Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter
8

H αμερικανίδα ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars, πέθανε σήμερα στα 60 της. Την Παραμονή των Χριστουγέννων υπέστη σοβαρή καρδιακή κρίση και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 60χρονη ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Λονδίνο - Λος Άντζελες και επιβάτες της χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. Την ίδια μέρα, ο αδελφός της, Τοντ Φίσερ, δήλωσε στο περιοδικό The Hollywood Reporter ότι η ηθοποιός βγήκε από το τμήμα εκτάκτων περιστατικών και ότι η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε 15 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στο Λος Άντζελες.

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter
 

Τελικά η καρδιά της δεν άντεξε και ο εκπρόσωπος της οικογένειά της ανακοίνωσε: «Με μεγάλη θλίψη η Billie Lourd επιβεβαιώνει ότι η πολυαγαπημένη της μητέρα Carrie Fisher πέθανε στις 8:55 το πρωί. Την αγαπούσε όλος ο κόσμος και θα μας λείψει τρομερά.» 

Η Φίσερ ήταν η κόρη της Χολυγουντιανής ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή Έντι Φίσερ.

Τον περασμένο μήνα, είχε αποκαλύψει πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Πόλεμος των Άστρων" διατηρούσε δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της Χάρισον Φορντ.

  

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε το μυστικό που κράτησε επτασφράγιστο επί 40 χρόνια σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People για την προώθηση των απομνημονευμάτων της που καταγράφονται στο βιβλίο «The Princess Diarist». Το βιβλίο βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή εκείνη η Φίσερ και λέγεται ότι περιέχει λεπτομέρειες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του Star Wars.

Η ίδια υποστήριξε ότι η σχέση της με τον Χάρισον Φορντ κράτησε τρεις μήνες: ξεκίνησε και τελείωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας, το 1976, όπου εκείνη έπαιζε την πριγκίπισσα Λέια και εκείνος τον Χαν Σόλο. «Ήταν πολύ έντονο. Ήμασταν ο Χαν και η Λέια τις καθημερινές και η Κάρι με τον Χάρισον το Σαββατοκύριακο», είπε η 60χρονη ηθοποιός.

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter

Ο Χάρισον Φορντ, που τότε ήταν παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Η Φίσερ διευκρίνισε ότι έχει στείλει ένα αντίτυπο του βιβλίου της στον ηθοποιό, που είναι γνωστό ότι προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ιδιωτική ζωή του. Οι δυο τους ξαναβρέθηκαν στα πλατό πρόσφατα, στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη Ξυπνά».

Πολιτισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γουινέα ζητά από τη Γαλλία το κρανίο του ηγέτη που αποκεφάλισε το 1896

Πολιτισμός / Η Γουινέα ζητά από τη Γαλλία το κρανίο του ηγεμόνα που αποκεφάλισαν οι αποικιοκράτες

Το κρανίο του Μποκάρ Μπίρο φυλάσσεται στο Musée de l’Homme στο Παρίσι, μαζί με εκείνα τριών δικών του ανθρώπων. Η Γουινέα δεν ζητά να εκτεθούν σε μουσείο, αλλά να επιστρέψουν στο Φουτά-Τζαλόν για ταφή.
THE LIFO TEAM
Κάτω από έναν κήπο στη Λίμα βρέθηκε το νοσοκομείο που ίδρυσε Έλληνας έμπορος τον 16ο αιώνα

Πολιτισμός / Κάτω από έναν κήπο στη Λίμα βρέθηκε το νοσοκομείο που ίδρυσε Έλληνας έμπορος τον 16ο αιώνα

Ένας κήπος στο ιστορικό κέντρο της Λίμας έκρυβε νοσοκομείο, εκκλησία, δάπεδα και ανθρώπινες ταφές από την αποικιακή εποχή. Το χαμένο συγκρότημα είχε ιδρυθεί από έναν Έλληνα έμπορο για να φροντίζει ναυτικούς και τα ευρήματα θα ανοίξουν στο κοινό στις 24 Αυγούστου.
THE LIFO TEAM
Βιβλία στα σκουπίδια έξω από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αργεντινής: οι αρχές παραδέχθηκαν το λάθος

Πολιτισμός / Βιβλία στα σκουπίδια, έξω από μουσείο: το λάθος που έγινε σκάνδαλο στην Αργεντινή

Μια φωτογραφία με βιβλία για προκολομβιανή τέχνη πεταμένα σε κάδο, έξω από εθνικό μουσείο στο Μπουένος Άιρες, έγινε μικρό πολιτιστικό σκάνδαλο στην Αργεντινή. Οι αρχές μίλησαν για λάθος σε εκκαθάριση αποθήκης και ζήτησαν να ανασυρθούν τα βιβλία.
THE LIFO TEAM
Η «Θεοδώρα» της Μιμής Ντενίση επιστρέφει: από το Ακροπόλ των ’90s στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / Η «Θεοδώρα» της Μιμής Ντενίση επιστρέφει: από το Ακροπόλ των ’90s στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Τρεις δεκαετίες μετά την επιτυχία της στο Ακροπόλ, η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει νέα «Θεοδώρα» με 3D και AI και μαζί της επιστρέφει μια ολόκληρη εποχή θεατρικών υπερπαραγωγών και τηλεοπτικής σάτιρας.
THE LIFO TEAM
Το queer σινεμά δεν ζητά πια απλώς ορατότητα ζητά να το εμπιστευτούν

Πολιτισμός / Το queer σινεμά δεν ζητά πια απλώς ορατότητα ζητά να το εμπιστευτούν

Η Hannah Einbinder και η Jane Schoenbrun μιλούν στο Variety για το «Teenage Sex and Death at Camp Miasma» και το επόμενο βήμα του queer σινεμά: όχι απλώς περισσότερες LGBTQ+ ιστορίες, αλλά εμπιστοσύνη στους queer δημιουργούς να κάνουν ταινίες αστείες, αιματηρές, σεξουαλικές και απρόβλεπτες.
THE LIFO TEAM
Ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» επιλέχθηκε από το Queer Lion της Βενετίας

Πολιτισμός / Ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» του Σταύρου Μαρκουλάκη επιλέχθηκε από το Queer Lion της Βενετίας

Μια ελληνική queer ιστορία από την Κρήτη μπαίνει στο Queer Lion της Βενετίας: ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» του Σταύρου Μαρκουλάκη ακολουθεί έναν 18χρονο λίγο πριν από τη θητεία, όταν μια απαγορευμένη επιθυμία αλλάζει τα πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια