Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα

Πρόστιμα θα επιβάλλει η Ινδία για απόρριψη περιττωμάτων από αεροπλάνα στον αέρα Facebook Twitter
2

Πρόστιμο ύψους 50.000 ρουπίες (περίπου 708 ευρώ) θα επιβάλλεται σε αεροπορικές εταιρίες στην Ινδία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, σε περίπτωση που τα αεροπλάνα ρίχνουν περιττώματα από τις τουαλέτες ενώ βρίσκονται στον αέρα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Η απόρριψή τους γίνεται κανονικά αφότου το αεροπλάνο προσγειωθεί, ωστόσο διεθνείς αεροπορικές αρχές αναγνωρίζουν ότι είναι πιθανές οι διαρροές εν ώρα πτήσης.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση ύστερα από την καταγγελία συνταξιούχου αξιωματικού του στρατού, ότι ένα αεροσκάφος απέρριψε ανθρώπινα λύματα ενώ βρισκόταν πάνω από κατοικημένες περιοχές στο Δελχί. Ο αξιωματικός δήλωσε ότι «οι τοίχοι και το πάτωμα» στην ταράτσα του σπιτιού του, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, γέμισαν με «μεγάλες κηλίδες από περιττώματα που έπεσαν από αεροπλάνο το οποίο πέταγε μπροστά από το αεροδρόμιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι τα απόβλητα προήλθαν από αεροσκάφος ενώ πετούσε. Επίσης, το υπουργείο αεροπορίας της χώρας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του αξιωματικού, τονίζοντας ότι τα απόβλητα συλλέγονται σε ειδικές δεξαμενές, τις οποίες αδειάζει το πλήρωμα εδάφους μετά την προσγείωση.

Το δικαστήριο ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας να διασφαλίσει ότι τα αεροσκάφη δεν θα απορρίπτουν τα απόβλητα κατά την προσγείωση ή όταν είναι κοντά στα αεροδρόμια. Το «Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο», ένα δικαστήριο για το περιβάλλον, ζήτησε επίσης να διασφαλιστεί ότι «τα αεροσκάφη στην προσγείωση θα υποβάλλονται σε αιφνιδιαστικό έλεγχο για να διαπιστώνεται ότι οι δεξαμενές με τα ανθρώπινα λύματα δεν είναι άδειες». Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, θα επιβάλλεται το πρόστιμο.

Ένας ανώτερος πιλότος δήλωσε στο BBC ότι οι δεξαμενές σπάνια αδειάζονται όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, εκτός από την περίπτωση ενός «σπάνιου μέτρου έκτακτης ανάγκης, όπως το άδειασμα των δεξαμενών καυσίμων».

Ξεχωριστά, παγωμένα περιττώματα σχηματίζονται συχνά γύρω από τους σωλήνες υπερχείλισης για τις τουαλέτες του αεροπλάνου, και στη συνέχεια πέφτουν στη γη. Ονομάζονται «μπλε πάγος», λόγω των χημικών ουσιών που προστίθενται στις τουαλέτες για να μειώσουν την οσμή και να διαλύσουν τα απόβλητα. Οι απορρίψεις «μπλε πάγου» είναι ασυνήθιστες, αλλά όχι ανήκουστες, τονίζει το BBC.

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο περίπου, μία 60χρονη γυναίκα στην Ινδία ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και έπεσαν από τον ουρανό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM