Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο

Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο Facebook Twitter
18

Όταν πριν δέκα χρόνια ο Τομ Φορντ σχολίασε πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μία φορά στη ζωή τους, το δήλωσε ευθαρσώς και σηκώνοντας μάλιστα το φρύδι, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης. Τώρα σε νέα συνέντευξή του, στηρίζει εκ νέου την τότε άποψή του, εξηγώντας αυτή τη φορά και το λόγο που θεωρεί κάτι τέτοιο απολύτως απαραίτητο.

Ο 55χρονος σχεδιαστής έκανε αρχικά τη δήλωση σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό GQ το 2004. Πριν μερικές ημέρες μίλησε ξανά στο GQ, που τον ρώτησε αν εξακολουθεί να πιστεύει το ίδιο. Ο Τομ Φορντ απάντησε καταφατικά και εξήγησε κιόλας το γιατί. 

«Νομίζω θα τους βοηθούσε να καταλάβουν τις γυναίκες», υποστήριξε. «Βρίσκονται σε μία τόσο ευάλωτη θέση εκείνη τη στιγμή και πρόκειται για μία παθητική θέση. Κυρίως, όμως, πρόκειται για εισβολή, κατά κάποιον τρόπο, που ακόμη κι αν είναι συναινετική, αφορά κάτι πολύ προσωπικό. Και νομίζω ότι είναι θέμα ψυχοσύνθεσης αυτό που συμβαίνει εκείνη την ώρα, που μοιραία σε κάνει να καταλαβαίνεις τι ακριβώς ζουν οι γυναίκες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για κάτι που έχει να κάνει με το σεξ. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεώρηση του κόσμου: για το πώς το ένα φύλο έχει την ικανότητα –και μάλιστα περιμένουν από αυτό – να εισβάλει, αλλά πάντα θα πρόκειται περί εισβολής. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που οι άντρες απλώς δεν καταλαβαίνουν», κατέληξε.

Ο Τομ Φορντ υποστήριξε βέβαια πως όταν έδωσε τότε τη συνέντευξη ήταν μεθυσμένος, στη διάρκεια της οποίας φέρεται μάλιστα να φλέρταρε και με τον συντάκτη που μιλούσε. «Απλώς του έκανα πλάκα» διευκρίνισε ο ίδιος, σχολιάζοντας βέβαια πως διάβασε εξονυχιστικά τη συνέντευξη όταν κυκλοφόρησε, και όπως λέει, συνεχώς αναρωτιόταν: «Θεέ μου, τι σκεφτόμουν;». 

Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο Facebook Twitter
Ο Τομ Φορντ με τον σύζυγό του Richard Buckley.

Επίσης για ακόμη μία φορά έσπευσε να τονίσει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πιστεύουν πολλοί για εκείνον. «Ο κόσμος βλέπει διαφημιστικές πινακίδες με το πρόσωπό μου πάνω και μετά έρχονται να με γνωρίσουν και νιώθω πως περιμένουν να δουν μια Kate Moss γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε ένα τραπέζι και κάποιον να τραβάει γραμμές κοκαΐνης και ουάου!» σχολιάζει. Στην πραγματικότητα όμως, όπως λέει, θα προτιμούσε να βρίσκεται στο σπίτι και να βλέπει μια σειρά με τον σύζυγό του φορώντας κάτι άνετο, αλλά ποτέ φόρμες, καθώς όπως εξηγεί, δεν έχει ούτε ένα ζευγάρι. 

Ο Τομ Φορντ είναι παντρεμένος με τον Richard Buckley εδώ και δύο χρόνια, με τον οποίο έχει σχέση περισσότερα από τριάντα. Μαζί έχουν έναν γιο ηλικίας 4 ετών, τον Jack. 

* Με πληροφορίες από Daily Mail

Πολιτισμός
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Στο προσκήνιο η επαναλειτουργία της με εντολή Ερντογάν

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης έκλεισε το 1971, έπειτα από απόφαση Δικαστηρίου της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία τα ιδιωτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης έπρεπε να υπάγονται σε κρατικά πανεπιστήμια
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΒΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Πολιτισμός / Λούβρο: Ο νέος διευθυντής προειδοποιεί ότι το μουσείο «αρχίζει να εξαντλεί τις δυνατότητές του»

Αντιμέτωπο με γηρασμένες υποδομές και αυξανόμενες ανάγκες χρηματοδότησης βρίσκεται το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, σύμφωνα με τον νέο διευθυντή του.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ OPENAI AMAZON

Πολιτισμός / Η Amazon εγκαταλείπει τη βιογραφική ταινία για τον Σαμ Άλτμαν ενώ επενδύει δισεκατομμύρια στην OpenAI

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα κολακευτικά τον Άλτμαν
THE LIFO TEAM
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Πολιτισμός / Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Rolling Stones, Foreign Tongues, ο 82χρονος κιθαρίστας μιλά για το σώμα του, τον Μικ Τζάγκερ, την τεχνολογία, τον Τσακ Μπέρι και τα «παλιά κόλπα» που εξακολουθεί να εμπιστεύεται.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Πολιτισμός / Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Στη νέα του έκθεση Night Shift στο Jeffrey Deitch, ο Αμερικανός φωτογράφος γυρίζει μετά από χρόνια στους δρόμους της πόλης που τον έκανε γνωστό, φωτογραφίζοντας γυμνά σώματα, queer φίλους, γέφυρες, τούνελ, σκουπίδια, φώτα και τη μεταμεσονύχτια ενέργεια της Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει

Πολιτισμός / Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει: οι κουίρ ζωές του Asafe Ghalib που δεν χαμηλώνουν το βλέμμα

Στο Under The Same Sun, ο Βραζιλιάνος φωτογράφος ταξιδεύει σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής και φτιάχνει ένα τρυφερό, σωματικό αρχείο queer ζωών που δεν χωρούν στις γνώριμες εικόνες της φτώχειας, της βίας, του εξωτισμού ή του Pride θεάματος
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Πολιτισμός / Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Το νέο ντοκιμαντέρ Queen James βασίζεται στο βιβλίο του ιστορικού Γκάρεθ Ράσελ και εξετάζει τις στενές σχέσεις του βασιλιά με τους άντρες συντρόφους του, πέρα από τη βικτωριανή σιωπή που σκέπασε για χρόνια την ιστορία τους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

11 σχόλια
Αυτό που περίμενα πώς και πώς να πει αλλά ΔΕΝ το είπε ο άτιμος είναι τί κατανάλωσε νωρίτερα. Να μην ξέρουμε κι εμείς, μην τυχόν καμιά φορά το πάρουμε κατά λάθος και πάθουμε τα ίδια; Μα τον καημένο, να μπερδεύει ξαφνικά τον βιασμό με το συναινετικό σεξ, έτσι στα καλά καθούμενα!... πολύ άγριο πράγμα πρέπει να ήταν αυτό, πολύ κακό παιδιά, τονε χτύπησε άσχημα. Απίστευτο...Ε, ρε τον άνθρωπα τί τον εβρήκε.. πάνω που είχε στρώσει την καριέρα του και όλα ήτανε φίνα.
Έλα μωρέ, μην είσαι τόσο αδυσώπητα σαρκαστικιά με τον μόδιστρο της βλαχιάς (sic). Είναι ωραία να απολαμβάνομε το σεξ και να το φωνάζομε, αλλά στο κάτω, κάτω της γραφής οι στατιστικές δείχνουν ότι πάνω απ' το 1/3 των γυναικών (σε μικρότερες ηλικίες, ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά) δεν μπαίνουν, καν, σε φάση orgasmatron, με το all time classic "wham bam thank you ma'am". Βιασμός δεν είναι, αλλά έχει μία αίσθηση: ό,τι προαιρείσθε δια τον ερυθρό σταυρό, με θέα το ταβάνι.
Θα το παω ακομα παρα περα και θα πω πως... οταν τον παίρνεις μετα "ακούς" πιο πολύ! Μαθαίνεις να δέχεσαι, μπαίνεις κ στη θέση του άλλου. Στερείς απο τον εαυτό σου ...μια αλλη πλευρα του εαυτου σου που δε θα την ανακάλυπτες ποτε, και δεν αναφέρομαι μονο στην πράξη αλλα στο μετέπειτα! Υπαρχει μεγαλη πιθανοητα να απδομλισεις τα φύλα και την πατριαρχική ματσίλα με την οποία σε μεγάλωσαν. Εν ολιγοις εκτος των αλλων ανοιγει ΚΑΙ το μυαλο! ;) | "(Don't) try this at home!"
Κύριε Φορντ μας, εδω οι ψυχίατροι δεν μπορούν να τις καταλάβουν τις γυναίκες, θα τις καταλάβουμε εμείς, με συναινετική διείσδυση ή χωρίς ; Το πιθανότερο, να μας ανοιχτούν άλλοι δρόμοι και ορίζοντες......
Το ότι υπάρχει ερωτογενής περιοχή για τους άντρες στον πρωκτό, είναι γνωστό. Το αν όλοι οι άντρες θέλουν να την χρησιμοποιήσουν είναι δικό τους θέμα, όπως ισχύει και για τις γυναίκες και τους γκέι άντρες άλλωστε (άσχετα με το τι στερεοτυπικά θεωρείται σεξ). Δεν νομίζω ότι το σεξ με διείσδυση χάρισε σε καμιά ή κανένα επιφοίτηση να κατανοήσει τα γυναικεία κοινωνικά προβλήματα. Τα υπόλοιπα περί "εισβολής" και "ευαλωτότητας"-μιλώντας πάντα για σεξ και όχι για βιασμό-τα βρίσκω πολύ αντρική οπτική πάνω στο θέμα.Οι γυναίκες που θέλουν διείσδυση προφανώς την θέλουν γιατί ικανοποιούνται σεξουαλικά, δεν βιώνουν τον εαυτό τους σαν "απόρθητο κάστρο" που παραχωρείται στον "εισβολέα". Τέτοιες αναγωγές και ιδέες-άκρως πατριαρχικές και κυριαρχικές κατά τη γνώμη μου- μόνο επιβλαβείς είναι για τις γυναίκες. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι περισσότερες και οι περισσότεροι είναι ευάλωτες/οι σε μια τέτοια στιγμή.Πως να μην είμαστε, άλλωστε, αφού οι άντρες μεγαλώνουν με την ιδέα ότι πρέπει συνέχεια να είναι ικανοί για σεξ-ό,τι ψυχολογικά και αν περνάνε-και οι γυναίκες πρέπει να μην κάνουν σεξ πριν βρουν τον "έναν και μοναδικό" που δεν θα τις "εκμεταλλευτεί" για σεξ (ακριβώς επειδή παραχωρούνται στον "εισβολέα"/άντρα). Το μόνο καλό της δήλωσης το εντοπίζω στο να μην έχουν και οι str8 άντρες ταμπού να χρησιμοποιήσουν μία επιπλέον ερωτογενή τους περιοχή.Μακάρι να το κάνουν αν βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό. Με τις υγείες μας!
Σωστά. Εξάλλου οι περισσότεροι γκέι άντρες, δεν αισθάνονται γυναίκες κατα τη διείσδυση. Απλώς δυο άντρες ενώνουν τα κορμιά τους σε σεξ. Το "ευάλωτο" είναι θέμα ατόμου....
Πως να στο πω..... ανοίγει άλλη πύλη για τον νοηματικό κόσμο που στερείται κανείς όταν δεν το κάνει. Νομίζω ότι καλά το εξήγησα. Ανατομικά τώρα ο προστάτης είναι πιο κοντά στον πρωκτό, οπότε δεν πρέπει να να γνωρίσει ποτέ κανείς αυτού του είδους ερεθισμό. Δεν το λες και σκοταδισμό.