«Αυγή» κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στη Ρω: Αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να χωρίσουμε τα τσανάκια μας

«Αυγή» κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στη Ρω: Αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να χωρίσουμε τα τσανάκια μας Facebook Twitter
5

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ταξίδι μελών της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής σε ακριτικά νησιά, κατά το οποίο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Ύστερα από το χθεσινό κείμενο των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπλένει ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση», σήμερα την αποδοκιμασία της εκφράζει η εφημερίδα Αυγή, με άρθρο του Θανάση Καρτερού.


Ειδικότερα, στο άρθρο με τίτλο «Να, στα μούτρα σας!», γίνεται αναφορά στην προσπάθεια του κυβερνητικού εκπρόσωπου να υποβαθμίσει το ζήτημα, ενώ για τον Πάνο Καμμένο σημειώνεται ότι «αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε».

Το κείμενο επικεντρώνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό - της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντιπ, ώστε να μην καταλάβουν το ανόητο, για να μην πω ανήθικο: Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να 'χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει, το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε, βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας».


Ολόκληρο το κείμενο, που υπογράφει ο Θανάσης Καρτερός:

«Τα ξινά γλυκά για την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα σπουδαιολογήσω για μια επίσκεψη βουλευτών σε ακριτικά νησιά» είπε. Δεν είναι και σπουδαίο, δηλαδή, να επισκέπτονται ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Βίτσα στο πλευρό του. Με μια μούντζα, πέντε τον αριθμό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά. Με τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον πώς - τον - λένε στα δεξιά. Και τα φανταράκια να ξελαρυγγιάζονται ασκαρδαμυκτί.

Τι να πει κι ο εκπρόσωπος, θα πεις. Τι να αφήσει και τι να μαζέψει. 153 είναι τα κουκιά, κι αν μερικά βγαίνουν... μπιζέλια, οι υπεύθυνοι της σοδειάς κάνουν τα στραβά μάτια. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να μη σπουδαιολογήσουμε. Όχι για τον Καμμένο -αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε. Ούτε και για τον Βίτσα -ουκ εσύ με λοιδορείς, αλλά η θέσις. Αλλά για τους δικούς μας, οι οποίοι φωτογραφίζονται ευθυτενείς και ελληνοπρεπείς επί της Ρω, αγνοώντας ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα, μάλιστα, θα έλεγα ότι αξίζει πολλές παραπάνω.

Διότι, τι δηλοί η εικόνα; Την εθνική ενότητα απέναντι στον εριστικό γείτονα, σου λέει το επίσημο συναξάρι. Να, στα μούτρα σας, λέει το ανεπίσημο. Διότι, από τους 55 της επιτροπής που κλήθηκαν, ανταποκρίθηκαν μόνο 9. Άρα, η εθνική ενότητα μάλλον έμεινε Αθήνα. Και διότι, επίσης, αν δόθηκε μια εικόνα ενότητας, και συναγελασμού θα λέγαμε, αυτή είναι: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες και η Κασιμάτη μαζί με τους ναζί.

Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό - της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντιπ, ώστε να μην καταλάβουν το ανόητο, για να μην πω ανήθικο: Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να 'χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει, το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε, βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας...»

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να μη σπουδαιολογήσουμε. Όχι για τον Καμμένο -αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε. Πηγή: www.lifo.grΟπωσδήποτε και τον χρεωνόσαστε. Ποιός τον έφερε εκεί που είναι ;
Καλά, χθες η Αυγή δεν έλεγε πως ο Ερντογάν δεν έκανε "ούτε κιχ", με την παρουσία των βουλευτών της κυβέρνησης - άρα ορθώς πήγαν οι βουλευτές της κυβέρνησης; Διπολικοί είναι;
Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν καλά και οι σχέσεις Σύριζα με Αυγή άψογες αλλά ξαφνικά χωρίζουν γιατί δεν τους αρέσουν οι φώτο με την Χ.Α. η γελοιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο σε αυτή τη χώρα.
Χαχαχα....αλλαγή στρατηγικής. Τελικά δεν είναι πιο Ναζί ο Σόιμπλε, ούτε χέστηκε πάνω του ο Ερντογάν μόλις είδε την Κασιμάτη στο πλευρό του Κασιδιάρη. Τελικά ήταν ένα λάθος. Τζάμπα ξεφτιλίστηκαν τόσα ακάου στα διάφορα media. =====