Σεισμός

Έχει δει κανείς την Ελένη Καλογεροπούλου στις ειδήσεις του Σκάι;

Facebook Twitter
25

Η Ελένη Καλογεροπούλου καλύπτει το ρεπορτάζ (= λέει όλο καλά λόγια υπέρ) του Σύριζα στο απογευματινό δελτίο του σταθμού, αλλά άσχετα με την αξία των επιχειρημάτων της, και παρ' ό,τι το κάνει με εξοργιστικά έντονο τρόπο, κατά βάθος υποψιάζεσαι ότι ανέλαβε το ρόλο με μισή καρδιά - χωρίς να τον πιστεύει.

Δεν θυμάμαι παλιότερα αν στις εκπομπές και στα δελτία που συμμετείχε ως δημοσιογράφος έβγαζε κάποια σημαία της Αριστεράς και την κουνούσε. (Κάποιος μου είπε πως κάποτε με τον ίδιο τρόπο προωθούσε τη Δεξιά, άλλος την αποκαλεί σε ιστοσελίδα "Η άλλοτε Πασοκάρα – ομαδάρα Ελένη Καλογεροπούλου" επειδή ήταν στη Γ.Γ. Τύπου.) 

Πριν από κάποια χρόνια πάντως είχε τσακωθεί με το στέλεχος του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο (ω, η ειρωνεία!) επειδή μυγιάστηκε πως αυτός την κατηγορήσε για έμμισθη υπάλληλο του ΔΝΤ. 

(Μεγάλος Καβγάς)

Το θέμα είναι πως απ' την αρχή της καριέρας της λειτουργούσε ως αμερόληπτη δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια από επικίνδυνες περιοχές και δεν είχε fixed απόψεις για κάθε θέμα που θα αναφερθεί στο δελτίο. 

Τώρα όμως η κυρία Καλογεροπούλου μοιάζει να έχει κάθε μέρα όρεξη για καβγά, και είναι έτοιμη να δώσει και την ψυχή της για το δίκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, όλο νομίζεις ότι θα σκάσει σε πνιχτά γέλια - όλο μοιάζει να αυτοϋπονομεύει αυτά που λέει. Δεν προσφέρει κάποιο στοιχείο του ρεπορτάζ, δεν μεταφέρει πληροφορίες, μόνο μοιάζει να έχει βάλει μια κασέτα και να την παίζει κάθε απόγευμα εξοργισμένη.

 

[Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τόσο κουραστική στην πραγματική της ζωή. Το αντίθετο: μοιάζει γλυκύτατος άνθρωπος και η προσπάθεια που κάνει με το σάιτ http://www.yiothesia.gr/ την οποία δημιούργησε όταν υιοθέτησε τον γιο της Μίνωα απ' το "Μητέρα" και μέσα απ' το οποίο βοηθά και δίνει συμβουλές σε ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά.]

  

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σήμερα αντέδρασε κάπως κουρασμένος σε μια απιθανότητα που εκτόξευσε η Ε.Κ. με την περσόνα της γκρούπι του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της: "Αν αυτή είναι η απάντησή σου σ' αυτό που σε ρώτησα, τι να πω;". (Παρ' όλα αυτά την έχει εκεί, κολώνα του δελτίου του! Ο αντίστοιχος που κάνει το ρεπορτάζ της ΝΔ είναι τόσο χαμηλών τόνων που δεν έχω προσέξει καν ποιος είναι. Εκτός αν απουσίαζε σήμερα.) 

Δεν είναι, φυσικά, μόνο η κυρία Καλογεροπούλου που κάνει υποκειμενικό πολιτικό σχολιασμό στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απλώς αυτήν είδα μόλις τώρα στην τηλεόραση και μου ανέβηκε η πίεση.

Και νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν στα δελτία με το σουξέ του Κακαουνάκη εναντίον του Τράγκα. Τότε που έβλεπες να τσακώνονται έξαλλα δύο άνθρωποι που υποψιαζόσουν ότι με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν οτιδήποτε - ακόμα και τα αντίθετα απ' αυτά που υποστήριζαν εκείνη τη στιγμή. (Ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει να διαπρέπει με την "Όπου Φυσάει ο Άνεμος" τακτική του, που περιέργως του βγαίνει κάθε φορά!)

Η επιλογή να έχουν κάποια κανάλια στα παράθυρα βεβιασμένη "πολυφωνία" ανέκαθεν τους στερούσε σοβαρότητα. Εξάλλου, όταν η πολυφωνία μοιάζει τεχνητή, για λόγους θεαματικότητας ή για ξεκάρφωμα είναι ίσως χειρότερη κι από τωρινό δελτίο του Mega - στο οποίο, κατά σατανική σύμπτωση!, όλοι οι σχολιαστές συμφωνούν μεταξύ τους...

Δεν ξέρω όμως, τελικά, τι είναι αυτό που με ξενίζει περισσότερο. Το να υποκρίνεσαι ότι είσαι ένθερμος οπαδός ενός κόμματος για την τηλεθέαση, ή το να μην μπορείς καν να το υποκριθείς πετυχημένα;

25

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
κ. Ευαγγελάτο τι την βάζεις στην εκπομπή σου αυτήν την Καλογεροπούλου που με την στριγκλιάρικη φωνή της μας ξεκουφαίνει ; Πείτε της να χαμηλώσει την ένταση στην κασέτα και να μας αφήνει να ακούμε και τούς άλλους ομιλητές
ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ δεδομένης της γενικότερης "γραμμής" και του "ύφους" του καναλιού, όποιος και αν έκανε το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ θα φαινότανε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Για τον ίδιο λόγο και ο συνάδελφος της που καλύπτει τη ΝΔ δεν απαιτείται να είναι και ιδιαίτερα υψηλών τόνων. Την θυμάμαι πάντως να είναι μία από τις πιο καλά πληροφορημένες δημοσιογράφους στην περίφημη τέντα έξω από το Ωνάσειο ( εποχές 1995).ΟΠΩΣ θυμάμαι και τον Τράγκα να είναι σταθερός και στον τρόπο και "μήκος κύματος" (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ) απο την εποχή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ (τέλη δεκαετίας του 80) Τι να πεις για τον Κακαουνάκη ... αυτός έφυγε, ησύχασε(;)!ΟΠΩΣ και τι να πεις για το δίδυμο του ΜΕΓΚΑ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου . "Ερμηνεύουν" αυτά που τους λένε οι καλεσμένοι τους κατά το δοκούν και όταν τύχει να μην τους "βγαίνει" η συζήτηση "πέφτουν διαφημίσεις". ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ "ΔΩΣΑΝΕ ΡΕΣΤΑ".
Θα συμφωνήσω ότι ούτε και η ίδια δεν φαίνεται να πιστεύει αυτά που λέει. Μου θυμίζει υπαλλήλους τηλεφωνικών κέντρων που είναι ευγενικοί και λένε το ποιηματάκι της εταιρίας ενώ μέσα τους βράζουν.Όσοι πάντως τη θυμούνται ως ανταποκρίτρια το 2003 στο Ιράκ, μπορούν να αναφωνήσουν ένα μεγάλο κρίμα και ένα μεγαλύτερο RIP
"όταν η πολυφωνία μοιάζει τεχνητή, για λόγους θεαματικότητας ή για ξεκάρφωμα είναι ίσως χειρότερη κι από τωρινό δελτίο του Mega - στο οποίο, κατά σατανική σύμπτωση!, όλοι οι σχολιαστές συμφωνούν μεταξύ τους..."αυτό θα πει να σφάζεις με το βαμβάκι Άρη
Μια μερα μετα τον θανατο της Αριστέας Μπουγάτσου, θεματα για δημοσιογραφισκους τυπου Καλογεροπούλου μεγεθύνουν ακόμα περισσότερο την απώλεια μιας αμερόληπτης και σοβαρής ρεπόρτερ μέσα σε αυτό το τσίρκο των ελληνικών μμε. Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω αυτήν την υφέρπουσα συμπάθεια προς την Καλογεροπούλου στο αρθρο. Το πρόβλημα με την Καλογεροπούλου, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι συνιστά τυπικό παράδειγμα Έλληνα τηλεοπτικού δημοσιογράφου- λαϊκιστή. Και αυτό, δυστυχώς, πάει πολύ πιο μακριά απο τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας σε διατεταγμένη ή μη υπηρεσία ως πασιονάρια του σύριζα και του κάθε κόμματος. Απολαύστε ένα εμετικό δείγμα:http://www.lifo.gr/team/readersdigest/33859(Δεν ξέρω αν ο σύριζα είχε εκφραστεί επισήμως τότε, δεδομένου όμως των οικολογικών συνιστωσών του, δεν νομίζω ότι θα ήταν ποτέ τόσο χυδαία επιθετικός στον Αρσένη.)Απορώ πάντως κύριε Δημοκίδη που τη θυμάστε σαν "αμερόληπτη πολεμική ανταποκρίτρια". Γιατί εγώ τη θυμάμαι στη Βαγδάτη σαν ρεπόρτερ του Fox, απο την άλλη ιδεολογική πλευρά όμως. Εκτός αν ως "αμερόληπτη" εννοείτε ότι επειδή κολάκευε τα αντιαμερικανικά αισθήματα της ελληνικής κοινής γνώμης σε έναν κατά κοινή ομολογία άδικο πόλεμο, δικαιολογείτο η υστερία που έβγαζε στο γυαλί.[Απ. Άρη: Μπορεί και να θυμάμαι λάθος, τι να πω.]
@ SELFUMΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ κοίτα ποιοι επιβιώνουν ... θυμάσαι τη Μαρία Καρχιλάκη του ΜΕΓΚΑ που είχε "φάει" τη Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ; Ικανότατη δημοσιογράφος που τη "φάγανε" οι "περικοπές" ;
Η έννοια του ρεπορτάζ στη συνείδηση της κας Καλογεροπούλου πήρε την ολοκληρωμένη της διάσταση, όταν ξημεροβραδιάζονταν στα σκαλιά του Ωνασείου για να μας ενημερώσει πρώτη για τη νεφρική λιετουργία του ασθενή ηγέτη Αντρέα. Εκτοτε, πολύ ούρο κύλησε, παραμένει όμως πεισματικά κίτρινη
Νομίζω ότι ο ρόλος της είναι πολύ πιο ύπουλος. Με το να υπερασπίζεται τις απόψεις του κάθε ανθυποστελέχους περνάει στο κοινό ότι η κάθε μπαρούφα που κυκλοφορεί στο γιου τουμπ και στο φβ αποτελεί την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.Το επίπεδο των "επιχειρημάτων" της μυρίζει Μουρούτη από μακριά.
Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται ότι κάνει αγγαρεία ή ότι θα σκάσει κάποια στιγμή στα γέλια.Αντίθετα, δείχνει μεγάλο φανατισμό και είναι χαρακτηριστική περίπτωση παράλογης Συριζοπούλας, που κάνει το άσπρο μαύρο.Προβλέπω ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.Βέβαια, γενικότερα το δελτίο των 7 του ΣΚΑΊ, ο ίδιος ο Ευαγγελάτος και οι περισσότεροι συνεργάτες του δεν είναι και το παράδειγμα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Έτσι ακριβώς είναι! Απορώ με τις αρνητικές ψήφους που μάζεψε αυτό το σχόλιο. Προφανώς οι αναγνώστες δεν την έχουν ικανή να είναι τόσο πολύ λοβοτομημένη. Κι όμως τα δείγματα που έχει παρουσιάσει καθόλη την καριέρα της είναι ανάλογης ποιότητας. Γνήσια παλαιο-ΠΑΣΟΚα και νυν νεο-ΣΥΡΙΖΑία.
Η εκπομπη του Ευαγγελατου θυμιζει κατι απο εκδρομη σε ζωολογικο κηπο! Περνας μπροστα απο ενα μεγαλο κλουβι με μαϊμουδες, μια μαϊμου αρχιζει να ουρλιαζει, μετα μια δευτερη, μετα μια τριτη, και σε λιγο ουρλιαζουν ολες μαζι ασταματητα! Οταν οι δημοσιογραφοι καταλαβουν το ποσο πολυ μοιαζουν με τις μαϊμουδες που ουρλιαζουν ολες μαζι ισως τα πραγματα να πανε καλυτερα... μεχρι τοτε... απλα μια εκδρομη στο ζωολογικο κηπο!
Τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουν τις προάλλες που την πέτυχα!Ήταν πολύ αστείο γιατί δεν έμοιαζε απλά να το κάνει όλο το σόου αγγαρεία αλλά πραγματικά μέτραγε τα δευτερόλεπτα μέχρι για να έρθει η σειρά της να φωνάξει κατιτίς και να τελειώνει.Και ήταν περίεργο, γιατί ενώ υπήρχαν ένα σορό έξυπνα επιχειρήματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί εκείνη τη στιγμή το σύριζα, τους απεργούς κλπ δεν μπήκε καν στον κόπο. Απλά άρχισε να ψιλοφωνάζει κάτι αλλοπρόσαλλα σαν να έκανε αυτοσχεδιασμό, και όλοι οι υπόλοιποι το συνέχιζαν έτσι ακριβώς, σαν να ανεβάζουν ομαδικώς κάποια επιθεώρηση στο δελφινάριο.Πραγματικά θα 'θελα να 'ξερα τι τηλεθέαση θα κάνανε όλα αυτά τα κανάλια στις ειδήσεις αν δεν είχανε κόψει πχ το euronews το ελληνικό.Αλλά οκ για να λέμε και την αλήθεια από μικρός μπόμπιρας που ήμουν, μου φαινόταν πάντα πολύ διασκεδαστικό να βλέπω τις ειδήσεις με τα παράθυρα, τις φωνές και έτσι. Σαν καρτούν, νυχτερινά όμως και για τους μεγάλους!
Πιστεύω ότι πρόκειται για κόλπο μάρκετινγκ του Ευαγγελάτου.Γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών ΣΥΡΙΖΑ νιώθει παράφορα αδικημένη από την παρουσίαση του κόμματος και των ιδεών του από τα ΜΜΕ, προσπαθεί να κάνει τη διαφορά εισάγοντας μία εμφανώς φιλοσυριζαία συνομιλήτρια στο πάνελ του, φροντίζοντας παράλληλα να είναι απλώς γκρινιάρα και όχι πειστική.Είπαμε να μαζέψουμε τηλεθεατές, όχι να τους εκπροσωπήσουμε και στα αλήθεια.
Αν το έχουμε προσέξει, λέει! Πολλάκις! Ο αντίστοιχος για τη ΝΔ είναι ο Χατζής και δεν θα τον έλεγα χαμηλών τόνων. (Για να μην το παρατήρησες σήμερα ,θα έλειπε).Και φυσικά, τη ΝΔ την εκπροσωπούν κι άλλοι.Αυτή που προσωπικά με εκπλήσσει είναι η Κατερίνα Ακριβοπούλου. Την άκουγα χρόνια στο ράδιο και αυτό που παρουσιάζει στην εκπομπή του Ευαγγελάτου είναι τελείως διαφορετικό απο αυτό που ήξερα.Ειδικά για την Ακριβοπούλου, δεν μπορώ να το δεχτώ ότι συμμετέχει σε μια στημένη εικόνα.Τα Χριστούγεννα π.χ. όλοι σχολίαζαν πολύ άσχημα το στολισμό της πλατείας Συντάγματος αφήνοντας και υπονοούμενα για τον Καμίνη και η Ακριβοπούλου για επιχείρημα στα όσα έλεγε, έφερνε την μικρή της ανιψιά της , που στη θέα της πλατείας έφριξε.Επειδή , όπως προείπα, την άκουγα χρόνια, δεν μπορούσα να πιστέψω τι άκουγα.Τέλοσπαντων, αυτη είναι δική μου άποψη και φυσικό είναι ότι πολλοί θα διαφωνήσουν.
Την ρωτησε σημερα ο Ευαγγελατος να πει την γνωμη της για τα καυτα σχολια της Σακοραφα εναντιον του Τσιπρα και ειπε κατι σαν... "ναι, αυτη ειναι η γνωμη της Κας Σακοραφα" (!!!) Ειναι φοβερη δημοσιογραφος, και "αμεροληπτη"*** *** μα εντελως "αμεροληπτη"!!!