Με ανακοίνωση σχολιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις στο χώρο του ΜΜΕ, μια μόλις μέρα μετά το πρώτο σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ συνεχίζουν την απεργία τους, μαζί με τους συναδέλφους στον όμιλο «Πήγασος» διεκδικώντας τις απολαβές τους.

 

Σήμερα δεν κυκλοφορούν τα «ΝΕΑ», το «ΕΘΝΟΣ», η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», το «GOAL NEWS», ενώ απεργία έχει κηρυχθεί και στα ηλεκτρονικά μέσα των δύο ομίλων.

 

«Οι εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία.», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

 

«Είναι αποτέλεσμα της προϊούσας κρίσης του Τύπου και των ιδιότυπων χαρακτηριστικών «ανάπτυξης» των ελληνικών ΜΜΕ. Το καθεστώς των χαριστικών τραπεζικών δανείων και των σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Εκείνοι που εξέθρεψαν και συμμετείχαν στη διαμόρφωση του προηγούμενου καθεστώτος σήμερα προσπαθούν να κάνουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, τα δικαιώματα των οποίων σε κάθε χώρο δουλειάς εκλαμβάνονται ως «αριστερή ιδεοληψία». Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα κινδυνεύει η εργασία τους, όπως το κάναμε πάντα. Πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, τα αρμόδια θεσμικά όργανα, τη Βουλή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ως προϋπόθεση της ανεξάρτητης ενημέρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την πολυφωνία των ΜΜΕ ως συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr