube.com/watch?v=8H_YVAQUg2UΠαπανδρέου Γιώργος, 74η ΔΕΘ, 13/09/2009 : «Λεφτά υπάρχουν» https://www.youtube.com/watch?v=4ewX7p8egpEΠαπανδρέου Γιώργος : «Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις»(10/09/2009, Απόσπασμα από την ομιλία στην Κοζάνη)https://www.youtube.com/watch?v=OTa0jeVTCtI
Βλεπω οτι ακομη και σημερα υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι υπερασπιζονται τον ΓΑΠ.Τον ανθρωπο που εβαλε την χωρα στην μεγαλυτερη περιπετεια της συγχρονης ιστοριας της.Τον ανθρωπο του οποιου ολες οι ενεργειες ,οχι μονον ο "λογος",διεπονταν απο ενα μιγμα αγνοιας και πληρους "προσαρμογης" σε "ξενες επιρροες".Τον ανθρωπο περι το Ι.Q.του οποιου ελαχιστες διαφοροποιησεις αποψεων εχουν υπαρξει.Δικαιωμα τους,φυσικα,να συμπαθουν,η ακομη και να θαυμαζουν,οποιονδηποτε θελουν.Και δικαιωμα μας,επισης,το να χαμογελαμε πικρά.....
O Τζέφρυ είχε πεί κατά λέξη: «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας.»και «Λεφτά υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα»-------------------------------------------------Τώρα αφού εκατοντάδες χιλιάδες άτομα κατάλαβαν «Λεφτά υπάρχουν, απλά ανοίγουμε την κάνουλα και βρέχει εκατοστάευρα» θα ήταν πιο συνετό την ανάληψη της ευθύνης θα έπρεπε να την έχουν εκείνοι που δίνουν εκλογικά δικαιώματα σε άτομα που προφανέστατα δεν έχουν πολλές επαφές με την πραγματικότητα.
Άμα ο ΓΑΠ παραπέμπεται σε δίκη λόγω ανεκπλήρωτων προεκλογικών υποσχεσεων, ο πρωθυπουργός και η παρέα του θα έπρεπε να καταδικαστούν τρις εισ θάνατον