Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα

Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα Facebook Twitter
2

Πρόστιμο ύψους 50.000 ρουπίες (περίπου 708 ευρώ) θα επιβάλλεται σε αεροπορικές εταιρίες στην Ινδία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, σε περίπτωση που τα αεροπλάνα ρίχνουν περιττώματα από τις τουαλέτες ενώ βρίσκονται στον αέρα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Η απόρριψή τους γίνεται κανονικά αφότου το αεροπλάνο προσγειωθεί, ωστόσο διεθνείς αεροπορικές αρχές αναγνωρίζουν ότι είναι πιθανές οι διαρροές εν ώρα πτήσης.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση ύστερα από την καταγγελία συνταξιούχου αξιωματικού του στρατού, ότι ένα αεροσκάφος απέρριψε ανθρώπινα λύματα ενώ βρισκόταν πάνω από κατοικημένες περιοχές στο Δελχί. Ο αξιωματικός δήλωσε ότι «οι τοίχοι και το πάτωμα» στην ταράτσα του σπιτιού του, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, γέμισαν με «μεγάλες κηλίδες από περιττώματα που έπεσαν από αεροπλάνο το οποίο πέταγε μπροστά από το αεροδρόμιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι τα απόβλητα προήλθαν από αεροσκάφος ενώ πετούσε. Επίσης, το υπουργείο αεροπορίας της χώρας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του αξιωματικού, τονίζοντας ότι τα απόβλητα συλλέγονται σε ειδικές δεξαμενές, τις οποίες αδειάζει το πλήρωμα εδάφους μετά την προσγείωση.

Το δικαστήριο ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας να διασφαλίσει ότι τα αεροσκάφη δεν θα απορρίπτουν τα απόβλητα κατά την προσγείωση ή όταν είναι κοντά στα αεροδρόμια. Το «Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο», ένα δικαστήριο για το περιβάλλον, ζήτησε επίσης να διασφαλιστεί ότι «τα αεροσκάφη στην προσγείωση θα υποβάλλονται σε αιφνιδιαστικό έλεγχο για να διαπιστώνεται ότι οι δεξαμενές με τα ανθρώπινα λύματα δεν είναι άδειες». Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, θα επιβάλλεται το πρόστιμο.

Ένας ανώτερος πιλότος δήλωσε στο BBC ότι οι δεξαμενές σπάνια αδειάζονται όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, εκτός από την περίπτωση ενός «σπάνιου μέτρου έκτακτης ανάγκης, όπως το άδειασμα των δεξαμενών καυσίμων».

Ξεχωριστά, παγωμένα περιττώματα σχηματίζονται συχνά γύρω από τους σωλήνες υπερχείλισης για τις τουαλέτες του αεροπλάνου, και στη συνέχεια πέφτουν στη γη. Ονομάζονται «μπλε πάγος», λόγω των χημικών ουσιών που προστίθενται στις τουαλέτες για να μειώσουν την οσμή και να διαλύσουν τα απόβλητα. Οι απορρίψεις «μπλε πάγου» είναι ασυνήθιστες, αλλά όχι ανήκουστες, τονίζει το BBC.

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο περίπου, μία 60χρονη γυναίκα στην Ινδία ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και έπεσαν από τον ουρανό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM