Η αστρονομική αμοιβή της Μέριλ Στριπ για το ρόλο της στη νέα τηλεοπτική σειρά του J.J Abrams

Η αστρονομική αμοιβή της Μέριλ Στριπ για το ρόλο της στη νέα τηλεοπτική σειρά του J.J Abrams Facebook Twitter
11

H Μέριλ Στριπ θεωρείται, και δικαίως, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ και το ταλέντο της αμείβεται ανάλογα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε γίνει γνωστή η συμμετοχή της 67χρονης ηθοποιού στη νέα μίνι - τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει ο J.J Abrams και βασίζεται στο μυθιστόρημα «The Nix» του Nathan Hill.

Όπως αποκάλυψε το «Hollywood Reporter», η Στριπ θα αμείβεται, για κάθε επεισόδιο, με το αστρονομικό ποσό των 825.000 δολαρίων (€790.000).

Και παρότι η αμοιβή της δεν είναι η υψηλότερη στην αμερικανική τηλεόραση (σ.σ. το πρωταγωνιστικό τρίο του Bing Bang Theory, Kaley Cuoco, Jim Parsons και Johnny Galecki λαμβάνουν 1 εκατ. δολάρια έκαστος ανά επεισόδιο), είναι σίγουρα μία από τις υψηλότερες.

Το Hollywood Reporter αποκάλυψε ακόμη την αμοιβή του Robert De Niro για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του David O. Russell για το Amazon. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός θα πάρει 750.000 δολάρια (€718.000) / ανά επεισόδιο, για ένα σύνολο 20 επεισοδίων.

Με στοιχεία από το Vanity Fair

Πολιτισμός
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η Μερυλ Στριπ πιστευω οτι ειναι η πλεον ολοκληρωμενη,η πληρεστερη ,αμερικανιδα ηθοποιος.Εχει την δυνατοτητα ,δε,να καλυπτει ολη την γκαμα των ρολων,απο το βαρυ δραμα ως την ελφρα κωμωδια,με την ιδια ανεση.Θυμαμαι οτι πριν πολλα χρονια ειχα καποιες επιφυλαξεις για τοευρος των υποκριτικων δυνατοτητων της.Και αυτο διοτι ενω ειχε παιξει σε πολλες 'σοβαρες"ταινιες,δεν την ειχα δει σε κωμικο ρολο.Οι επιφυλαξεις μου αυτες διαλυθηκαν πανηγυρικα οταν την ειδα σε εναν καταπληκτικο κωμικο ρολο στην ταινια "Death becomes her".Οσον αφορα τωρα την αμοιβη της για το εν λογω mini series θεωρω οτι δεν ειναι ουτε υψηλη,ουτε χαμηλη.Ειναι,απλα,μια "επενδυση" η οποια εκριναν παραγωγοι της σειρας οτι θα αποφερει εσοδα μεγαλυτερου υψους απο την ιδια την επενδυση.Ειναι,απλα,η πρακτικη την οποια ακολουθουν ολες οι υγιεις επιχειρησεις-και ορθως πραττουν.Το αν αποδειχθει ορθη επιλογη οχι ειναι αλλης ταξεως θεμα,το οποιο ,ομως,αφορα μονον τους "επενδυτες-παραγωγους",και κανεναν αλλον.Ειναι ακριβως η ιδια λογικη η οποια,εδω και αρκετα χρονια,εχει οδηγησει τις παραγωγους κινηματογραφικων ταινιων εταιρειες να προσφερουν ,περαν των υψηλων αμοιβων και ποσοστα επι των συνολικων εισπραξεων μιας ταινιας, προκειμενου να εξασφαλισουν την συμμετοχη σε αυτες suprestars ,η παρουσια και μονον των οποιων αποτελει μεγαλο "ταμειακο κραχτη".Ειδικα δε οσον αφορα σε "μη επικινδυνες καταστασεις"οπου ο κινδυνος να μην μπορεσει ο ηθοποιος να ολοκληρωσει την συμμετοχη του στα γυρισματα ελαχιστοποιειται.
Δεν είναι και τόσο αστρονομική αμοιβή για Χόλιγουντ. Μιλάμε για μια μινι σειρά, δλδ 4-5 επεισόδια. Η συνολική αμοιβή της θα φτάσει ανάλογες αμοιβές για συμμετοχή της σε κάποια ταινία. Υπερογκες μπορεί να πει τις αμοιβές των πρωταγωνιστών ενός σιτκομ 20-23 επεισοδιων με ένα εκατομμύριο ανά επεισόδιο. Ωστόσο εφόσον τους προσφερονται, και η εταιρεία παραγωγής βγάζει τέτοια κέρδη, που επιτρέπουν τέτοια γαλαντομία, γιατί να μην τα πάρουν; Και για να επανέλθουμε στην Στριπ, πάντα θεωρούνταν καλή ηθοποιός (για τους εραστές της υπερβολής Αμερικανούς η καλύτερη εν ζωή) , αλλά έγινε κράχτης για το μποξ οφις μετά την απρόσμενη επιτυχία του 'ο Διάβολος φοράει πραντα' σε μεγαλύτερη ηλικία, απο εκείνη που μπορούν να ελπίζουν οι περισσότερες πρωταγωνίστριες. Εφόσον λοιπόν κατάφερε να αναζωογονήσει εμπορικά την καριέρα της και εξακολουθεί να είναι περιζήτητη και στα 67 της, της βγάζω το καπέλο.
Η κυρια Στριπ θα παει 790.000 ευρω επι 20 επεισοδια, στο συνολο 15.800.000 ευρω.Μπορει να μαι παραξενη, αλλα να δινεις τοσα πολλα λεφτα σε εναν ανθρωπο ετσι, ε δεν το θεωρω και πολυ κουλ.Και δεν αμφισβητω το υποκριτικο ταλεντο της Μερυλ Στριπ, την οποια θεωρω κορυφαια ηθοποιο.
θυμασαι εκεινες τις ωραιες εποχες που ενα ελληνας ηθοποιος καθαριζε ενα σπιτι συμμετεχοντας σε λιγα επεισοδια μιας σειρας σε ελληνικο καναλι?Γατι καλη ειναι η προσφορα και η ζητηση, μονο ομως για πρωτοετεις φοιτητες μιας οτιναναι σχολης.
μαζι σου, epic fail.Αλλα επειδη ειμαι λιγο πιο ευγενικος απο κατι τοσο ξερο, παρε ενα hint: μεσα στο κειμενο υπαρχουν τα στοιχεια εκεινα που καταλυουν τον νομο προσφορας-ζητησης (τουλαχιστον στην παραδοσιακη μορφη του)στην περιπτωση που εξεταζουμε.Και πριν προλαβεις να διαμορφωσεις αποψη για μενα, τρεφω απειρο θαυμασμο για την αμερικανικη οικονομια που μπορει και δινει τετοιες αμοιβες σε ταλαντουχα ατομα οπως η κυρια (λες να μου ξεφυγε και δευτερο hint?).