Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα

Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα Facebook Twitter
2

Πρόστιμο ύψους 50.000 ρουπίες (περίπου 708 ευρώ) θα επιβάλλεται σε αεροπορικές εταιρίες στην Ινδία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, σε περίπτωση που τα αεροπλάνα ρίχνουν περιττώματα από τις τουαλέτες ενώ βρίσκονται στον αέρα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Η απόρριψή τους γίνεται κανονικά αφότου το αεροπλάνο προσγειωθεί, ωστόσο διεθνείς αεροπορικές αρχές αναγνωρίζουν ότι είναι πιθανές οι διαρροές εν ώρα πτήσης.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση ύστερα από την καταγγελία συνταξιούχου αξιωματικού του στρατού, ότι ένα αεροσκάφος απέρριψε ανθρώπινα λύματα ενώ βρισκόταν πάνω από κατοικημένες περιοχές στο Δελχί. Ο αξιωματικός δήλωσε ότι «οι τοίχοι και το πάτωμα» στην ταράτσα του σπιτιού του, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, γέμισαν με «μεγάλες κηλίδες από περιττώματα που έπεσαν από αεροπλάνο το οποίο πέταγε μπροστά από το αεροδρόμιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι τα απόβλητα προήλθαν από αεροσκάφος ενώ πετούσε. Επίσης, το υπουργείο αεροπορίας της χώρας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του αξιωματικού, τονίζοντας ότι τα απόβλητα συλλέγονται σε ειδικές δεξαμενές, τις οποίες αδειάζει το πλήρωμα εδάφους μετά την προσγείωση.

Το δικαστήριο ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας να διασφαλίσει ότι τα αεροσκάφη δεν θα απορρίπτουν τα απόβλητα κατά την προσγείωση ή όταν είναι κοντά στα αεροδρόμια. Το «Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο», ένα δικαστήριο για το περιβάλλον, ζήτησε επίσης να διασφαλιστεί ότι «τα αεροσκάφη στην προσγείωση θα υποβάλλονται σε αιφνιδιαστικό έλεγχο για να διαπιστώνεται ότι οι δεξαμενές με τα ανθρώπινα λύματα δεν είναι άδειες». Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, θα επιβάλλεται το πρόστιμο.

Ένας ανώτερος πιλότος δήλωσε στο BBC ότι οι δεξαμενές σπάνια αδειάζονται όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, εκτός από την περίπτωση ενός «σπάνιου μέτρου έκτακτης ανάγκης, όπως το άδειασμα των δεξαμενών καυσίμων».

Ξεχωριστά, παγωμένα περιττώματα σχηματίζονται συχνά γύρω από τους σωλήνες υπερχείλισης για τις τουαλέτες του αεροπλάνου, και στη συνέχεια πέφτουν στη γη. Ονομάζονται «μπλε πάγος», λόγω των χημικών ουσιών που προστίθενται στις τουαλέτες για να μειώσουν την οσμή και να διαλύσουν τα απόβλητα. Οι απορρίψεις «μπλε πάγου» είναι ασυνήθιστες, αλλά όχι ανήκουστες, τονίζει το BBC.

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο περίπου, μία 60χρονη γυναίκα στην Ινδία ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και έπεσαν από τον ουρανό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM