O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά

O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter
5

Την 135 σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη και τους στρατευσίμους.

Μάλιστα, την ώρα που συνομιλούσε με τα πληρώματα επιφυλακής, δόθηκε εντολή για ταχεία απογείωση για την αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter

Επρόκειτο για 4 τουρκικά F-16, τα οποία εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως ανά ζεύγη, στις 12:29 και στις 12:32 αντίστοιχα και προς αναγνώριση και αναχαίτισή τους απογειώθηκαν άμεσα 2 ελληνικά F-16.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απογείωσης των ελληνικών μαχητικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σταύρωσε τους πιλότους και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το στιγμιότυπο. 

Στο χαιρετισμό του προς το προσωπικό της 135 σμηναρχίας Μάχης, ο κ. Καμμένος εξήρε τη συμβολή του νησιού στην υπεράσπιση του εθνικού εναέριου χώρου και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter

«Εκτελείτε υψηλή αποστολή και η συνεχής παρουσία σας συμβάλλει στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε, ότι «οι μέρες που έρχονται και η καινούργια χρονιά, είναι μια καινούρια αρχή για την πατρίδα μας, που βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας πιο πολύ από όλα τη γεωστρατηγική μας θέση, την οποία διαφυλάξατε και ενισχύσατε εσείς, με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό σας, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλα εκείνα τα οποία υπέστη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά τα χρόνια της βαριάς κρίσης.

Να είστε βέβαιοι ότι και η φυσική σας ηγεσία και η πολιτική ηγεσία, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού είμαστε δίπλα σας» κατέληξε.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε επίσης την 22η μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων και την 7η μοίρα σταθμού ελέγχου και προειδοποίησης στο νησί, αλλά και τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, ενώ βρισκόταν ανοικτά της Άνδρου, στο πλαίσιο αποστολής της.

O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter

Μιλώντας στο προσωπικό της φρεγάτας, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι σε μια περίοδο πολύ σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων σε όλο το χώρο της Μεσογείου, όπου βλέπουμε ότι αλλάζουν οι ισορροπίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, η παρουσία του πολεμικού μας Ναυτικού, ως εθνική δύναμη και ως συμμαχική δύναμη στο ΝΑΤΟ, παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, κατέστησε εκ νέου σαφές, ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Θα προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο».

Διαβεβαίωσε δε ότι «έχουμε πάντα στο νου μας, ως πρώτη προτεραιότητα, την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Έχετε τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού, έχετε τη στήριξη του ελληνισμού, όχι μόνο της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και της ομογένειας. Σας είμαστε ευγνώμονες για το εξαιρετικό έργο που κάνετε», κατέληξε.

O Καμμένος σταύρωσε τους πιλότους που πέταξαν για ν' αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter

Στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μονάδες της Σκύρου και τη φρεγάτα, παρών ήταν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, ενώ στη φρεγάτα τους υποδέχθηκε ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης.

Στη Σκύρο ήταν παρών ο δήμαρχος του νησιού, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια