ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μειώνει την τιμή του φαρμάκου για το aids μετά την παγκόσμια κατακραυγή ο 32χρονος μεγιστάνας

Μειώνει την τιμή του φαρμάκου για το aids μετά την παγκόσμια κατακραυγή ο 32χρονος μεγιστάνας Facebook Twitter
13

Την απόφαση να μειώσει την τιμή του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης, η οποία μπορεί να προσβάλλει εύκολα ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτοί που πάσχουν από AIDS, έλαβε η Τuring Pharmaceutical.

Η φαρμακευτική εταιρεία, ιδρυτής της οποίας είναι ο 32χρονος μεγιστάνας Martin Shkreli, ανέβασε την τιμή του φαρμάκου περισσότερο από 5.000% εξοργίζοντας όχι μόνο ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και την υποψήφια πρόεδρο της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον.

 

 

Ο Διευθύνων σύμβουλος Martin Shkreli επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NBC News αργά την Τρίτη ότι θα μειώσει την τιμή του Daraprim. Προηγουμένως ο Shkreli είχε αυξήσει την τιμή από $ 13.50 σε $ 750.

 

Οι New York Times δημοσίευσαν την εξοργιστική αυτή κίνηση με άρθρο τους τη Κυριακή, τονίζοντας τη συνήθεια να αγοράζουν οι φαρμακευτικές παλαιότερα φάρμακα και να αυξάνουν δραστικά τις τιμές τους. «Νομίζω ότι είναι λογικό να μειώσουμε την τιμή ως απάντηση στην οργή του κόσμου» είπε ο Shkreli στο NBC News, αν και δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η νέα τιμή. «Έχουμε συμφωνήσει να μειώσουμε την τιμή του Daraprim ώστε να γίνει πιο προσιτό αλλά και να επιτρέψει στην εταιρεία να αποκομίσει κέρδος, έστω ένα πολύ μικρό κέρδος», είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι ευπρόσδεκτη»

 

 


13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Γιατί ρε παιδιά μας τσούζει? Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, όπου οι άνθρωποι είναι πειραματόζωα, όπου οι άνθρωποι είναι εξαρτώμενοι της τηλεόρασης, όπου μπορεί ένας φτωχός αν έχει δίκαιο να βάλει με τον πρόεδρο της χώρας, είναι η χώρα της ευκαιρίας.
ΕΜ , ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΛΟΑΤ ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΧ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ,Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!!!!ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ,ΚΛΑΨΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΘΕΤΟΥΝ , ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΑΤΕ ΕΝΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ 10000000 ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!YOU CAN ONLY "KILL A WOLF OF WALL STREET BY BEING WOLF"!!!!!!
Πως τα λες πως τα λες. Και μετα τι αλλο θα κανουμε; Κανενα μποικοταζ σε καποια πολυεθνικη; Μηπως ενοπλη επανασταση να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο; Θα μας οργανωσεις φαινεται να εχεις ηγετικες ικανοτητες.
Facts1) Ο μικρος εκανε την τεραστια περιουσια του γιατι ειναι αστερι στο χρηματιστηριο.2)Βγηκε και ειπε οτι θα κανει μια τρελη αυξηση σε ενα σημαντικο φαρμακο.3)Η Χιλαρυ Κλιντον υποψηφια προεδρος των ΗΠΑ εκανε δηλωση εναντιον της αυξησης4)Υστερα απο τη δηλωση Κλιντον οι τιμες των μετοχων των εταιριων που παρασκευαζουν φαρμακα επεσανΑπο κει και περα εχω την εντυπωση οτι ο μικρος αγορασε μετοχες των εταιριων και μετα βγηκε και ειπε οτι παιρνει πισω την τρελη αυξηση. Η Χιλαρυ πηρε ποντους στα ματια των πολιτων γιατι τα εβαλε με φαρμακοβιομηχανιες και πλουσιους που ρουφανε το αιμα των φτωχων κτλ κτλ. It'a a win win situation που λενε και οι αμερικανοι
Πριν από οποιοδήποτε πανηγυρισμό, ας δούμε πόσο την κατέβασε. Μην την κάτέβασε πχ. στα $700 και γελάνε κι οι πέτρες. Αν η μείωση δεν είναι ουσιαστική, η παγκόσμια κατακραυγή πρέπει να συνεχιστεί ώσπου ο τύπος να συμμορφωθεί.Και το καλύτερο απ' όλα είναι να θεσπιστούν όντως νόμοι ώστε να αποσοβούνται εξ αρχής τέτοιοι κίνδυνοι, όπως προτείνει η Κλίντον.Και κάπως έτσι (επιδιώκουμε να) λειτουργεί η δημοκρατία. Όχι με την κατάπνιξη κάθε δυνατότητας για ιδιωτική επιχειρηματικότητα, όπως ουσιαστικά πρότειναν μερικοί χθες. Αλλά, εννοείται, ούτε και με τυφλή αποδοχή της επιβολής των ιδιωτικών συμφερόντων έναντι του δημοσίου συμφέροντος.
Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι (του "32-χρονου μεγιστάνα" συμπεριλαμβανομένου) ότι άλλο επιχειρηματικότητα και ιδιωτική πρωτοβουλία και άλλο αισχροκέρδεια.