ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2016 | 23:53

Μέσα και τα Χρισοτύγεννα. .

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!Άλλη μια χρονιά μέσα τα Χριστούγεννα!Ε.Φέτος θα'ρθουν κάτι φίλοι των γονιών μου στο σπίτι, για να φάμε όλοι μαζί.Είμαι 23 και είμαι άνεργος. Οι γονείς μου δεν έχουν θέμα να μου δώσουν κανένα φράγκο για να βγώ, αλλά εγώ δεν βγαίνω για τους εξής λόγους: 1)Μένω σε μια δυσπρόσιτη περιοχή της Αθήνας (Κρυονέρι ), με αποτέλεσμα να χρειάζεται μέσο για να πάω κάπου. 2) το αμάξι οι γονείς μου, δεν μου το δίνουν, για να πάω, έστω μέχρι την Κηφισιά(έχω δίπλωμα οδήγησης). Φίλους από το Κρυονέρι δεν έχω, για να με πετάξουν εκείνοι, με αποτέλεσμα να γίνεται κάθε φορά συζήτηση με τους γονείς. 3)Εάν τελικά αποφασίσουν και έχουν όρεξη να με πάνε, μετά από πολύωρη συζήτηση, για του που θα πάω και με ποιούς θα είμαι, θα μου δώσουν κανά 20 ευρώ και θα μου ζητήσουν να επιστρέψω στην Κηφισιά(με τον ηλεκτρικό, εάν τελικά κατέβω κέντρο) στις 1 για να μαζέψουν . 4) Την άλλη μέρα με περιμένει ανάκριση. Εάν έχω ξοδέψει και τα 20 ευρώ θα μου κάνουν παρατήρηση (ενώ εκείνοι μου τα έδωσαν, και με ρώτησαν προηγουμένως εάν είναι εντάξει, χωρίς να μου ορίσουν ημερομηνία λήξης, τώρα μου γκρινιάζουν!?).Συναισθηματική επίπτωση:Κάθε φορά που αποφασίζουμε να βγώ, δεν βγαίνω με όρεξη, γιατί το εξαντλώ στην συζήτηση. Επιστρέφω σπίτι όποτε θέλουν αυτοί, μεγάλη ξενέρα (γιατί έτσι λειτουργούν τα πράγματα, σύμφωνα με αυτούς).Νιώθω σκατά, όταν με ρωτάνε γιατί ξόδεψα όλα τα χρήματα που μου έδωσαν. Συμπεραίνω: Επομένως λέω, από το να τραβήξω όλο αυτό, καλύτερα είναι να κάτσω σπίτι(γλυτώνω από ανάκριση,συζήτηση,να τους παρακαλάω, και να μου γκρινιάζουν στο τέλος).Λέω: Όταν βρώ δουλειά και πάρω αμάξι, τότε μόνο να ξαναβγώ. Βέβαια, αυτό μέχρι να συμβεί, σκέφτομαι, θα έχω χάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και μετά δεν θα έχω τις αντοχές για να βγαίνω και να ξενυχτάω.Αυτό βέβαια είναι κάτι, που δεν το καταλαβαίνουν οι γονείς μου, και δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ, καθώς και το κακό που μου κάνουν με αυτόν τον τρόπο, όσες συζητήσεις και να έχουμε κάνει πάνω στις ανάγκες της ηλικίας μου...Ακούω και τις δικές σας προτάσεις και συμπεράσματα. .
2
 
 
 
 
σχόλια
Φίλε, βρες όλες τις αγγελίες που μπορείς να βρεις και ξεκίνησε άμεσα να παίρνεις τηλέφωνα, να στέλνεις βιογραφικά και γενικώς να ψάχνεις εκεί έξω. Αν σου πουν κάτι τους ξεκόβεις "ψάχνω επειγόντως γιατί είμαι μεγάλος και δε θέλω να σας επιβαρύνω", επιμένεις σε αυτό ό,τι και να σου πουν και τελειώνει το ζήτημα. Καλό ψάξιμο, καλές βόλτες και καλή δουλειά. Καλές γιορτές σε όλους.
Φίλε, ξηγήσου λίγο στους γονείς σου. Παιδί τους είσαι, δεν είσαι μαριονέτα τους. Έφτασες 23, πρέπει να βγαίνεις, να περνάς καλά και να είσαι με φίλους. Όχι μόνο μέσα σε 4 τοίχους. Εφόσον έχεις δίπλωμα, θα έπρεπε να σου δίνουν το αμάξι, ειδικά αν το έχουν και αράζει στο πεζοδρόμιο(αλλά οκέι, δικό τους είναι, δε μπορείς να το απαιτήσεις) Μπορείς να μετακινείσαι με τα μέσα και να γυρνάς, όχι την ώρα που θα σου πουν, αλλά ούτε και μια παράλογη ώρα(γιατί οκέι, σπίτι τους μένεις και εκείνοι σε συντηρούν κιόλας). Είσαι αρκετά μεγάλος πια για να βγάζει η μαμά το καθημερινό σου πρόγραμμα. Δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος να απαντάς σε κανενός τις ανακριτικές ερωτήσεις, δε πα να ΄ναι κι ο θεός ο ίδιος. Είσαι ενήλικος και έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις την ιδιωτικότητα σου. Θέλουν να σου δώσουν λεφτά; Ας σου δώσουν! Δε θέλουν; Ας μην σου δώσουν. Δε χρειάζεται να ξεπληρώνεις τα εικοσάρικα με το δίνεις πλήρη αναφορά. Λοιπόν, άσε τα ¨όταν βρω δουλειά και όταν πάρω αμάξι¨ γιατί στο λέω εγώ και ακόμα και τότε, το ίδιο κουμάντο θα σου κάνουν και θα λες και ευχαριστώ. Αν δεν μιλήσεις και δεν απαιτήσεις την πλήρη ελευθερία σου, που 100% δικαιούσαι στα 23 σου, τότε φίλε μου, μάθε να ζεις με αυτό.