Ονομαστική ψηφοφορία για «13η σύνταξη» και αύξηση ΦΠΑ στα νησιά θα ζητήσει ο Τσίπρας

Ονομαστική ψηφοφορία για «13η σύνταξη» και αύξηση ΦΠΑ στα νησιά θα ζητήσει ο Τσίπρας Facebook Twitter
5

Εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας, επί της ουσίας, με αυτό τον τρόπο στην απόφαση του ESM και του Eurogroup να «παγώσουν» προσωρινά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές τονίζοντας πως:

«Η απόφαση για ονομαστική ψήφιση των μέτρων από τον Τσίπρα ελήφθη ώστε να αποκαλυφθούν οι προθέσεις και η στάση όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων.»

Σε ό,τι αφορά την απόρριψη των Θεσμών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για επίδομα στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Μας ζήτησαν διευκρινιστικά στοιχεία και τα παρείχαμε».

 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αχ Αλεξη, Αλεξη. Καθε φορα που μυριζουν εκλογες, θυμασαι οτι εισαι επαναστατης (εντος Ελλαδας). Κοιτα μονο μη του γυρισει το ματι του Σοιμπλε και μας σουταρει, γιατι τοτε θα γινουν και τα καλσον ειδος πολυτελειας, και θα 'χεις να σκιζεις.
Αντερριώτη Κωνσταντίνα : «Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι είναι εκδρομή με τα "φιλαράκια" του»Είμαστε η μόνη χώρα που, μετά από τόσα χρόνια αυστηρής λιτότητας και θυσιών, παραμένουμε σε ύφεση. Ο πολιτικός λόγος ασταθής, επιπόλαιος, που πολλές φορές γίνεται επικίνδυνος, περιορίζεται σε άναρθρες κραυγές, γελάκια και ύφος προκλητικής αμάθειας και καλαμπουριού.Από τον «μπουμπούκο» περάσαμε στο «στα τέσσερα» και γίνεται υψηλού επιπέδου εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζοντας «ανόητους» τους συνομιλητές και εταίρους. Ο πολιτικός μας κόσμος εξαντλείται και περιορίζεται σε «μαγκιές» και πρακτικές που οδηγούν, αποδεδειγμένα πια, σε απομόνωση και βαθύτερη ύφεση.Περιμένεις από τον πρωθυπουργό της χώρας να σεβαστεί την αγωνία των πολιτών της χώρας που κυβερνά και να την εκφράσει. Να ακουστεί από το στόμα του, ο φόβος που νιώθει ο κάθε πολίτης για τη ζωή του, για το μέλλον των παιδιών του.Περιμένεις από τον πρωθυπουργό της χώρας σου, να εκφράσει την αγωνία που αισθάνεσαι για την καθημερινότητα που έχει γίνει γολγοθάς. Να ακούσεις τα σχέδια των «ειδικών», να πάρεις μια μικρή ανάσα, για να βουτήξεις με προσδοκία ώστε να αντέξεις την καθημερινή πάλη που γίνεται ολοένα και χειρότερη.Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα μάτια όλων, έξω και έσω , είναι στραμμένα πάνω του.Και τι κάνει;Ως άλλος έφηβος που πίστεψε ότι έχει πάει εκδρομή με τους κολλητούς του, κάνει πλάκα, χαζογελά, αστειεύεται με ύφος ανέμελο και απερίγραπτης χαράς και ανακαλεί από τη μνήμη του, όμορφες στιγμές που πέρασε με τον «μπούλη». Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν και είναι εκτεθειμένη στις επιβουλευτικές διαθέσεις γειτόνων. Αυτή την ώρα που πρέπει να δείξουμε την πυγμή μας και την αποφασιστικότητά μας, ο πρωθυπουργός μας, επέλεξε να χαρακτηρίσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «μπούλη»Ο πολίτης που είναι μέσα σε όλα αυτά;Μας εκφράζει το καλαμπούρι;Είμαστε υπερήφανοι να μας εκπροσωπούν οι κάθε είδους «μπούληδες» και «μπουμπούκοι»;Θα ανεχτούμε να ρυθμίζεται το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών, από ανθρώπους της «πλάκας» και ανερμάτιστες λογικές;Το κεντρικό σύνθημα των εθνικών εκλογών του 2009 «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» σήμερα περισσότερο επίκαιρο και συνάμα επιτακτικό.Δεν αλλάξαμε και βουλιάξαμε.Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακούσει απίστευτες θεωρίες, έχουμε ακούσει και τη θεωρία «του πάτου του βαρελιού». Απουσιάζει βέβαια , ο ορισμός του «πάτου» Δεν μας λένε οι υπερασπιστές της θεωρίας ποιος είναι ο «πάτος» στο κοινωνικό γίγνεσθαι.Η ερώτηση που απορρέει και δεν μπορώ, παρά να την εκφράσω είναι «ο βούρκος έχει πάτο;»*Εκπαιδευτικός – Μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών*