ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2016 | 22:17

Antisocial (2)

http://www.lifo.gr/confessions/view/282559Ξέρω ότι φαίνομαι αχάρηστη αν παρατήσω τη δουλειά, εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας που έχω, από την στιγμή που η κατάσταση της χώρας μας, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως θέλω να φύγω, επειδή ντρέπομαι. Το θεωρώ πολύ ντροπιαστικό, το να μην έχω δεξιότητες και ικανότητες επικοινωνίας γιατί ο άλλος (συνάδελφος, πελάτης, συνεργάτης κτλ) σε θεωρεί χαζό και βλάκα και δεν θα έχει και άδικο, άσε που μπορεί να τα κάνω και σκ@τά. Κάποτε που δούλευα σε ένα μαγαζι, δεν κράτησα σωστά κάποιες πληροφορίες (δεν θυμάμαι ακριβώς) και ο εργοδότης μου, μου έβαλε τις φωνές και μου είπε να μην ξανασηκώσω ποτέ το τηλέφωνο (δεν είχε και άδικο). Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ντροπιάστηκα και παραλίγο να βάλω τα κλάμματα. Ευτυχώς ήμασταν μόνοι μας εκείνη την ώρα, χωρίς πελάτη ή κάποιον συνάδελφο. Και επειδή στην τωρινή δουλειά μου συνέβει κάτι παρόμοιο περίπου αισθάνομαι οτι ρεζιλεύομαι μπροστά στους συναδέλφους, είτε όταν με ακούν να μιλάω στο τηλέφωνο είτε μιλάω με καποιον από αυτούς στο τηλεφωνο. Ο εργοδότης από την άλλη, σίγουρα τα γνωρίζει όλα αυτά μιας και οι κλήσεις μας καταγράφονται, παρόλα αυτά είναι πολύ ελαστικός μαζί μου και είναι προθυμος να μου δωσει χρόνο αλλά όπως μου είπε θέλει να δει κάποια στιγμή ότι θα ανέβω επίπεδο. Έχω ξαναδουλέψει στο παρελθόν που χρειάστηκαν οι επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα, οπότε το πιο πιθανό είναι να μην τα καταφέρω ούτε και σε αυτή τη δουλειά. Και ωραία, ας υποθέσουμε ότι αποφασίζω να μείνω στην δουλειά, πιθανόν κάποια στιγμή να τα κάνω μαντάρα, μετά τι γίνεται; με απολύει... πιστεύετε ότι είναι καλύτερο αυτό; Πάντως, αν τυχόν παρατήσω τη δουλειά (που μάλλον αυτό θα κάνω) στους δικούς μου και σε 3-4 φίλες, θα τους πω άλλη δικαιολογία γιατί φυσικά ντρέπομαι να τους πω ότι δεν μπορώ να "επικοινωνήσω" με ανθρώπους γιατί είμαι χαζή. Ξέρω ότι διαβάζοντας αυτή την εξομόλογηση θα πιστεύετε πως είμαι ένα καλομαθημένο παιδάκι που δεν ξέρει να δουλεύει και τα έχει όλα έτοιμα κτλ. Αλλά κάνετε λάθος, πρέπει να μπείτε και στην δική μας τη θέση και να δείτε πως αισθανόμαστε. Ξέρετε πως αισθανόμαστε; Άχρηστοι και ανίκανοι!Merry Christmas!
2
 
 
 
 
σχόλια
Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά μην τα παρατήσεις. Έχε μπροστά σου σε ένα χαρτί σημειωμένα αυτά που πρέπει να πεις. Πχ αν πρέπει να κρατήσεις μήνυμα φτιάξε μια φόρμα όπου θα πρέπει να καταγράψεις Ποιος τηλεφώνησε, ποιον ζήτησε, ώρα, μήνυμα και στοιχεία επικοινωνίας. Αντίστοιχα αν πρέπει να κάνεις εσύ τηλεφώνημα κατέγραψε από πριν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να δώσεις.Έχεις άγχος και σαμποτάρεις υποσυνήδειτα τον εαυτό σου. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι χάρισμα αλλά επιδέχονται βελτίωση.καλές γιορτές και καλή επιτυχία!
Όλοι έχουμε δεξιότητες απλά να σε ενημερώσω ότι αν εργάζεσαι σε εργασίες τύπου call center να ξέρεις ότι ΔΕΝ φταίς εσύ.Αυτού του τύπου οι εργοδότες είναι τα κλασικά λαμόγια -καραγκιόζηδες οι οποίοι θα σε προσλάβουν (γιατι δεν μπορουν να κάνουν πλέον αλλιώς εφόσον πλέον και για δοκιμαστικό να σε πάρουν είναι υποχρεωμένοι να σε πληρώσουν,διοτι πιο παλιά έβρισκαν κοροϊδα να τους βγάζουν την δουλειά πιο εύκολα διότι τα δοκιμαστικά των δύο εβδομάδων δεν πληρώνονταν).Έτσι λοιπόν βρίσκουν άτομα που έχουν ανάγκη από δουλειά , τους παραμυθιάζουν για μονιμότητα κ καλά , τους πίνουν το ζουμάκι κ το μεδουλάκι κ μετά από δύο μήνες τρεις το πολύ τους απολύουν για να μην αποκτούν δικαιώματα με δικαιολογίες του τύπου δεν είσαι επικοινωνιακός αρκετά , δεν κάνεις για αυτήν την δουλεια κτλ .Και επειδή οι μόνες διαθέσιμες δουλειές κατά πλειοψηφία είναι τέτοιου είδους ,είναι δύσκολο να στεριώσεις κάπου με αποτέλεσμα να καταρακώνεται η αυτοπεποιθηση σου και η ψυχολογία σου.Αρχίζεις να νιώθεις άχρηστος και μειωμένης αντίληψης άτομο.Για όλα αυτά τα λαμόγια είμαστε ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.Μην τους κανεις την χάρη λοιπόν , παρε τα πανω σου , αγρίεψε λιγάκι,όποιος δεν δουλευει δεν κάνει λάθη.Όλα μεσα στο πρόγραμμα είναι και θα σε απορρίψουν και θα σε διαβάλλουν και παρατηρήσεις θα σου κάνουν...έσυ στο ύψος σου γιατί στον εργασιακό αυτό μεσαίωνα ο αγώνας είναι καθημερινός και δυστυχώς για τους περισσότερους από εμας δεν γίνεται αλλιώς .Από μένα κράτα αυτό : Μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι χαζη ή άχρηστη .