Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη γυναίκα που δημοσίευσε φωτογραφία της χωρίς χιτζάμπ στο Twitter

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη γυναίκα που δημοσίευσε φωτογραφία της χωρίς χιτζάμπ στο Twitter Facebook Twitter
2


Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε μια γυναίκα που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία της στην οποία πόζαρε με ακάλυπτο το πρόσωπο, μια τολμηρή κίνηση στο θεοκρατικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.


Το συντηρητικό βασίλειο, στο οποίο κυριαρχεί μια αυστηρή και άκαμπτη εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, είναι ένα από τα πιο περιοριστικά καθεστώτα στον κόσμο για τις γυναίκες, οι οποίες μεταξύ άλλων επιβάλλεται να καλύπτονται με μπούρκα από το κεφάλι ως τα δάχτυλα των ποδιών τους σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και οφείλουν να έχουν την έγκριση ενός άνδρα –ενός προστάτη τους– για να εργασθούν, να ταξιδέψουν ή να παντρευτούν. Δεν μπορούν επίσης να επισκεφτούν μόνες τους ένα εστιατόριο.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρουάζ αλ Μαϊμάν ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη της γυναίκας χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της.


Αρκετοί ιστότοποι όμως την κατονομάσαν, αναφέροντας πως επρόκειτο για την Μαλάκ αλ Σέχρι, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην χώρα όταν περπάτησε σε έναν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Ριάντ χωρίς να φορά μπούρκα τον περασμένο μήνα.


Η αστυνομία προέβη στην σύλληψη της για «προσβολή της δημόσιας αιδούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Η ενέργεια αυτής της γυναίκας παραβιάζει τους νόμους αυτής της χώρας», πρόσθεσε, καλώντας σε «τήρηση των διδαχών του Ισλάμ».


Η γυναίκα «ανήρτησε ένα tweet εμφανίζοντας τον εαυτό της να στέκεται χωρίς μπούρκα κοντά σε ένα πολύ γνωστό καφέ στο Ριάντ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, κατηγορώντας επίσης την γυναίκα «ότι μίλησε ανοιχτά για απαγορευμένες σχέσεις της με άνδρες», με τους οποίους δεν είχε συγγένεια.


Η γυναίκα, περίπου 20 χρονών μεταφέρθηκε σε μια «φυλακή γυναικών» και για την υπόθεση της θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, τόνισε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια