Παίζουν οι DJs της Αθήνας την καλύτερη μουσική στην Ευρώπη;

Παίζουν οι DJs της Αθήνας την καλύτερη μουσική στην Ευρώπη; Facebook Twitter
6

Με αφορμή το άρθρο «Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs», ο Chaca Khan σχολίασε «Ένας DJ σε κάθε οικογένεια!», ενώ η αναγνώστρια Μαρίνα Σ. μας έστειλε e-mail:

«Η "τρέλα και κορδέλα" που συναντάμε εδώ και αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, στις τέχνες και σε άλλους χώρους επικοινωνίας και έκφρασης χτύπησε και τους DJs της αθηναϊκής αλτερνατίβας (όρος που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τι πραγματικά σημαίνει). Styling βγαλμένο από "ψαγμένα" και μαζικής υποκουλτούρας περιοδικά με ακραίες ρετρό αναφορές, μια και το απαιτεί η εποχή, μουσικά mix που συμπεριλαμβάνουν στο ίδιο πρόγραμμα από κλαρίνα μέχρι psychedelic trance με όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακούς τίτλους events και με μαγαζιά να ακολουθούν στον ίδιο ρυθμό, πιστεύοντας έτσι ότι συμπράττουν σε ένα νέο μεγάλο "όραμα", ενώ κατά βάθος προσπαθούν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση, μη αντιλαμβανόμενοι την άλλη κρίση, αυτή των αξιών, με θύματα δυστυχώς το κοινό και την ίδια τη μουσική».

Ο SMURFakos διαφώνησε και είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Πέρα απ' την πλάκα, παιδιά, στην Αθήνα πάντοτε έπαιζε καλή μουσική στα μπαρ. Τα τελευταία, όμως, χρόνια η ποσότητα (επειδή έχουν ανοίξει άπειρα καινούργια μέρη) και η ποιότητα (επειδή τα καινούργια μέρη ψάχνουν μουσικά niche markets για πιο μόνιμη πελατεία) έχουν ανέβει κατακόρυφα. Στην Αθήνα ακούς μακράν καλύτερη μουσική όταν βγαίνεις από οπουδήποτε στην Ευρώπη. (Να τα αναγνωρίζουμε τα καλά μας.)»

Ο/η meSOSoros έσπευσε να το επιβεβαιώσει: «Ακριβώς! Ζω στο Άμστερνταμ, που θα έπρεπε να είναι παράδεισος από αυτή την άποψη, και έχουν πονέσει τ' αυτιά μου. Δεν λέω, υπάρχουν επιλογές (που απαιτούν λεφτά και ψάξιμο), αλλά ο κανόνας λέει ότι τα 9 στα 10 μαγαζιά έχουν α π α ρ ά δ ε κ τ η μουσική. Πάλι καλά που έχει δυνατές συναυλίες και set κάθε λίγο και λιγάκι».

Για το πώς έχει αλλάξει η τεχνολογία έγραψε ο TASSOSDJ: «Εγώ παίζω μουσική 30 χρόνια κι αυτά που βιώνω σήμερα είναι "εξωγήινα". Ο κάθε πικραμένος κουβαλάει ένα laptop και γίνεται τζόκεϊ. Άμα είναι όλοι αυτοί τζόκεϊ, εγώ είμαι αστροναύτης. Βέβαια, θα μου πεις, δεν υπάρχουν αξιόλογες μουσικές παραγωγές σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, που έβγαιναν 20-30 επιτυχίες τον μήνα και στριμωχνόμασταν στα δισκάδικα για να προλάβουμε να πάρουμε τα maxi singles».

«Mε τα mp3, όλοι DJs... με το instagram, όλοι φωτογράφοι...» πρόσθεσε η Foxy Brown.

«Ως ακροατής, πάντως», απάντησε ο Tony Piame, «για όσους λέτε για βινύλια και πικάπ και της Παναγιάς τα μάτια τα πράσινα, τι να μου πει ένας DJ που παίζει μόνο με αγορασμένα βινύλια, άμα δεν μου αρέσει η μουσική που παίζει; Δεν με νοιάζει το μέσο, με νοιάζει να έχει feeling, να έχει άποψη, να μην είναι radio playlist, ρε παιδί μου. Φιλάκια και τόπο στα νιάτα!».

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη στον Σταύρο Διοσκουρίδη και στους αναγνώστες μας που είχαν στείλει τις ερωτήσεις τους, και αξίζει να διαβάσετε τα σχόλια στην ηλεκτρονική μορφή της συνέντευξης.

Πάντως, ο Πέτρος Ξ. (το επώνυμό του είναι στη διάθεση της LifO) μας έγραψε με e-mail: «Έχω την ατυχία να ζω στο Γκάζι, όπου δεν κοιμόμαστε σχεδόν πότε. Όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά ούτε και τις καθημερινές. Τα σπίτια μας στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης π.χ. έχουν τον θόρυβο ενός κλαμπ. O δήμαρχος το γνωρίζει, έχουμε κάνει επανειλημμένες παραστάσεις και γι' αυτό το ζήτημα και για την εν γένει παρανομία που μαστίζει την περιοχή. Αδιαφορεί πλήρως και δίνει συνεχώς καινούργιες άδειες. Kαι η τόσο αδέκαστη Δημοτική Αστυνομία, όταν έρχεται, πίνει σφηνάκια και κλείνει το μάτι στους καταστηματάρχες. Αλλά δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ, ο αφελής, που στις δημοτικές εκλογές είχα πάει όλες τις ηλικιωμένες θείες μου να τον ψηφίσουν... Kαι προφανώς, όταν κοιμάσαι στο ήσυχο Χαλάνδρι, δεν πολυσκοτίζεσαι αν μερικές χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι».

Στο περασμένο τεύχος ζητήσαμε από τον γραφίστα Δημήτρη Καραΐσκο να μας πει τη γνώμη του για το νέο logo του υπουργείου Τουρισμού (που κόστισε 10.000 ευρώ). Κάποιοι αναγνώστες νόμισαν ότι ο Καραΐσκος το σχεδίασε –πράγμα που φυσικά δεν ισχύει– και έστειλαν ανάλογα, άκυρα σχόλια. Το logo, πάντως, περιγράφηκε απ' τους περισσότερους σχολιαστές ως «βαρετό».

Ο Left Sfak δεν συμφώνησε: «Το αν είναι βαρετό ή όχι, δεν μπορούμε να το πούμε. Το logo από μόνο του είναι μια αφαίρεση, όταν δεν βλέπεις την καμπάνια που υποστηρίζει. Από αυτή θα κριθεί και η γενικότερη στρατηγική. Και, φυσικά, από το αποτέλεσμα (έσοδα). Πάντως, αυτού του τύπου το παλιομοδίτικο στοιχείο υπάρχει σε logo που υπηρετούν τη μόδα, και μάλιστα την υψηλή. Και ο τελευταίος γραφίστας ξέρει να πετάξει μια μοντερνιά/ντιζαϊνιά. Ελάχιστοι ξέρουν να μην κάνουν απλώς αυτό που κάνουν όλοι. Γι' αυτό κρατάω μικρό καλάθι για το "βαρετό" και το "αδύναμο"».

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Παίζουν όντως οι DJs της Αθήνας την καλύτερη μουσική στην Ευρώπη;

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αμστερνταμ, @ Paradiso, ψάξτε κ βρείτε τις "Kill All Hipsters" (λατρεύω τον τίτλο, το ίδιο και οι χίπστερς όμως!) βραδιές (2-3 τον μήνα). Εξαιρετική μουσική και κόσμος που πάει για να χορέψει ασταμάτητα. Επίσης, τα ρούχα σου έπειτα δεν μυρίζουν τσιγαρίλα (ενδέχεται να μυρίζεις μπύρα όμως).Η Αθήνα τα πάει καλά πάντως, χωρίς να είμαστε (ακόμα μια φορά) οι καλύτεροι στον κόσμο (μπα σε καλό μας)!
Μην περιαυτολογουμε κιολας,εδω δεν εχουμε σε σημαντικοτερα πραγματα πρωτιες,επειδη παιζω μουσικες σε bar 17 χρονια και για μενα βασικος λογος διασκεδασης ειναι η μουσικη,οχι η διακοσμηση,ουτε το χαιλικι,ουτε ο κ@βλι@ρης μπαρμανεχω διαπιστωσει οτι:υπαρχει κοσμος που ψαχνει τις καλες μουσικες(μιλαμε για ξενη μουσικη) και θελει να κουνηθει,υπαρχει & ο κοσμος που ειδε φως και μπηκε και δεν πα να παιζεις παπαδες.. ο dj ΔΕΝ πρεπει να παιζει για παρτη του και κοιταει να κερδισει τους μεν και τους δε,πρεπει να πραττει αναλογα με το κοινο που εχει μπροστα του,να εχει εναλλαγες & να ανεβαζει τον τζιρο στην μπαρα,υπαρχουν μπαρ στο εξωτερικο ψαγμενα με μουσικαρες,το ιδιο και εδω αλλα οχι οτι ειμαστε οι καλυτεροι,εκτος κι αν εισαι hipster και γυριζει η γη γυρω σου....:D
Δεν ξέρω αν οι djs της Αθήνας παίζουν όντως την καλύτερη μουσική αλλά θεωρώ ότι σε πολλά bars της Ευρώπης δεν έχει και σημασία για τους θαμώνες τι μουσική παίζει στο backround αφού κυρίως αυτό που ενδιαφέρει είναι το πως θα γίνουμε ντίρλα. Μετά και Πέγκυ Ζήνα να τους βάλεις θα γουστάρουν! :P Ώρες, ώρες αισθάνθηκα σαν ακόλουθη του Ισλάμ σε σχέση με το ποτό. Από τα λίγα που έχω δει η ίδια - ακούσει από άλλους κλπ. (καθώς δεν είμαι και τόσο ευρωπαιογυρισμένη) νομίζω ότι αυτό που θέλει το κοινό, αυτό δίνει ο dj. To κοινό θέλει booze, ε και ο dj παίζει ότι να 'ναι. Δεν πρέπει να είναι ο κανόνας αλλά νομίζω ότι πρέπει να παίζει συχνά αυτό. Πάντως θα μου μείνει αξέχαστο ένα - και καλά υπερψαγμένο μπάρ - στη Βουδαπέστη που απλά δεν έπαιζε καν μουσική! χαχα! Ή δεν ακουγόταν τίποτα. Δεν ξέρω. - Ρε παιδιά ξέρουμε γιατί ήρθατε, μη το κουράζουμε. :P