12-15% των Κινέζων δεν θα βρει σύντροφο την επόμενη επταετία

12-15% των Κινέζων δεν θα βρει σύντροφο την επόμενη επταετία Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με έρευνα που εξέτασε την κατανομή των φύλων στην Κίνα, περίπου 12-15% του ανδρικού πληθυσμού δεν θα καταφέρει να βρει μία σύντροφο μέσα στην επόμενη επταετία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν πλέον να επιλέγουν τον σύντροφό τους και αυτό κάνει τη ζωή των φτωχών αντρών ακόμα πιο δύσκολη.

Όπως αναφέρει το The Atlantic, σε έρευνα του 2011, το 70% των γυναικών υποστήριξε ότι τα οικονομικά κριτήρια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή ενός συζύγου. Υπάρχουν χωριά στην Κίνα όπου δεν υπάρχει ούτε μία ανύπαντρη γυναίκα και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ένας άντρας που υπερβαίνει την ηλικία των 30 και δεν έχει καταφέρει να παντρευτεί θεωρείται από την κοινωνία ως ένα «κατάλοιπο».

Το φαινόμενο αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα στην κινέζικη ύπαιθρο οι οικογένειες δίνουν προτεραιότητα στη γέννηση ενός αγοριού, με αποτέλεσμα μέχρι το 2020 να υπάρχουν 30 εκατομμύρια περισσότεροι ενήλικες άντρες απ' ότι γυναίκες.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"ιδιαίτερα στην κινέζικη ύπαιθρο οι οικογένειες δίνουν προτεραιότητα στη γέννηση ενός αγοριού"Πολύ ευγενικά το θέτει ο αρθρογράφος. Πήγα στην Κίνα πριν από μερικά χρόνια και ο ξεναγός (άσχετο, αλλά από τα πιο επικερδή επαγγέλματα εκεί -και σε θαυμάζουν κιόλας που κατάφερες να μάθεις αγγλικά, σκεφτείτε το, είναι σαν να μαθαίνουμε εμείς κινέζικα ;)) μας ανέλυσε απέξω-απέξω τι συμβαίνει. Δεδομένης της νομοθεσίας "ένα παιδί ανα οικογένεια" (τι αφύσικη κατάσταση! Μια κοινωνία χωρίς αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες... μοναχοπαίδι είμαι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό, αλλά όχι και να στο επιβάλλουν) και της λατρείας ως προς τον αρσενικό απόγονο που ακόμα υφίσταται, οι κάτοικοι των πόλεων "επιλέγουν" το παιδί τους, καθώς μόλις μάθουν το φύλο προβαίνουν σε διακοπή της εγκυμοσύνης αν πρόκειται για κορίτσι (δεν θέλω να το σκέφτομαι, δεδομένου ότι αυτό φαίνεται στον 4ο-5ο μήνα...) οι δε κάτοικοι των χωριών αναμένουν τη γέννηση για να το πνίξουν μετά.Το θέμα είναι πως με αυτές τις πρακτικές τα κορίτσια είναι λιγοστά, με αποτέλεσμα να επιλέγουν τον πιο πλούσιο γαμπρό γιατί... μπορούν. Οπότε δημιουργούνται κυριολεκτικά στρατιές νεαρών ανδρών που εφορμούν σε διπλανά χωριά, με βιασμούς και άλλα θλιβερά. Συν του ότι οι περισσότεροι μοναχογιοί των πόλεων μεγαλώνουν με γονείς και παππούδες έτοιμους να εκπληρώσουν κάθε τους επιθυμία και χωρίς κανείς ποτέ να τους αρνηθεί τίποτα, οπότε και έχουν ξεπηδήσει διάφορες "κατασκηνώσεις", με σκοπό να τους μάθουν από βασικές κοινωνικές δεξιότητες (ας πούμε, ότι ο κόσμος δεν εξαρτάται από αυτούς για να κινηθεί) έως να χάσουν βάρος.Πλέον -και σύμφωνα με τον ξεναγό μας πάντα-, η κυβέρνηση βλέποντας τι δημιούργησε, δίνει πλέον μπόνους σε στυλ "μη σκοτώσετε την κόρη σας", σε περίπτωση δηλαδή που το πρώτο παιδί είναι κορίτσι και το κρατήσουν, μπορούν να κάνουν κι άλλα μέχρι να πετύχουν το αγόρι ή τους παρέχουν διαμερίσματα κ.λπ. Υπάρχει και σχετικό κυβερνητικό βίντεο (νομίζω το είχα δει σε εκπομπή του Κούλογλου) με κοριτσάκια με κοτσιδάκια και χρωματιστά μπουφάν να τραγουδάνε δίπλα σε καταρράκτες "τα κορίτσια είναι ευτυχία στο σπίτι" ή κάτι τέτοιο... παράνοια. Θα το βρουν μπροστά τους. Ήδη το βρίσκουν.