ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Γλέζος για το παιδί της Πόλα Ρούπα: H κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας

Ο Γλέζος για το παιδί της Πόλα Ρούπα: H κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
13

«Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του» αναφέρει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος σχολιάζει το θέμα που έχει προκύψει με το παιδί της Πόλα Ρούπα που συνελήφθη χθες. Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης ξεκίνησαν από χθες απεργία πείνας στις φυλακές όπου κρατούνται.

Η Πόλα Ρούπα, αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι άρχισαν απεργία πείνας, καθώς - όπως υποστηρίζουν - οι αρχές «απήγαγαν το παιδί τους» και δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον 'Αγιο Δημήτριο.


Την Πέμπτη υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του εξάχρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Π. Ρούπα, ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα.


Το εξάχρονο αγόρι - σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές - βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ, όπως τονίζεται, η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο, καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.

Ο Γλέζος για το παιδί της Πόλα Ρούπα: H κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας Facebook Twitter
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

«Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.


Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;


Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;


Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;


Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας.


Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.

Μανώλης Γλέζος»



Ελλάδα
13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Κατ' αρχάς να λύσουμε μια παρανόηση που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη:Ένα παιδί δεν είναι ιδιοκτησία των γονέων του, ούτε των συγγενών του. Με απλά λόγια, δεν κάνουν ό,τι γουστάρουν επειδή είναι παιδί τους.Στον γονέα δίνεται κατ' αρχήν το δικαίωμα (και ταυτόχρονα και υποχρέωση) να αποφασίζει για το παιδί του, επειδή έχει τον στενότερο σύνδεσμο με αυτό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως, ό,τι και αν γίνει, το παιδί πρέπει να βρίσκεται με τον γονέα του ή, ελλείψει αυτού, με κάποιον άλλο κοντινό του συγγενή, σώνει και καλά.Αυτό που υπολογίζεται (ορθώς) είναι το συμφέρον του παιδιού, όχι του συγγενή. Και όταν ο γονέας είναι εγκληματίας, όπως εν προκειμένω η μητέρα του παιδιού, είναι απόλυτα λογικό, ότι το μέλλον του παιδιού πρέπει να αποφασισθεί με ιδιαίτερη περίσκεψη και αφού πρώτα εξεταστούν όλες οι παραμέτροι και η καταλληλότητα των προτεινόμενων προσώπων, αντί να δοθεί το παιδί "γουρούνι σε σακί", επειδή έτσι το ήθελε η μάνα του.Αλλά και για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης : Με ποια λογική θεωρούνται σώνει και καλά ως κατάλληλα πρόσωπα για την ανατροφή του παιδιού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα; Σίγουρα η μητέρα της δεν έκανε και την καλύτερη δουλειά στην ανατροφή της Ρούπα και δεν έχουμε λόγο να θεωρούμε εκ των προτέρων ότι έκανε κάτι διαφορετικό στην ανατροφή της αδελφής της.Δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι υπεραγαπούν το παιδάκι. Και λοιπόν; Αν υπεραγαπούσε το παιδάκι σας ο Χίτλερ (δεν λέω ότι είναι το ίδιο, παράδειγμα φέρνω), θα του το δίνατε να το αναθρέψει σε περίπτωση που δεν θα μπορούσατε να το κάνετε εσείς;
Δεν υπάρχει ανεξιχνίαστο έγκλημα που να μην έχει -με τρόπο- προσπαθήσει η αστυνομία να εκμαιεύσει πληροφορίες από μικρά παιδιά που ήταν παρόντα σε αυτό ή στον εγκληματία. Τεράστιος αριθμός δολοφονιών και απαγωγών έχουν πάρει άλλη τροπή από τις πληροφορίες ενός μικρού παιδιού. Όλα τα περί απαγωγής και ομηρίας είναι αστεία. Σήμερα-αύριο θα παραδοθεί, φαντάζομαι στους συγγενείς, εάν αυτό κριθεί κατάλληλο. Όλα τα άλλα, είναι αριστερές υπερευαισθησίες. Δεν μπορούμε να βγούμε ανοιχτά να υποστηρίξουμε το αντάρτικο πόλης και προσπαθούμε να κρατηθούμε από όποια λεπτομέρεια μας δίνει, έστω το παραμικρό δικαίωμα να τα βάλουμε με το κακό το κράτος. Οι ερωτήσεις σε μικρά παιδιά από παιδοψυχολόγους εννοείται, είναι καθημερινή πρακτική, αλλά δε βλέπω να ξαναέγινε ποτέ θέμα. Αλλά εδώ, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με "συντρόφους" και ξύπνησε το επαναστατικό. Όσο για την οργισμένη μάνα, όταν θα το έκρυβε στο πάτωμα από τα αυτοκίνητα όταν θα άλλαζε κρησφύγετα, ή θα είχε κάνει την ζωή του Κωσταλέξι για να μην την "δώσει" κατά λάθος, η από ότι έχω καταλάβει (και διορθώστε με εδώ εάν κάνω λάθος) στερώντας του το σχολείο, δεν τρέχει τίποτε. Μόνο το κράτος είναι "σκουλήκι" Όχι οι ακατάλληλοι γονείς. Όσο για τον Γλέζο, τι να πει κανείς... Πια όλα στο μυαλό του, έχουν να κάνουν με την κατοχή και τον εμφύλιο.
Είναι αστείες οι απόψεις μερικών. Φαντάσου η γιαγιά και οι θεία του παιδιού να το μεγαλώσουν να μισεί το κακό κράτος που φυλάκισε την ηρωίδα αγωνίστρια μάνα του. Φαντάσου να είναι σωματικά ή ψυχικά άρρωστες ή να μην έχουν τα μέσα να του παρέχουν βασικές ανάγκες. Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι αρχές πρέπει να αξιολογήσουν ποιός θα πάρει την αναδοχή του παιδιού.
Το όλο σκηνικό είναι ξεκάθαρα ψυχολογική πίεση προς τη μητέρα, η απόλυτη. Πόσο είναι στα όρια της νομιμότητας και της ηθικής ή πόσο μπορεί να είναι αποδεκτό, ο καθένας το κρίνει ανάλογα με τα εφόδια που έχει.
Το παιδί δεν κρατείται, φιλοξενείται σε ειδικό χώρο μέχρι να διαπιστωθεί ότι οι συγγενείς της μητέρας του, η οποία κατηγορείται για βίαιες πράξεις, μπορούν να προσφέρουν στο παιδί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μεγαλώσει σωστά μέσα στην κοινωνία. Επίσης πιθανότατα οι αρχές θέλουν να μιλήσουν στο παιδί για να καταλάβουν πώς κυλούσε η καθημερινότητά του τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς τις παρεμβολές ανθρώπων που έχουν λόγο να θέλουν να το κάνουν να σωπάσει. Η Ρούπα σχεδίαζε ένοπλες ληστείες και πιθανότατα δηλητηρίαζε το παιδί της με ιδέες περί ένοπλης πάλης. Καλά κάνουν οι αρχές και ζητούν χρόνο για να αποφασίσουν που θα πρέπει να πάει. 24 ώρες δεν είναι τίποτα.
Ναι ας αποφασίσει αυτή η καλή κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο πολύ για τον κόσμο αυτή της χώρας τι θα απογίνει το παιδί της. Εγώ λέω να το δώσουν σε μια καλή οικόγενεια, ήρεμη, που θα το αναθρέψουν σωστά ώστε το παιδί να μεγάλωσει και να γίνει κάτι πολύ σπουδαίο και να το καμαρώνουν όλοι :)))
Ο κος Γλέζος και όσοι άλλοι λένε το ίδιο έχουν απόλυτο δίκιο!Άλλο οι γονείς , άλλο το εξάχρονο παιδί. Δε μπορεί να εμπλέκεται στην υπόθεση ένα αθώο παιδί. Σε τι διαφέρει η πρακτική της μαφίας; Το παιδί θα πρέπει να μείνει κατ' αρχήν με τους κοντινότερους συγγενείς και μετά με απόλυτη γονική συναίνεση να δοθεί μια λύση!