Ο ιστορικός Στρατής Μπουρνάζος, που για χρόνια επιμελούνταν τα εξαιρετικά Ενθέματα της εφημερίδας Αυγή, σήμερα έγραψε ένα status που πραγματικά με ανησύχησε...

 

Οι νεοναζί ξεπλένονται σήμερα στο Καστελόριζο
Δεν λούζονται, ούτε πλένονται, αλλά ξεπλένονται οι Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο σήμερα, με πρωτοβουλία του Π. Καμμένου, δηλ. της κυβέρνησης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Εξαρχής, κατά τη γνώμη μου, η πρόταση Καμμένου, ώστε η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής να συνεδριάσει το Καστελόριζο, για «να δοθεί απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις» είναι αυτή καθαυτή κακή και επικίνδυνη. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι οι όποιες «προκλήσεις», αντίθετα φουντώνουν. Στο κάτω κάτω αν υπήρχε ανάγκη επίσκεψης της κυβέρνησης στο νησί, ας πήγαινε κάποιος κυβερνητικός από κάνα υπουργείο όπως το Παιδείας, το Εσωτερικών κλπ. – όχι από το Εθνικής Άμυνας, ούτε κάποιος στρατόκαυλος.


Στη συνέχεια όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα. Αφού η πρότασή του δεν έγινε δεκτή, ο Π. Καμμένος πρότεινε να γίνει επίσκεψη και όχι συνεδρίαση της Επιτροπής. Και αφού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν δέχτηκαν, στην επίσκεψη μετείχαν μονάχα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

 

Εδώ το πρόβλημα πια είναι χοντρό:
Πρώτον, το στίγμα της σύνθεσης αυτής είναι πια επικίνδυνα εθνικιστικο-δεξιό.

 

Δεύτερον, είναι ένα θαυμάσιο ξέπλυμα για τη Χρυσή Αυγή: οι νεοναζί εγκληματίες εντάσσονται στο εθνικό τόξο και ως γνήσιοι πατριωταράδες πάνε να προστατέψουν τα νησιά από τους «τουρκαλάδες»

 

Σκεφτείτε το και σαν εικόνα: οι βουλευτές του Σύριζα και της κυβέρνησης και ο Καμμένος, μαζί με τον Κασιδιάρη και τον Παππά ταξιδεύουν στο ίδιο ελικόπτερο και φτάνουν στο νησί.

 

Και αυτό το επιδίωξε ο Π. Καμμένος, δηλ. η κυβέρνηση. Αηδία και ντροπή.

(και η πρωτοβουλία του Κώστα Δουζίνα, ως προέδρου της Επιτροπής, που ματαίωσε τη συνεδρίαση στο νησί, αναγκαία και άριστη, αλλά ανεπαρκής, με αυτό που ακολούθησε).

 

***

Κάποιος σχολίασε: «οι νεοναζί θά τους χρησιμεύσουν για αυτό άλλωστε τόση promotion από τη κρατική ΕΡΤ ,γιά αυτό η δίκη καθυστερεί...», ενώ κάποιος άλλος αναρωτιέται: «Οι συμβολισμοί γίνονται ολοένα πιο επικίνδυνοι: Ο Κοτζιάς τορπιλίζει το Κυπριακό, ο Καμμένος εξιλεώνει τους ναζήδες. Υπάρχει Αριστερή Κυβέρνηση;»

 

Η εικόνα από την επίσκεψη, από το twitter της Ελένης Αυλωνίτου. 

 

Πώς ο Καμμένος και η κυβέρνηση ξεπλένουν σήμερα τους νεοναζί στο Καστελόριζο

 

Ποια στην ευχή είναι η ΤΩ αναρωτιέστε; Η Ρω φυσικά, γραμμένη δια χειρός της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Που λίγη ώρα μετά το ξανάκανε!

 

Πώς ο Καμμένος και η κυβέρνηση ξεπλένουν σήμερα τους νεοναζί στο Καστελόριζο

 

Βαριέμαι τα κλισέ, αλλά πραγματικά, σκεφτείτε να την είχε κάνει αυτήν την εκδρομούλα με τους ναζί και τον ομοφοβικό Κατσίκη ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος...

 

 

Θλίψη και ντροπή. 

 

Πώς ο Καμμένος και η κυβέρνηση ξεπλένουν σήμερα τους νεοναζί στο Καστελόριζο