Τόκιο: Ιδιοκτήτης εστιατορίου πλήρωσε 570.000 ευρώ για έναν μπλε τόνο Ειρηνικού

Τόκιο: Ιδιοκτήτης εστιατορίου πλήρωσε 570.000 ευρώ για έναν μπλε τόνο Ειρηνικού Facebook Twitter
2

Ένας ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας αγόρασε έναν μπλε τόνο Ειρηνικού αντί του αστρονομικού ποσού των 570.000 ευρώ, εγείροντας εκ' νέου ανησυχίες και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη παράνομη πρακτική της υπεραλιείας τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες χώρες, η οποία έχει οδηγήσει το συγκεκριμένο είδος ψαριού στο χείλος της εξαφάνισης.

Στη πρώτη δημοπρασία της νέας χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην περίφημη ιχθυαγορά Tsukiji της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ο Kiyoshi Kimura, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai, έδωσε για αυτό τον τόνο βάρους 212 κιλών τη μεγαλύτερη προσφορά.

Μάλιστα, αυτή είναι η 6η συνεχή χρονιά που ο Kimura είναι ο μεγαλύτερος πλειοδότης της δημοπρασίας, επίδοση που του έχει χαρίσει το προσωνύμιο «ο βασιλιάς του τόνου». Τα 1,27 εκατ. ευρώ που πλήρωσε το 2013 είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ στο εμπόριο του τόνου.

Μέλη οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος έχουν επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό τους για τη δημοσιότητα που λαμβάνουν οι εν λόγω δημοπρασίες και τον κίνδυνο να επισκιάσουν τις τεράστιες απώλειες που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του τόνου Ειρηνικού.

Επιπλέον, έχουν προτείνει την επιβολή ενός διετούς μορατόριουμ στο ψάρεμα για την προστασία του συγκεκριμένου είδους, ο οποίος έχει συρρικνωθεί κατά 97% λόγω δεκαετιών υπεραλιείας.

Με στοιχεία από τη Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Διεθνή / Η ακρίβεια βγάζει την Ευρώπη στους δρόμους - Η ακροδεξιά επενδύει στην οργή

Ενεργειακό σοκ και ακρίβεια τροφοδοτούν διαδηλώσεις και πολιτική δυσαρέσκεια - Ακροδεξιά κόμματα ζητούν επιστροφή στη ρωσική ενέργεια, αμφισβητώντας την ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ PATRIOT

Διεθνή / Ο Τραμπ προσεγγίζει τον Πούτιν, η Ουκρανία στην αναμονή για τους Patriot

Το Πεντάγωνο καθυστερεί τις εγκρίσεις για μεταφορές αναχαιτιστικών πυραύλων από τρίτες χώρες, ενώ τα ουκρανικά αποθέματα εξαντλούνται - Η χαλάρωση των κυρώσεων στη Ρωσία βαθαίνει τη ρήξη μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Θα βγάζει προφανώς τα 5πλάσια από κάτι τέτοιο.Από την άλλη, η κουλτούρα τους είναι διαφορετική από τη δυτική και μπορεί συνάμα όλη τούτη η παράνοια να τον επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο.Μόνο τη στρουμπουλή του φάτσα και το χαμόγελο να κοιτάξεις, δεν υπάρχει ίχνος ενοχής ή περιβαλλοντικής ευαισθησίας!Ο "πολιτισμός" του κέρδους είναι παγκόσμιος...