Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει θυσία στους «yesmen» που υποστηρίζουν τη λιτότητα

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει θυσία στους «yesmen» που υποστηρίζουν τη λιτότητα Facebook Twitter
7

Χαρούμενος που επιστρέφει στο πολιτικό του σπίτι, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο τoυ Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

«Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω. Η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή. Δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει το λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων. Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του '15. Ο λαός μας το αναγνώρισε», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Λάβαμε την πολιτική απόφαση να αντισταθμιστούν οι θυσίες των συνταξιούχων. Ενισχύσαμε τις φτωχές περιοχές με σχολεία και μειώσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον λαό μας στους «yesmen», που υποστηρίζουν τη συνέχιση της λιτότητας για πολλά χρόνια», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα παλεύει να τελειώσει με τη λιτότητα και την αδικία των μνημονίων και της ύφεσης. Η οικονομία έχει κάνει αποφασιστική στροφή στην ανάπτυξη. Το θεμελιώδες είναι ανάπτυξη για ποιόν; Πρέπει να θεσπίσουμε τους θεσμούς που θα εξασφαλίσουν δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Πρέπει να παλέψουμε για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ο κ. Τσίπρας.


«Οι πιστωτές και κυρίως το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάσταση εξαίρεσης στην Ελλάδα (για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις) δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πιστωτές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και τώρα είναι η σειρά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τούς αναλογεί η θέσπιση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το άνοιγμα της συζήτησης για χαμηλότερα πλεονάσματα», πρόσθεσε.

«Ήλθε η ώρα για αποφασιστική δράση. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία εναλλακτικής, απέναντι στον εθνικισμό και στην άκρα δεξιά σημείωσε, ο πρωθυπουργός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να δει και να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να θέσει τέρμα στην νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Χρειαζόμαστε συνεργασία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Για την πορεία της διαπραγμάτευσηςΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Η χώρα μέσα στο καταχείμωνο του 2016 ξαναζεί το δράμα του καλοκαιριού του 2015 που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των capital controls και την ανανέωση και παράταση της ύφεσης για άλλα δυο χρόνια. Η αέναη παράταση της διαπραγμάτευσης, ανοίγει συνεχώς μέτωπα αντί να τα κλείνει και γίνεται σε ολοένα και περισσότερο ρευστό ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Μόνο η αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας ενισχύεται, όπως και οι προβλέψεις και εκτιμήσεις για νέα μέτρα σε βάρος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από το 2017.Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους, η ελληνική πολιτική σκηνή, με μαέστρο την κυβέρνηση, έθεσε σε κίνηση αφορισμούς και τακτικισμούς.Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την τύχη της χώρας και με με τον πόνο και την απόγνωση των ανθρώπων. Και αυτοί που επιπόλαια συνεχίζουν τα σενάρια διχασμού, επιτελούν ένα καταστροφικό έργο.Καθολική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εργάζεται απρόσκοπτα προς όφελος του Εθνικού συμφέροντος, να χτίζει συμμαχίες και στρατηγικές, να βλέπει και να σταθμίζει πολιτικά τις εξελίξεις στον κόσμο αλλά και στο περιβάλλον των θεσμικών μας εταίρων. Δεν χωρούν σε αυτές τις στιγμές επικοινωνιακά παιχνίδια και τακτικισμοί δεκαημέρου.Η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης της, πρέπει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και την κοινωνική της συνοχή, κατακτώντας κάθε φορά καλύτερη θέση στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Ούτε η παραδοχή για πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για πολλά χρόνια μετά το 2018, ούτε η καθυστέρηση αποφάσεων για το χρέος, ούτε η αβεβαιότητα που συντηρεί η συνεχής παράταση της αξιολόγησης, ούτε η μη ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, υπηρετούν τις ανάγκες της χώρας.Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με βαριά μέτρα την κρίση.Με μέτρα που κάθε φορά γίνονται βαρύτερα, όσο λείπει η σύνεση, η συνεννόηση και η σύμπνοια για ένα Εθνικό σχέδιο εξόδου, ή όσο αντί της ευθύνης του πολιτικού συστήματος επιβιώνουν μικροκομματικές αντιλήψεις.Αν δεν υπάρξει άμεσα αναστροφή αυτής της πορείας και τακτικής του πολιτικού συστήματος, τότε το τέλμα και τα παιχνίδια, κάθε είδους συστημάτων, θα επαναφέρουν την ατζέντα της συζήτησης, μέσω διχασμού, σε διπλά νομίσματα ή ακόμη και σε έξοδο από το ευρώ, με καταστροφικές συνέπειες για την πορεία προς το αύριο και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα.http://www.tokinima.gr/diapragmateysi_20161217/
Θλίψη...Κάθε απλά λογικός άνθρωπος θλίβεται, όταν χαρακτηρίζεται από τον πρωθυπουργό Τσίπρα "yesman" (άλατις το αγγλικόν ο ανυπότακτος...). Αρκεί στα οικονομικά να ξέρει έστω και μόνον τα στοιχειώδη που ήξερε η γιαγιά του για το κουμαντάρισμα του οίκου της και τι υποχρεώσεις υπάρχουν όταν δανείζεσαι από χρεωκοπία. Δεν λέμε να σοβαρευτούμε. Και για την ταμπακιέρα βέβαια τίποτα μετά δύο χρόνια (την ετοιμότητα δηλαδή τάχα να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά την επαύριο που θα ψηφιζόταν με πλάνο που ήδη υπήρχε, όπως έλεγαν). Πόσο γρήγορα ξέχασαν...Οπότε το ρίχνει στην "αντίσταση" τάχα και στην σπίλωση των υπόλοιπων.
-Φυσικά, ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα δάνειζε στον Α Τσιπρα τον Έγκριτο τον Ανιδιοτελή;-Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα χρηματοδοτούσε το σοσιαλισμό σε μια ΑΛΛΗ χώρα;-Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε ανάπτυξη από αριστερή κυβέρνηση;-Ποια μεγάλη πολιτική δύναμη δεν θα στήριζε το 4% της Ευρώπης που όλοι διαφωνούν μεταξύ τους για οποιοδίποτε θεμα;Πράγματα που σκέφτεται ο Αλέξης στο μπάνιο.