Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα

Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα Facebook Twitter
2

Πρόστιμο ύψους 50.000 ρουπίες (περίπου 708 ευρώ) θα επιβάλλεται σε αεροπορικές εταιρίες στην Ινδία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, σε περίπτωση που τα αεροπλάνα ρίχνουν περιττώματα από τις τουαλέτες ενώ βρίσκονται στον αέρα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Η απόρριψή τους γίνεται κανονικά αφότου το αεροπλάνο προσγειωθεί, ωστόσο διεθνείς αεροπορικές αρχές αναγνωρίζουν ότι είναι πιθανές οι διαρροές εν ώρα πτήσης.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση ύστερα από την καταγγελία συνταξιούχου αξιωματικού του στρατού, ότι ένα αεροσκάφος απέρριψε ανθρώπινα λύματα ενώ βρισκόταν πάνω από κατοικημένες περιοχές στο Δελχί. Ο αξιωματικός δήλωσε ότι «οι τοίχοι και το πάτωμα» στην ταράτσα του σπιτιού του, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, γέμισαν με «μεγάλες κηλίδες από περιττώματα που έπεσαν από αεροπλάνο το οποίο πέταγε μπροστά από το αεροδρόμιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι τα απόβλητα προήλθαν από αεροσκάφος ενώ πετούσε. Επίσης, το υπουργείο αεροπορίας της χώρας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του αξιωματικού, τονίζοντας ότι τα απόβλητα συλλέγονται σε ειδικές δεξαμενές, τις οποίες αδειάζει το πλήρωμα εδάφους μετά την προσγείωση.

Το δικαστήριο ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας να διασφαλίσει ότι τα αεροσκάφη δεν θα απορρίπτουν τα απόβλητα κατά την προσγείωση ή όταν είναι κοντά στα αεροδρόμια. Το «Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο», ένα δικαστήριο για το περιβάλλον, ζήτησε επίσης να διασφαλιστεί ότι «τα αεροσκάφη στην προσγείωση θα υποβάλλονται σε αιφνιδιαστικό έλεγχο για να διαπιστώνεται ότι οι δεξαμενές με τα ανθρώπινα λύματα δεν είναι άδειες». Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, θα επιβάλλεται το πρόστιμο.

Ένας ανώτερος πιλότος δήλωσε στο BBC ότι οι δεξαμενές σπάνια αδειάζονται όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, εκτός από την περίπτωση ενός «σπάνιου μέτρου έκτακτης ανάγκης, όπως το άδειασμα των δεξαμενών καυσίμων».

Ξεχωριστά, παγωμένα περιττώματα σχηματίζονται συχνά γύρω από τους σωλήνες υπερχείλισης για τις τουαλέτες του αεροπλάνου, και στη συνέχεια πέφτουν στη γη. Ονομάζονται «μπλε πάγος», λόγω των χημικών ουσιών που προστίθενται στις τουαλέτες για να μειώσουν την οσμή και να διαλύσουν τα απόβλητα. Οι απορρίψεις «μπλε πάγου» είναι ασυνήθιστες, αλλά όχι ανήκουστες, τονίζει το BBC.

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο περίπου, μία 60χρονη γυναίκα στην Ινδία ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και έπεσαν από τον ουρανό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM