ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Φλαμπουράρης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και του χρόνου τη 13η σύνταξη

Φλαμπουράρης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και του χρόνου τη 13η σύνταξη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Για νέα δέσμευση επί των συμφωνηθέντων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τους δανειστές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως  «δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει» και πρόσθεσε: «πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα».

Αναφερόμενος στη «13η σύνταξη», σημείωσε ότι πρόκειται για «σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος», συμπλήρωσε και τόνισε ότι, «αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους».

«Η κριτική θεωρώ ότι είναι έξω από τα πολιτικά πλαίσια», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι αρχικά δεν ψήφισε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι ο στόχος θα πιαστεί γιατί, αφενός θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι, «θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

«Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», κατέληξε.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτό που εξοργίζει πια, είναι το θράσος να παρουσιάζεται σαν πολιτική το πλεόνασμα από την υπερφορολόγηση των πολλών. Και για το οποίο περηφανεύονται πολύ και πρέπει εμάς να μας συγκινεί - ώστε να τους ξαναψηφίσουμε - η "ηρωϊκή" στάση τους με τα λεφτά τα δικά μας. Έτσι θα γινότανε πολιτικός και ο μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς αντί του γρσφικού κυρίου Φλαμπουράρη με το περισπούδαστο "ύφος και σοφία στην μικρή πλατεία".
Και μετα θα στειλουμε μια επιστολη μεταμελειας στους πιστωτες στην οποια θα ζηταμε γονυπετεις συγνωμη και θα δηλωνουμε απολυτη συμμορφωση στα συμφωνηθεντα και οτι δε θα προβουμε ποτε ξανα σε μονομερεις ενεργειες και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...