Έχει δει κανείς την Ελένη Καλογεροπούλου στις ειδήσεις του Σκάι;

Facebook Twitter
25

Η Ελένη Καλογεροπούλου καλύπτει το ρεπορτάζ (= λέει όλο καλά λόγια υπέρ) του Σύριζα στο απογευματινό δελτίο του σταθμού, αλλά άσχετα με την αξία των επιχειρημάτων της, και παρ' ό,τι το κάνει με εξοργιστικά έντονο τρόπο, κατά βάθος υποψιάζεσαι ότι ανέλαβε το ρόλο με μισή καρδιά - χωρίς να τον πιστεύει.

Δεν θυμάμαι παλιότερα αν στις εκπομπές και στα δελτία που συμμετείχε ως δημοσιογράφος έβγαζε κάποια σημαία της Αριστεράς και την κουνούσε. (Κάποιος μου είπε πως κάποτε με τον ίδιο τρόπο προωθούσε τη Δεξιά, άλλος την αποκαλεί σε ιστοσελίδα "Η άλλοτε Πασοκάρα – ομαδάρα Ελένη Καλογεροπούλου" επειδή ήταν στη Γ.Γ. Τύπου.) 

Πριν από κάποια χρόνια πάντως είχε τσακωθεί με το στέλεχος του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο (ω, η ειρωνεία!) επειδή μυγιάστηκε πως αυτός την κατηγορήσε για έμμισθη υπάλληλο του ΔΝΤ. 

(Μεγάλος Καβγάς)

Το θέμα είναι πως απ' την αρχή της καριέρας της λειτουργούσε ως αμερόληπτη δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια από επικίνδυνες περιοχές και δεν είχε fixed απόψεις για κάθε θέμα που θα αναφερθεί στο δελτίο. 

Τώρα όμως η κυρία Καλογεροπούλου μοιάζει να έχει κάθε μέρα όρεξη για καβγά, και είναι έτοιμη να δώσει και την ψυχή της για το δίκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, όλο νομίζεις ότι θα σκάσει σε πνιχτά γέλια - όλο μοιάζει να αυτοϋπονομεύει αυτά που λέει. Δεν προσφέρει κάποιο στοιχείο του ρεπορτάζ, δεν μεταφέρει πληροφορίες, μόνο μοιάζει να έχει βάλει μια κασέτα και να την παίζει κάθε απόγευμα εξοργισμένη.

 

[Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τόσο κουραστική στην πραγματική της ζωή. Το αντίθετο: μοιάζει γλυκύτατος άνθρωπος και η προσπάθεια που κάνει με το σάιτ http://www.yiothesia.gr/ την οποία δημιούργησε όταν υιοθέτησε τον γιο της Μίνωα απ' το "Μητέρα" και μέσα απ' το οποίο βοηθά και δίνει συμβουλές σε ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά.]

  

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σήμερα αντέδρασε κάπως κουρασμένος σε μια απιθανότητα που εκτόξευσε η Ε.Κ. με την περσόνα της γκρούπι του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της: "Αν αυτή είναι η απάντησή σου σ' αυτό που σε ρώτησα, τι να πω;". (Παρ' όλα αυτά την έχει εκεί, κολώνα του δελτίου του! Ο αντίστοιχος που κάνει το ρεπορτάζ της ΝΔ είναι τόσο χαμηλών τόνων που δεν έχω προσέξει καν ποιος είναι. Εκτός αν απουσίαζε σήμερα.) 

Δεν είναι, φυσικά, μόνο η κυρία Καλογεροπούλου που κάνει υποκειμενικό πολιτικό σχολιασμό στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απλώς αυτήν είδα μόλις τώρα στην τηλεόραση και μου ανέβηκε η πίεση.

Και νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν στα δελτία με το σουξέ του Κακαουνάκη εναντίον του Τράγκα. Τότε που έβλεπες να τσακώνονται έξαλλα δύο άνθρωποι που υποψιαζόσουν ότι με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν οτιδήποτε - ακόμα και τα αντίθετα απ' αυτά που υποστήριζαν εκείνη τη στιγμή. (Ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει να διαπρέπει με την "Όπου Φυσάει ο Άνεμος" τακτική του, που περιέργως του βγαίνει κάθε φορά!)

Η επιλογή να έχουν κάποια κανάλια στα παράθυρα βεβιασμένη "πολυφωνία" ανέκαθεν τους στερούσε σοβαρότητα. Εξάλλου, όταν η πολυφωνία μοιάζει τεχνητή, για λόγους θεαματικότητας ή για ξεκάρφωμα είναι ίσως χειρότερη κι από τωρινό δελτίο του Mega - στο οποίο, κατά σατανική σύμπτωση!, όλοι οι σχολιαστές συμφωνούν μεταξύ τους...

Δεν ξέρω όμως, τελικά, τι είναι αυτό που με ξενίζει περισσότερο. Το να υποκρίνεσαι ότι είσαι ένθερμος οπαδός ενός κόμματος για την τηλεθέαση, ή το να μην μπορείς καν να το υποκριθείς πετυχημένα;

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Είναι πραγματικά κωμικό αλλά για τις ψηφίζουσες μάζες είναι ότι πρέπει η τακτική το δελτίου του "σοβαρού" Ευαγγελάτου. Έχει τύχη να το παρακολουθήσω από βαρεμάρα, φυσικά δεν πρόλαβα ούτε τις διαφημίσεις του δελτίου. Τι να δεις και τι ν' ακούσεις από αυτά τα δελτία παραπληροφόρησης.