Επισήμως Ρώσος από σήμερα ο Στίβεν Σιγκάλ - Ο Πούτιν του έδωσε αυτοπροσώπως το νέο διαβατήριο

Επισήμως Ρώσος από σήμερα ο Στίβεν Σιγκάλ - Ο Πούτιν του έδωσε αυτοπροσώπως το νέο διαβατήριο Facebook Twitter
5

Toν ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ υποδέχτηκε σήμερα στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χορήγησε στον Σιγκάλ το ρωσικό διαβατήριο δίνοντας του έτσι επισήμως τη νέα του υπηκοότητα.

O Πούτιν τόνισε ότι ελπίζει πως αυτή η πράξη δείχνει την «ομαλοποίηση» των τεταμένων σχέσεων της Ρωσίας με την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν είχε βάλει την υπογραφή του σε προεδρικό διάταγμα με το οποίο χορηγείται η ρωσική υπηκοότητα στον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ στις αρχές του μήνα και στη συνέχεια ο ηθοποιός κλήθηκε στη Ρωσία για τα διαδικαστικά. Το κλίμα μεταξύ των δύο αντρών σήμερα ήταν πολύ θερμό, κάτι που από τα διεθνή μίντια σχολιάστηκε με μάλλον επιφυλακτικό τρόπο.

Επισήμως Ρώσος από σήμερα ο Στίβεν Σιγκάλ - Ο Πούτιν του έδωσε αυτοπροσώπως το νέο διαβατήριο Facebook Twitter
Επισήμως Ρώσος από σήμερα ο Στίβεν Σιγκάλ - Ο Πούτιν του έδωσε αυτοπροσώπως το νέο διαβατήριο Facebook Twitter

Σχολιάζοντας το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε δοθεί τότε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι ο γνωστός ηθοποιός ταινιών δράσεις έχει ζητήσει επανειλημμένα να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι «γνωστός για τα θερμά αισθήματά του προς τη χώρα μας».

Εξπέρ του αϊκίντο και πρωταγωνιστής σε αναρίθμητες ταινίες δράσης, ο Στίβεν Σίγκαλ έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον λάτρη του τζούντο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μεταβαίνει τακτικά στη Μόσχα και είχε υπερασπιστεί την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Ο Στίβεν Σίγκαλ, ο οποίος είχε ήδη λάβει τον Ιανουάριο τη σερβική υπηκοότητα, δεν είναι η πρώτη δυτική προσωπικότητα που λαμβάνει τη ρωσική υπηκοότητα. Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αναζητούσε μια χώρα στην οποία να πληρώνει λιγότερους φόρους, έλαβε ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο 2013.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ξερετε ποιο ειναι το κοινο χαρακτηριστικο των ,δυο πλεον,νεομεγαλορωσων παγκοσμιως γνωστων ηθοποιων ; Του Ζεραρ Ντεπαρντιε και το Στηβεν Σηγκαλ ;Οτι ηταν και οι δυο,οχι μονον στις ταινιες τους αλλα και στην ζωη,συμφωνα με τις δικες τους δηλωσεις και ενεργειες,συντηρητικοι υπερπατριωτες ! Η Γαλλια και οι ΗΠΑ πανω απ'ολα !Μεχρις οτου,στα εξηνταφευγα τους ,ανακαλυψαν αμφοτεροι τον μαγνητισμο του Πουτιν ! Ο Ντεπαρντιε μαλιστα ,ο οποιος ειναι κυριολεκτικα παμπλουτος,το ειπε ξεκαθαρα οτι το κανει για να μην πληρωνει φορους στην..."γλυκεια πατριδα του",την Γαλλια ! Εικαζω οτι οι λογοι στην περιπτωση Σηγκαλ θα ειναι ομοιως ...ιδεολογικοι ! Τουλαχιστον μας προσεφεραν ενα ακρως διδακτικο μαθημα αναφορικα με την αληθη φυση του "πολιτικου χωρου" τον οποιο μεχρι τουδε"θεραπευαν και εκπροσωπουσαν" !