Τσακαλώτος: Θέλουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές

Τσακαλώτος: Θέλουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Η Ελλάδα επιθυμεί την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιώντας ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη.


«Η ελληνική έκφραση είναι "βάζω νερό στο κρασί μου". Δεν είναι μία έκφραση που μου αρέσει, διότι δεν θα ήθελα νερωμένο το κρασί μου, αλλά ξέρετε τι εννοώ, να φθάσουμε σε μία έντιμη συμφωνία», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι προβλέπει πως μία συμφωνία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στην Ελλάδα να δοκιμάσει τότε τις αγορές, σύμφωνα με το Reuters.


Καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πιθανόν να συγκρατήσει την οικονομική ανάκαμψη, την έγκαιρη επιστροφή στις αγορές και να εμβαθύνει περαιτέρω την άποψη -η οποία ήδη έχει εδραιωθεί με τα αποτελέσματα του βρετανικού και του ιταλικού δημοψηφίσματος- ότι η Ευρώπη δεν συγχρονίζεται με τους πολίτες της, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει το Reuters.


«Δεν μπορώ να δω τη λογική της επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», λέει προσθέτοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και «συνεργάζεται εποικοδομητικά» με τους πιστωτές της.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι βρε παιδί μου ... χρόνια τώρα η εντιμότητα των "ευρωπαίων εταίρων" είναι οφθαλμοφανής. Αξίωμα σκέτο!Καλά, για την εντιμότητα του Τσακαλώτου ούτε λόγος να γίνεται.
ΩΧ! Οταν μιλάνε για έντιμο συμβιβασμό οι wanabe "αριστεροί", ας ετοιμαζόμαστε για τη γνωστή διαδικασία "στα 4" που λέει και ο "σύντροφος" Πανούλης